Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzony z pasją

Ogród tworzony z pasją

Krys 11:23, 11 sie 2015

Karol nowe avatarek,super
Karol99 11:32, 11 sie 2015

Bardzo dziękuję.
sylwia_slomc... 15:37, 11 sie 2015

Twoja wiedza na temat roślin w tak młodym wieku ciągle mnie zaskakuje - pozytywnie oczywiście. mam syna w twoim wieku, ale zainteresowania ma zupełnie inne, tylko młodszy wykazuje trochę chęci w tym temacie. Podziwiam Cię za Twoja pasję.
A a jak rodzice podchodzą do Twoich zainteresowań? Dają Ci wolną rękę w doborze roślin i nie protestują, ze to hobby raczej kosztowne?
Wyjdę na wścibską babę, ale chciałabym wiedzieć jak wzbudzić taka pasję u mojego młodszego, bo zadatki są, a przecież kiedyś ktoś będzie się musiał ogrodem zająć, nie wyobrażam sobie, żeby te lata pracy poszły na marne i mogliby na przykład sprzedać rodzinną ziemię.
Karol99 16:40, 11 sie 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Twoja wiedza na temat roślin w tak młodym wieku ciągle mnie zaskakuje - pozytywnie oczywiście. mam syna w twoim wieku, ale zainteresowania ma zupełnie inne, tylko młodszy wykazuje trochę chęci w tym temacie. Podziwiam Cię za Twoja pasję.
A a jak rodzice podchodzą do Twoich zainteresowań? Dają Ci wolną rękę w doborze roślin i nie protestują, ze to hobby raczej kosztowne?
Wyjdę na wścibską babę, ale chciałabym wiedzieć jak wzbudzić taka pasję u mojego młodszego, bo zadatki są, a przecież kiedyś ktoś będzie się musiał ogrodem zająć, nie wyobrażam sobie, żeby te lata pracy poszły na marne i mogliby na przykład sprzedać rodzinną ziemię.

Dziekuje za pochwaly.

W doborze roslin lub projektowaniu mam calkowicie wolną ręke, bo rodzicą podoba sie efekt końcowy. Jedynie czasami mama doradzi mi propozycje albo powie ze wolalaby zeby roslo tu co innego
To prawda hobby jest kosztowne, ale rodzice tez lubią ogród. Podsuwam im propozycje co mozna by bylo zmienic a oni mowia czy teraz mozna by bylo to zrobic czy na jesieni czy juz w roku nastepnym.Wtedy sobie spokojnie czekam i mysle jakie rosliny posadzic, jaki ksztalt bedzie miala rabata. Czasami tez jak mam wlasne pieniadze to dokladam sie do rabaty lub w calosci ją sponsoruje. Robie to z wlasnej woli bo uwielbiam zmieniac ogrod na lepsze
Nie robimy niewiadomo jakich rewolucji, tylko po malu zmieniamy zakątki ogrodu.
Mirka 16:45, 11 sie 2015

Pięknie napisaneCzy pasja przerodzi się w pracę jak u naszej Szefowej Danusi?
Karol99 16:51, 11 sie 2015

Chcialbym i to bardzo.
Mirka 16:54, 11 sie 2015

Karol99 napisał(a)
Chcialbym i to bardzo.
Tak czułam że to napiszesz
Karol99 16:59, 11 sie 2015

Mirka napisał(a)
Tak czułam że to napiszesz

iwka 17:22, 11 sie 2015

Wszystko przed Tobą, studia w tym kierunku i potem praca, która jest pasją. Najlepsze co może byc
Karol99 17:34, 11 sie 2015

Oj tak. Dokładnie. Oby tak się stało.