Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

kosolka 19:58, 10 mar 2016

Kasya napisał(a)
kolor roku w koncu....

Mój od dawna
kosolka 19:59, 10 mar 2016

rozark napisał(a)

Ja kompostem kopczykuje róże a potem go rozgarniam, w zeszłym roku udało się mi dostać obornika i leży on od jesieni pod różami i tam zostanie. Do tego róże dostaną mączkę rogową, będzie dostępna w Lidlu 14.03. Ale ja nie stosuję sztucznych nawozów. Jeśli takowy masz też możesz im dać. Traktujesz je tak jakby nie podmarzły.

Dawałam obornik koński przekompostowany, to dam i teraz. A mączke kupię. Dzięki!
kosolka 19:59, 10 mar 2016

Nallar napisał(a)
Ludzie którzy lubią kolor różowy posiadają takie cechy jak kochliwość, współczucie, empatię, skłonność do wzruszeń, uczuciowość, życzliwość, ...
(Zarżnęłam to netu)
Wianuch cudaśny.

Cała ja
Nallar 20:05, 10 mar 2016

kosolka napisał(a)

Cała ja

I do tego skromna.
AgataBC 20:51, 10 mar 2016

Mączka pewnie szybko zniknie z L. jak znam naszą brać. Będzie się trzeba spieszyć.
Uwielbiam Twoje zdjęcia, u mnie czochy już też takie dzisiaj zaczęłam wysiewy.
A jak Twoje wysiane orliki?
Gabriela 21:40, 10 mar 2016

Prześliczny wianek i bardzo słodkie te stokrotki.
No i dowiedziałam się u Ciebie czegoś pożytecznego, tzn. o tej mączce w Lidlu, rozglądałam się tam za nią od dwóch tygodni i nie było.
kosolka 21:50, 10 mar 2016

Agcia napisał(a)
Mączka pewnie szybko zniknie z L. jak znam naszą brać. Będzie się trzeba spieszyć.
Uwielbiam Twoje zdjęcia, u mnie czochy już też takie dzisiaj zaczęłam wysiewy.
A jak Twoje wysiane orliki?

Rzucę się z rana

Orliki nie weszły w ogóle... Podejrzewam że ziemia, która kupiłam była jakaś..zła. Przeznaczona do wysiewów, ale może z jakimiś patogenami czy coś.. Z tego wszystkiego co wysialam wyszło mi tylko sześć pomidorów (jeszcze żyją..). Stipa wyszła i padła. Drugą posialam w tej ziemi zmieszanej ze zwykła, póki co wykielkowala. Nie wzeszły też jezowki, werbena, mikołajki.. Jedna wielka wysiewowa porażka.
Krakus 21:52, 10 mar 2016

kosolka napisał(a)

Rzucę się z rana

Orliki nie weszły w ogóle... Podejrzewam że ziemia, która kupiłam była jakaś..zła. Przeznaczona do wysiewów, ale może z jakimiś patogenami czy coś.. Z tego wszystkiego co wysialam wyszło mi tylko sześć pomidorów (jeszcze żyją..). Stipa wyszła i padła. Drugą posialam w tej ziemi zmieszanej ze zwykła, póki co wykielkowala. Nie wzeszły też jezowki, werbena, mikołajki.. Jedna wielka wysiewowa porażka.

no a tą ziemią do wysiewów to może być prawda...Teściu mi mówił że rok temu jakąś złą kupił (niby do wysiewów) i mało co mu nie popadały pomidory...chorowały itp...w tym roku kipił juz ponoc dobrą..obfoce jutro jak będę u niego to wkleję do siebie jak nie zapomne..

P.S
jak siejesz jeżówki? nie za późno jeszcze? bo mam nasion\ i nie wiem co czynić

kosolka 21:53, 10 mar 2016

Gabriela napisał(a)
Prześliczny wianek i bardzo słodkie te stokrotki.
No i dowiedziałam się u Ciebie czegoś pożytecznego, tzn. o tej mączce w Lidlu, rozglądałam się tam za nią od dwóch tygodni i nie było.

Gabrysiu, witaj po długim czasie
Stokrotkami wszyscy tu kusili, to chociaż dwie kupiłam, przy okazji wiankowych zakupów. Zawsze coś małego, co oko cieszy
Zastanawiałam się też nad bratkami, ale poczekam, może na święta kupię, szkoda gdyby mróz miał mi je zaraz ściąć.
AgataBC 22:20, 10 mar 2016

kosolka napisał(a)

Rzucę się z rana

To bardzo szkoda.. a wysiałaś wszystkie nasionka czy coś Ci zostało?? Jeśli tak to wysiej w maju do gruntu- orliki dobrze tak wschodzą i rosną. A jak nie zostało to chętnie znów Ci wyślę jak zbiorę. U Katki widziałam już ładnie rosnące w pojemniczkach-to chyba te ode mnie. Chyba. Muszę spytać, bom ciekawa jak się spisały te nasiona.
Czyli na ziemię też trza uważać..