Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

Viola 13:34, 21 kwi 2015

Ja z jednej sadzonki kupionej w zeszłym roku jesienią !!! właśnie rozsadziłam na 5 sztuk, dałam dobrą ziemię, mam nadzieję, że się Ice Dancy zrewanżują
kosolka 16:05, 21 kwi 2015

marta_d napisał(a)
Pozdróweczka Kosolka w moje firletki w zeszłym oku też wrosło jakieś g***ienko i posmarowałam listki tegoż g***ienka roundapem. Na pędzelek troszkę i w chwasta nie musiałam przesadzać całej rośliny

To nie na moje nerwy, takie smarowanie Chyba już wolę wycinać Pozdrawiam!
kosolka 16:06, 21 kwi 2015

Tess napisał(a)
Cudna wiosna u Ciebie.
Toszka sprzedaż wysyłkową uruchomiła?

Nie wiem czy hurtową
kosolka 16:07, 21 kwi 2015

Pszczelarnia napisał(a)

Bardzo mi się podobają zdjęcia i zawartość na nich.

Bardzo się cieszę Ewuniu, matronka od Ciebie pięknie mi rośnie
kosolka 16:08, 21 kwi 2015

Viola napisał(a)

Ola, co to takie ładne przed tulipkami, taka obwódka ... po prawej na zdjęciu
EDIT- doczytałam - kocimiętka

Fajna jest, nie? Szybko rusza i będzie ładna do późnej jesieni. Posadziłam jeszcze za nią szałwię (tzn. od wewnątrz, od str róż), zobaczę dopiero w tym roku czy będzie ją widac w ogóle.
kosolka 16:10, 21 kwi 2015

Toszka napisał(a)

Jestem Olu dumna z ciebie, że mnie posłuchałaś i podzieliłaś Tancerzy uczciwie na "piórka". Jesienią wspomnisz moje słowa, jak rozrosną ci się kępy

Wyszło mi 20 sadzonek Plus dwie takie "z odrostów" których jeszcze nie odcięłam, to będą kolejne jesienią.
kosolka 16:10, 21 kwi 2015

Viola napisał(a)
Ja z jednej sadzonki kupionej w zeszłym roku jesienią !!! właśnie rozsadziłam na 5 sztuk, dałam dobrą ziemię, mam nadzieję, że się Ice Dancy zrewanżują

Na pewno!
kosolka 16:16, 21 kwi 2015

Niestety wichura wróciła, jest takie piękne słońce, ciepło jak nie wiem, ale wiatr zimny, wywiało nas do domu. Wszystko porywa. Wiadro pofrunęło aż do sąsiada! Spory kawał. Naprawdę ten wiatr nie pozwala byc na zewnątrz.
Cieszę się ze chociaż do południa dało się coś zrobić.
Położyłam jednak korę na rabaty (cienistą i zimozieloną), ale cieniutko, tylko dla estetyki. Pamiętacie jak pisałam przy przerabianiu cienistej, że pod grubą warstwą kory korzenie były na wierzchu, jak pod szmatą? Teraz nie podsypywałam roślin, zostawiłam dookoła nich gołą ziemię. A różankę przy tarasie wyściółkowałam moim przekompostowanym obornikiem. Gdzieś czytałam że tak się robi. Proszę o potwierdzenie. Tudzież zaprzeczenie Że wiosną ściółkować albo kompostem albo obornikiem przerobionym. Chciałabym też to zrobić z wielką bylinowo-różaną, ale wolę mieć pewność, zanim 15 taczek przewalę
Iwk4 16:32, 21 kwi 2015

Toszka napisał(a)

Jestem Olu dumna z ciebie, że mnie posłuchałaś i podzieliłaś Tancerzy uczciwie na "piórka". Jesienią wspomnisz moje słowa, jak rozrosną ci się kępy

A jak ją podzieli się na piórka, to chyba nie wszystkie piórka mają wtedy korzonki? Chyba, ze ja dostałam inną trawkę podobną do Ice Dance
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/82/820595/original.JPG
kosolka 16:33, 21 kwi 2015

Ja tak podzieliłam że wszystkie miały