Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

kosolka 13:41, 07 lip 2016

anna_t napisał(a)
hej Ola zapoznałam się trochę z Twoim ogrodem i powiem Ci że podbudowałam się..jest szansa ze i moj ogrod za 2lata bedzie taki buszowaty
piękne róże ja tez uwielbiam
spośród wszystkich twoich jakie masz takie top5?

Jeżeli posadzisz tak gęsto jak ja

Róże.. Wiesz, że ubiegłym roku robiłam takie wyróżnienia.. A w tym roku róże zachowują się zupełnie inaczej. Po pierwsze jeszcze nie chorują. Po drugie wszystkie w tym roku miały mszyce, a rok temu nie. Ładnie się rozkrzewily wszystkie bez wyjątku. Obficie kwitly /kwitną. Na chwilę obecną wszystkie są na dużym plusie

kosolka 13:43, 07 lip 2016

Kasya napisał(a)

u mnie tez sie pojawily dziewanny pod plotem, nie wiem skad

Myślę sobie, że mogło mi się nasiona zawieruszyc pośród tych, które dostałam od dziewczyn. Tylko że księżniczka, na jej nieszczęście, wyrosła sobie na obrzeżu rozowo- niebieskiej rabaty.. I pasuje jak..wiecie co.
anna_t 19:25, 07 lip 2016

ja zaczynam przygodę z różami dopiero ale juz wiem że smieciuchów jak Artemis nie chce więcej w ogrodzie. Pashmine polecam
kosolka 21:50, 07 lip 2016

Fakt, Artemis śmieci. Bonica też bardzo. Ale jest tak piękna na początku kwitnienia... Idealna jest np Pastella.
nicol21 08:22, 08 lip 2016

Kosolku fajne masz te rabaty - takie bujne w życie i cieszące oczy a i pewnie różne bzykacze się z tych miododajnych rabat cieszą
Muszę więcej nadrobić bo póki co nadrobiłam paredziesiąt stron tylko.

Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Anusia 08:36, 08 lip 2016

Foty obejrzałam. Piękne róże. Mi bardziej zależy na tych, które mniej śmiecą. Kupiłam New Dawn i Snow princes ale to straszne śmieciuchy. Podoba mi się Eden Rose co możesz powiedzieć o niej, długość kwitnienia, trwałość itp. z własnego już doświadczenia.
kosolka 20:43, 17 lip 2016

Jako zapowiedź kolejnej, dawno nie wrzucanej porcji fotek, wrzucam takie nietypowe przed i po... Jeżeli ktoś narzeka na chwasty, to prosze, nie jest sam - tak wyglądało u mnie po 10 dniach niepielenia... Masakra. Już prawie mnie te chwasty pokonały, po obchodzie miałam dosyć, ale nie poddałam się i walczę dzielnie. Trzy rabaty zrobione. Jeszcze dwie i warzywnik..

Chwasty

Bez chwastów
kosolka 19:00, 18 lip 2016

Kosolku fajne masz te rabaty - takie bujne w życie i cieszące oczy a i pewnie różne bzykacze się z tych miododajnych rabat cieszą
Muszę więcej nadrobić bo póki co nadrobiłam paredziesiąt stron tylko.

Początki są niezbyt ciekawe Nie wiem czy warto nadrabiać
Bzykaczy i motylków dziennych i nocnych jest sporo

Nocne marki

kosolka 19:01, 18 lip 2016

Anusia napisał(a)
Foty obejrzałam. Piękne róże. Mi bardziej zależy na tych, które mniej śmiecą. Kupiłam New Dawn i Snow princes ale to straszne śmieciuchy. Podoba mi się Eden Rose co możesz powiedzieć o niej, długość kwitnienia, trwałość itp. z własnego już doświadczenia.

Aniu, Eden kwitnie póki co cały czas. Mój krzaczek nie jest duży. Mam go dwa sezony. Łodyżki jeszcze ma wiotkie, nie utrzymują kwiatów ładnie, trochę się obwieszają. Po deszczu rozwinięte kwiaty brązowieją.
New Dawn - z lektury - wiem że to chyba śmieciuch największy
kosolka 19:26, 18 lip 2016

A co to za robale??? Siedzą mi w bukszpanach

A ta roślinka? Nie mam pojęcia.