Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzony z pasją

Ogród tworzony z pasją

bata 23:14, 04 cze 2016

Karolu dziękuję za odwiedziny, tak sobie pomyślałam - mam syna 10-letniego, gdyby on za parę lat był tak zaangażowany jak Ty, piękny ogród i piękny człowiek, pozdrawiam i lecę dalej oglądać

widziałam, że masz piwonie - ostatnio o nich myślę, jak długo utrzymują się kwiaty, z czym je połączyć - myślałam czy nie dodać ich do rozplenicy i rozchodnika, tak by zanim rozplenica ruszy piwonia dodawała urody
Karol99 09:42, 05 cze 2016

Gosiek33 napisał(a)
kwiat piękny, czekam aż więcej ich się rozwinie i pokażesz krzew w pełnej krasie

Na razie jest mały, wiec nie ma zbytnio co pokazywać.
Karol99 09:44, 05 cze 2016

bata napisał(a)
Karolu dziękuję za odwiedziny, tak sobie pomyślałam - mam syna 10-letniego, gdyby on za parę lat był tak zaangażowany jak Ty, piękny ogród i piękny człowiek, pozdrawiam i lecę dalej oglądać

widziałam, że masz piwonie - ostatnio o nich myślę, jak długo utrzymują się kwiaty, z czym je połączyć - myślałam czy nie dodać ich do rozplenicy i rozchodnika, tak by zanim rozplenica ruszy piwonia dodawała urody

Może jeszcze się w to wkręci. Ja tez nigdy bym nie pomyślał, że będę się interesował ogrodnictwem.

Połączenie peoni z trawami to moim zdaniem bardzo dobry pomysł. Jeżeli chodzi o długość kwitnienia to niestety szału nie ma, u mnie kwitnie tydzień- półtora. Tez wiele zależy od pogody, w wietrzna i deszczową szybko kwiaty opadną.
Efffa 16:14, 05 cze 2016

Karol99 napisał(a)

Może jeszcze się w to wkręci. Ja tez nigdy bym nie pomyślał, że będę się interesował ogrodnictwem.

Ja zawsze Cię podziwiałam i podziwiam za wiedzę.
Mirka 21:56, 05 cze 2016

Aż tchu mi brak tak szybko biegłam aby sadzonki zobaczyć i nima fotek.Widziałeś moje sadzonki berberysa od Hanie dostałam już popikowałam.
Karol99 21:58, 05 cze 2016

Efffa napisał(a)

Ja zawsze Cię podziwiałam i podziwiam za wiedzę.

Dziękuje, bardzo mi miło.
Karol99 21:59, 05 cze 2016

Mirka napisał(a)
Aż tchu mi brak tak szybko biegłam aby sadzonki zobaczyć i nima fotek.Widziałeś moje sadzonki berberysa od Hanie dostałam już popikowałam.

Zapomniałem zrobić zdjęć, jutro się poprawię. Widziałem Twoje berberysy. Oby dobrze rosły. Moje są identyczne.
violka171 22:16, 05 cze 2016

Karol99 napisał(a)
Czereśnie nie rosną dosyć wysokie, bardziej idą w szerokość. Tworzą taką masywną kopułę.

Karolu jakbym pokazała Ci czereśnie mojego sąsiada zza siatki zmieniłbyś zdanie że nie rosna wysokie
nastepnym razem jak będę zrobie zdjęcie i pozwole sobie u Ciebie wkleić
dziekuję za odwiedzinki
violka171 22:30, 05 cze 2016

Karol99 napisał(a)
Mają 6 lat, nie tnę czeresni bo może łatwo się wdac infekcja.

a widzisz i tu mam chyba odp na moja zagwozdkę,co prawda moja czeresnia ma duzo wiecej lat ,zeszlego roku obrodzila ze nie wiedzialam co z owocami robić-rozdawalam za usmiech,na jesień ja przycielam dosć solidnie by nie szla w gore ani w dol tylko w szesz,a w tym roku owoców tyle co kot napłakał
Karolu czy tych dzikich pędów z czeresni tez nie obcinać?bo już sama sie pogubilam
violka171 22:30, 05 cze 2016

Karol99 napisał(a)
Mają 6 lat, nie tnę czeresni bo może łatwo się wdac infekcja.

dubelek wszedł za to prosze kwiatka