Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... » Edycja postu

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy...

jazzy 21:06, 29 cze 2015

Ewa777 napisał(a)
Marta, nie martw się zawczasu. Już przesadziłaś, więc tego nie odwrócisz Podlewaj i może będzie dobrze. Pogoda sprzyja, bo nie jest zbyt ciepło. Ja też przesadziłam 2 róże w tym miesiącu, które wiosną kupiłam z gołym korzeniem i jak na razie żyją

Ewa, nie martwię się Co ma być to będzie
Człowiek uczy się na błędach Ale póki co wierzę, że będzie ok
Buziak
babka 22:22, 29 cze 2015

jazzy napisał(a)

Czy działam? Tak, uśmiercam ślimaki... France zeżarły mi runiankę i jeżówki...

a mi hortensje ...
Zielona 00:15, 30 cze 2015

Będzie dobrze
Kiss.
Konieczki 09:30, 30 cze 2015

jazzy napisał(a)

Czy działam? Tak, uśmiercam ślimaki... France zeżarły mi runiankę i jeżówki...

Wszędzie tego pełno... blee ja sypię niebieski proszek, ale oin jest tylko skuteczny 2tygodnie. Wczoraj mój tato mi oznajmił "Wiesz masz karczownika" no wolałam tego nie usłyszeć. Teraz musze się doszkalać. A jeżówki moje marzenie.
Ensata 10:42, 30 cze 2015

Jasne, ze będzie ok, ja przesadziłam z pąkami róże, te które pilnowałam i podlewałam mają się wyśmienicie i kwitną. Pogoda była korzystna, zresztą, co Cie nie zabije, to Cię wzmocni. Czasami jak człowiek nie moze wytrzymać, to przesadzenie jest mniejszym kosztem niż udreki wynikające z braku możliwości Patrz na mnie, ja za chwile jak się wnerwię, to wytargam wielkie wisnie na inne miejsce
Kuba 10:50, 30 cze 2015

babka napisał(a)

a mi hortensje ...

a mi już wszystko...
Ewa777 12:14, 30 cze 2015

Straszne te ślimaki. U mnie też sporo, ale dużych strat nie widzę na szczęście.
ewakatowice 17:47, 30 cze 2015

Jazzy przesadzam i sadze jak mam potrzebę i powiem Ci, jak moje rośliny dają radę to i Twoje wytrzymają.
Jeszcze nic mi nie padło, oczywiście dbam o przygotowanie stanowiska, gleba, kupa i woda.
Nawet hortensje kwitnące przesadzałam i żyją
Mysza 18:25, 30 cze 2015

Jazzy odpisałam u siebie, ale tutaj też Ci napiszę.Te moje kule lizaki to są z tego roku.Może z miesiąc temu je wsadzałam.
Ja też trochę roślin przesadzam i zwykle jest ok.
Wy macie ślimaki, a u mnie mszyce i gąsieniczki grasują na brzozachi innych roślinkachAch...
makkasia 10:52, 01 lip 2015

To ja jeszcze dorzucę o przesadzaniu - młode rośliny przesadzam przez cały sezon wiosna, lato, jesień a ze starymi to zawsze jest ryzyko. W przypadku bukszpanów nie widzę żadnego problemu to żelazne rośliny tylko jeśli posadziłaś je na patelni to je teraz cieniuj i lej wodę Na pewno się przyjmą
ściskam