Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

Krakus 09:04, 20 mar 2015

kosolka napisał(a)

Beatko, przy PKSie, ja brałam 6 paczuszek, nie widziałam więcej..

to się nie mam co fatygować do swojej B. jak tylko takie zapasy dają ...będę podglądał u Ciebie
kosolka 09:07, 20 mar 2015

Viola napisał(a)
Ola, a jakie masz tawułki? Planuję sobie też kupić jakieś różowe, ale nic nie wiem na ich temat oprócz tego, że nadaja się na cieniste rabaty.

Violka, ja nie znam nazwy moich. Mam różowe i takie różowo-fioletowe. Podobają mi sie białe, takie duże pióropusze, myslałam o nich na tą rabatę którą robię, ale przecież mam sporo różowych, to je jakoś wkomponuję mam nadzieje..

kosolka 09:07, 20 mar 2015

Krakus napisał(a)

to się nie mam co fatygować do swojej B. jak tylko takie zapasy dają ...będę podglądał u Ciebie

Ale nie wiem kiedy wrzucali..
kosolka 09:08, 20 mar 2015

lojalna_ napisał(a)
Zakupy super a co dzisiaj zepsułas?

NIC

Myłam okna a tego nie da sie zepsuć No, chyba że zostawić smugi
kosolka 09:10, 20 mar 2015

kitek81 napisał(a)
o w B. już kwiatuchy? mus jutro zajrzeć, żeby mi wszystkiego nie wykupili
Twoje zakupy super, kompozycje w donicach pierwsza klasa

Kasiu, w L. już sie nie załapałam, myslałam ze może floksy uda mi się jeszcze zgarnąć. W B.troszkę było różnych rzeczy. Kompozycja donicowa - skromna, ale póki co cieszy oko
kosolka 09:12, 20 mar 2015

babka napisał(a)
Podglądam i podziwiam pracowitość Takie porządki na rabatach robisz, że hej, przemeblowanie wręcz !
Za bratkami też nie przepadam, chyba że ładnie niebieskie z fi kolei fołkowe uwielbiam tak samo jak stokrotki
Ps. Piękna ta kompozycja z kotem

Przemeblowanie rozpoczęłam, wszystko rozgrzebane, mróz przyszedł.. A ja stoję z robotą, bo potrzeba mi chłopa do dźwignięcia dużych egzemplarzy, a M.zalatany. I dooopka. Ziemię muszę szybciutko dokupic do hort, przekopac, może chcociaż coś porobię.

A tak na marginesie oglądam zdjęcia tej rabaty z lata, i wciąż widzę kolejne rośliny do wykopania, których teraz nie widać. Własnie odkryłam ze jest tam kokoryczka
kosolka 09:14, 20 mar 2015

Iwk4 napisał(a)
Śliczny kolor bratków. Moja córcia ma teraz praktyki w ogrodniczym. Pytałam się jej, co dziś robiła, a ona, że przenosiła bratki na słoneczko. Ja jej się pytam: całe 8 godzin? A ona, że tak. 7 tysięcy bratków długo się przenosi
na co im tyle? A ona, ze przyjeżdżają i biorą ludzi po 100 sztuk, więc się rozejdą Dostałam dziś wielodoniczki, będę w niedzielę chyba werbenę rozsadzać

A to masz teraz wtyczkę w ogrodniczym

Iwonko, niektóre moje siewki padają. Nie wiem czy za mocno je podlewam? Rosły, rosły i nagle - klap. Nie tylko werbeny.
kosolka 09:16, 20 mar 2015

Mam w domu miętę w doniczce, ładnie sobie popuszczała świeże pędy, z ziemi wychodzą kolejne... Patrzę dziś przy podlewaniu - a na niej gromada mszyc
Viola 09:47, 20 mar 2015

kosolka napisał(a)

NIC

Myłam okna a tego nie da sie zepsuć No, chyba że zostawić smugi

A ja potrafię
Tawułki śliczności, nabędę A można je z nasionek wyhodować?
Viola 09:48, 20 mar 2015

kosolka napisał(a)
Mam w domu miętę w doniczce, ładnie sobie popuszczała świeże pędy, z ziemi wychodzą kolejne... Patrzę dziś przy podlewaniu - a na niej gromada mszyc
A czy mięta jest wieloletnia??? Ja mam w ogrodzie krzaczek z zeszłego roku, zastanawiam się czy puści się czy nie?