Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy » Edycja postu

Do raju daleko - u Ewy

anabuko1 15:54, 30 cze 2026

Ewa777 napisał(a)

Ania pisze jak artystka malarka. Warto zachować takie wpisy.

Asiu, jak sobie radzisz w te upały?

Trochę jestem teraz na zwolnieniu to nam czas.. w pracy zawsze muszę cis ciekawego i artystycznie pisać o wystawach , konkursach.. to udzieli mi się ogrodowo
Dziękuję ❤️

Dwie cudne rośliny..
Te ciemne liście hortensji to nie filtr, to hit! Robią z różu jeszcze więcej różu. Podbija kolor tak, że oczy same się przyklejają.
To odmiana, która nie znika w zieleni. Ona gra pierwsze skrzypce.

Judaszowiec 'Flame Thrower' skradł moje serce już wczesniej.
On jest jak petarda. Dosłownie.
Serduszkowe liście jak z bajki, ale w wersji ognistej: na jednej gałązce masz czerwień, pomarańcz, złoto i zieleń. Jakby ktoś podpalił drzewo i zapomniał zgasić.
I to nie na jesień! On tak wygląda całe lato?
Młode przyrosty są jaskrawo czerwone, starsze przechodzą w miedź i zieleń. No cudny..

Ewa777 18:03, 30 cze 2026

ewsyg napisał(a)
Różę Rosenfasxination ubóstwiam. Ależ czaruje ten judaszowiec, skojarzył mi się z abażurem

Ta róża rośnie u mnie bezproblemowo i kwitnie bardzo obficie. Bardzo się ciesze, ze ją mam. Nawet mam 2 krzewy, bo przesłali mi przez pomyłkę zamiast inneh=j odmiany.

Ewa777 18:05, 30 cze 2026

nicol21 napisał(a)
Czarna hortka piekna! rzeczywiscie taki dosc rzadki kolor lisci. jak znasi ona slonce?

a szersze widoki sa bardzo soczyste!!! Swietnie to wyglada.

Ta hortensja rośnie w takim miejscu, że słońca jest tam bardzo mało, raczej cień i półcień.
Ewa777 18:13, 30 cze 2026

anabuko1 napisał(a)

Trochę jestem teraz na zwolnieniu to nam czas.. w pracy zawsze muszę cis ciekawego i artystycznie pisać o wystawach , konkursach.. to udzieli mi się ogrodowo
Dziękuję ❤️

Dwie cudne rośliny..
Te ciemne liście hortensji to nie filtr, to hit! Robią z różu jeszcze więcej różu. Podbija kolor tak, że oczy same się przyklejają.
To odmiana, która nie znika w zieleni. Ona gra pierwsze skrzypce.

Judaszowiec 'Flame Thrower' skradł moje serce już wczesniej.
On jest jak petarda. Dosłownie.
Serduszkowe liście jak z bajki, ale w wersji ognistej: na jednej gałązce masz czerwień, pomarańcz, złoto i zieleń. Jakby ktoś podpalił drzewo i zapomniał zgasić.
I to nie na jesień! On tak wygląda całe lato?
Młode przyrosty są jaskrawo czerwone, starsze przechodzą w miedź i zieleń. No cudny..

Na zwolnieniu? Co się stało?
Zajerzę do Ciebie, może pisałaś.
Hortensje z czekoladowymi liśćmi podobały mi się od dawna. Kupiłam wcześniej podobne odmiany, ale żadna nie miała tak ciemnych listków. Ta rzeczywiście jest wyjątkowa.
Judaszowkiec to "Eternal Flame". Dokładnie tak sie zachowuje, jak napisałaś. Nowe listki są jaskrawo czerwone, starsze przechodzą w miedź, a najstarsze sa zielone.
Wafel 21:29, 30 cze 2026

Ale ona tu pięknie wygląda te płatki, no cudne

Joku 21:33, 30 cze 2026

Postanowiłam też ją kupić ponownie. Kupowałaś z gołym korzeniem czy w doniczce?
Wafel 21:46, 30 cze 2026

Ewa, przed upałami kryłam się w domu, wyłaziłam pod wieczór i rankiem do ogrodu podlać co trzeba.
Teraz siedzę na tarasie w dresie i mi ..... ZIMNO Kocham ciepłe, letnie wieczory i śniadanie na tarasie...

Róże masz przecudowne, szlachetne, eleganckie
Wafel 22:20, 30 cze 2026

Jak przyszła do mnie Cutie Pie to się uśmiałam, że zamówiłam tylko jedną. To jedyna róża, którą mogłabym mieć w trzech egzemplarzach. Może będzie jeszcze okazja dokupić dwie

U ciebie już całkiem ładnie się rozrosły. Słodziaki, cukiereczki
Ewa777 11:34, 01 lip 2026

Wafel napisał(a)

Tę różę uwielbiam. Zobaczyłam ją u Joli i się zakochałam. Po zimie mi padły obie, więc dokupiłam. Nie mam tylko czasu ich posadzić Będą w donicach, tak jak poprzednie.
Ewa777 11:35, 01 lip 2026

Joku napisał(a)
Postanowiłam też ją kupić ponownie. Kupowałaś z gołym korzeniem czy w doniczce?

Jolu, nie dziwię sie, że ją kupiłaś. Kupiłam w donicy. Na razie moczę je, bo nie miałam czasu posadzić, potem przyszły upały, a teraz znowu nie mam czasu Ale myslę, ze do końca tego tygodnia posadzę je.