Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy » Edycja postu

Do raju daleko - u Ewy

mirkaka 20:20, 31 lip 2025

Zachwycające masz te ogrodówki
Krokosmia mówisz zimuje? a ja jej nie kupowałam bo myślałam że wymarznie. Ewa u mnie mieczyki ostatnie kilka zim zimują w gruncie, nie wykopuję ich
Mogę jutro podrzucić roślinki, będziesz?
Ewa777 22:42, 31 lip 2025

mirkaka napisał(a)
Zachwycające masz te ogrodówki
Krokosmia mówisz zimuje? a ja jej nie kupowałam bo myślałam że wymarznie. Ewa u mnie mieczyki ostatnie kilka zim zimują w gruncie, nie wykopuję ich
Mogę jutro podrzucić roślinki, będziesz?

Zupełnie się nad tym nie zastanawiałam, czy krokosmia zimuje. Kupiłam ją chyba przez przypadek. Nawet nie pamiępam. Zimuje bardzo dobrze. Powoli się rozrasta.
Na razie mieczyki posadziłam do donic, tak jak dziewczyny radziły. W przyszłym roku pójda do ziemi
Będe jutro w domu przed południem. Koleżanka mnie odwiedza. Po południu wyskoczymy coś zjeść i wtedy mnie nie będzie
Basieksp 23:35, 31 lip 2025

Ja tez mam krokosmię w gruncie , cały czas. I faktycznie powoli przyrasta. Sąsiadka ma taką ładną, dużą kępę, za jej radą, na zimę robię mojej mały kopczyk.
Roocika 08:01, 01 sie 2025

Też mam jedną i też zimowała. U mnie się dość szybko rozrosła nawet tak rozłogami dość daleko wyłazi, może lubi mokro? Nawet się przez chwilę zastanawiałam czy jej nie wywalić, czy nie będzie ekspansywna.
Miskantowo 23:34, 01 sie 2025

Ewciu, mam nadzieję, że ulewa nie wyrządziła u Ciebie żadnych szkód.
Ewa777 10:15, 02 sie 2025

Basieksp napisał(a)
Ja tez mam krokosmię w gruncie , cały czas. I faktycznie powoli przyrasta. Sąsiadka ma taką ładną, dużą kępę, za jej radą, na zimę robię mojej mały kopczyk.

Nie robie kopczyków krokosmii. może gdybym robiła, to bardziej by się rozrastała.
Ewa777 10:49, 02 sie 2025

Roocika napisał(a)
Też mam jedną i też zimowała. U mnie się dość szybko rozrosła nawet tak rozłogami dość daleko wyłazi, może lubi mokro? Nawet się przez chwilę zastanawiałam czy jej nie wywalić, czy nie będzie ekspansywna.

To masz dla niej dobre warunki, skoro się szybko rozrasta. U mnie przyrost nie jest za duży, ale to dobrze, bo trzyma się w jednym mijescu. Kwiaty ma cudowne
Ewa777 10:54, 02 sie 2025

Miskantowo napisał(a)
Ewciu, mam nadzieję, że ulewa nie wyrządziła u Ciebie żadnych szkód.

Ulewa była straszna Z gradem. Zmyła mi trochę kory z rabat, więc jest co sprzątać i połamały się hortensje na pniu, które mam w donicach. Jednej złamało aż 7 kwiatów. Będzie taka bidulka. Te które rosną w gruncie, dały sobie radę. Ogrodówki troche pokładło, bo mokre kwiatostany są bardzo ciężkie.
Jedyny plus tej ulewy to, ze umył nam się pięknie dach na tarasie Chociaż jeden plus
Miskantowo 12:34, 02 sie 2025

Ewa777 napisał(a)

Ulewa była straszna Z gradem. Zmyła mi trochę kory z rabat, więc jest co sprzątać i połamały się hortensje na pniu, które mam w donicach. Jednej złamało aż 7 kwiatów. Będzie taka bidulka. Te które rosną w gruncie, dały sobie radę. Ogrodówki troche pokładło, bo mokre kwiatostany są bardzo ciężkie.
Jedyny plus tej ulewy to, ze umył nam się pięknie dach na tarasie Chociaż jeden plus

Szkoda hortensji.
Ja właściwie nie oszacowałam jeszcze szkód ale chyba nic wielkiego się nie stalo.
Gradu nie bylo, tylko straszliwa ulewa.
Ewa777 19:40, 02 sie 2025

Miskantowo napisał(a)

Szkoda hortensji.
Ja właściwie nie oszacowałam jeszcze szkód ale chyba nic wielkiego się nie stalo.
Gradu nie bylo, tylko straszliwa ulewa.

Nie wiem o co chodzi. W prognozach nie a deszczu, a lało wczoraj, dziś padało. Ziemia ciągle mokra. Nie wiem, jak rośliny zniosą to ciągłe nawadnianie.