Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy » Edycja postu

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 11:35, 15 lip 2025

Wafel napisał(a)
Ewa jeśli będziesz chciała Tawułę japońską Anthony Waterer, tą o jaskrawych różowych kwiatach, to mogę Ci dać swoją, bo musiałam jedną gdzieś wysadzić z donicy i rośnie u mnie na skraju rabaty trochę ta odmiana jest tam za duża a po drugie to miejsce jest bardzo wilgotne, spływa tam deszcz z dachu, nagrzane i mało przewiewne, rośliny mi tam łapią grzyba, nawet tawuła dostała jakieś czerwone kropeczki... Ta druga pod ażurowym ogrodzeniem nigdy mi jeszcze nie chorowała. Jeśli nie będziesz chciała to wywiozę do szwagierki, daj znać

Asiu, chętnie przygarnę. Ona mi się bardzo podoba.
Ewa777 11:40, 15 lip 2025

TAR napisał(a)

Bede o ile znajde czas. Na Palibinie mam tyle do obciachania, ze juz odpuszczam. Jak wyschna to tylko reką je wykrusze.
Ja zla jestem bo ktos z sasiadow chyba mocno pryskal, moze trawe albo inne rosliny a pszczoly i trzmiele leza wszedzie. Napisalam dzis na grupie mocno wkurzona bezmyslnoscia. Bo ich drogocenny trawnik ma chwasty to psikaja sama chemia. Nikomu nie chce sie ruszyc 4 liter by odchwascic tylko bezmyslnie chemie leja wszedzie. Zla jestem strasznie na taka glupote.

Mnie takie zachowanie też zawsze bardzo boli. Jak rozmawiam z ludźmi, którzy mają tylko trawnik, tuje i kilka krzaczków i mówią, że na chwasty używaja raddapu to też nie to porusza.
Niszczenie bezmyśle owadów to dopiero głupota. A potem mamy plagi różnych szkodników.
Ewa777 11:41, 15 lip 2025

TAR napisał(a)
Miss Kim tez powtarza kwitnienie jakby co

Oj kusisz, kusisz
Wafel 11:52, 15 lip 2025

To fajnie,jak będziesz chciała sadzić to wykopię.
Roocika 12:42, 15 lip 2025

Ewa777 napisał(a)

Mnie takie zachowanie też zawsze bardzo boli. Jak rozmawiam z ludźmi, którzy mają tylko trawnik, tuje i kilka krzaczków i mówią, że na chwasty używaja raddapu to też nie to porusza.
Niszczenie bezmyśle owadów to dopiero głupota. A potem mamy plagi różnych szkodników.

Też to obserwuje u naszych sąsiadów. A najgorsze jak potem na tym zakładają warzywnik. Mamy takich nowych i ze strachem patrzę jak pryskaja przy płocie przy naszych choinkach, żeby chwastów nie kosić pod siatką.
TAR 13:22, 15 lip 2025

Roocika napisał(a)

Też to obserwuje u naszych sąsiadów. A najgorsze jak potem na tym zakładają warzywnik. Mamy takich nowych i ze strachem patrzę jak pryskaja przy płocie przy naszych choinkach, żeby chwastów nie kosić pod siatką.

Pryskaja po trawniku, potem wypuszczaja zwierzeta i dzieci i sie dziwia, ze dzieciak albo zwierzak nagle chory. Pszczolki i motylki ich nie obchodza