Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy » Edycja postu

Do raju daleko - u Ewy

Magara 22:08, 17 mar 2026

Ewa, dzięki Zupełnie zapomniałam, że jest u nas coś takiego jak Renk. Ceny faktycznie konkurencyjne
Muszę na przyszły sezon o tym pamiętać i tak zaplanować wiosenny wyjazd do GDA żeby zahaczyć.
Tam chyba jakoś bardzo rano trzeba być, dobrze kojarzę???
Ewa777 13:26, 18 mar 2026

Magara napisał(a)
Ewa, dzięki Zupełnie zapomniałam, że jest u nas coś takiego jak Renk. Ceny faktycznie konkurencyjne
Muszę na przyszły sezon o tym pamiętać i tak zaplanować wiosenny wyjazd do GDA żeby zahaczyć.
Tam chyba jakoś bardzo rano trzeba być, dobrze kojarzę???

Giełda działa niby całą dobę, ale po sezonowe kwiaty trzeba przyjechać z samego rana. Staram się być około 7.00, po 8.00 już się zwijają. Najlepiej taki wyjazd zaplanować kiedy jest kiermasz ogrodniczy
Magara 23:21, 18 mar 2026

Czyli dobrze kojarzyłam Muszę sobie na przyszły rok wpisać wizytę na Renku z noclegiem w Gdańsku Od siebie, z działki, nijak tam bladym świtem nie dojadę
ewsyg 07:45, 19 mar 2026

Bardzo ładne kolorki prymulek. Ja kupiłam jedną i trzymam ją na północnym oknie. Póki co żyje. W tamtym roku mi padły po wysadzeniu do ogrodu.
Ewa777 12:20, 19 mar 2026

Magara napisał(a)
Czyli dobrze kojarzyłam Muszę sobie na przyszły rok wpisać wizytę na Renku z noclegiem w Gdańsku Od siebie, z działki, nijak tam bladym świtem nie dojadę

Ten poranny wyjazd to rzeczywiście problem. Dla mnie też, bo lubię pospać rano
Ewa777 12:21, 19 mar 2026

ewsyg napisał(a)
Bardzo ładne kolorki prymulek. Ja kupiłam jedną i trzymam ją na północnym oknie. Póki co żyje. W tamtym roku mi padły po wysadzeniu do ogrodu.

Ale trzymasz ją w domu, czy na zewnątrz? Moje wszystkie są na zewnątrz. Muszę pilnować podlewania. W maju przesadzam je do gruntu.
Agatorek 00:17, 21 mar 2026

Ewa777 napisał(a)

Byłam w Renku. Prymule za 6zł, a żonkile po 4zł. Ze zwględu na ceny jeżdżę do Renka. Kupuję 2 kuwety kwiatów, a płacę jak za 10-12 roślin w ogrodniczym.

Ceny rzeczywiście fantastyczne i chyba nigdzie indziej niespotykane
Ewa777 12:54, 23 mar 2026

W sobotę trochę podciągnęłam prace porządkowe. Przycięłam większość hortensji, ale jeszcze kilka zostało do cięcia. Trawy mam już wszystkie przycięte.
Pogoda nie sprzyjała, więc dużo nie zrobiłam. Wiosna u mnie bardzo powoli się rozkręca.
TAR 14:37, 23 mar 2026

Agatorek napisał(a)

Ceny rzeczywiście fantastyczne i chyba nigdzie indziej niespotykane

Nasz Renk to gielda kwiatowa. Kiedys byla druga kolo mojej pracy, tam bylo jeszcze taniej. Ale niestety juz tu prawie nikt nie stoi z towarem a mozna bylo w przyzwoitych cenach sie zaopatrzyc.
TAR 14:41, 23 mar 2026

Ewa777 napisał(a)
W sobotę trochę podciągnęłam prace porządkowe. Przycięłam większość hortensji, ale jeszcze kilka zostało do cięcia. Trawy mam już wszystkie przycięte.
Pogoda nie sprzyjała, więc dużo nie zrobiłam. Wiosna u mnie bardzo powoli się rozkręca.

Ewa jeszcze masz czasu troche ja poogarnialam co dalam rade, opryskalam preparatem olejowym wszystkie cisy, iglaki, klony, buki i olsze. I moze w sobote zabiore sie za wykopki, musze oproznic z roslin rabate gdzie bedziemy niecke oczkową wkladac. Potem obsadzanie od nowa. Musze tez wykopac nadmiary marcinkowe z frontowej i tam zrobic miejsce na roze. No i za tydzien chce tez roze poprzycinac.
W najgorszym stanie jest roza na kijku Perennial Blue, mam nadzieje ze cos z niej bedzie.