Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... » Edycja postu

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy...

iwka 14:11, 01 lip 2015

Ensata napisał(a)
MOjego kolegi pies wypił całe piwo, upił się i chodził w stanie wskazującym. Znajomi przerażeni chcieli do weta go zabrać, zanim się zorientowali, że miski osuszył

no nieźle

musiałam edytować bo pędzicie jak szalone
Kuba 14:18, 01 lip 2015

Macham do Cię również
pułapki z piwem na ślimaki rozstawiałam w tamtym roku ale smród topielców zmieszany z piwem był dla mnie nie do przejścia, nie mówiąc o tym że pies namiętnie się upijał w tym roku pozostaje mi zbieranie
MAD 14:45, 01 lip 2015

Hej Jazzy! Nowy image?

W temacie ślimaków to przy cenniejszych albo bardziej podatnych na zeżarcie roślinach sypię granulki. A na wolnołażące mam mało humanitarny sposób... Spaceruję czasami po ogródku z solniczką i solę delikwentów. Działa szybko i skutecznie. Wyśluzowują się dranie i wysuszają. Wiem, okropna jestem.
Ensata 15:02, 01 lip 2015

MAD napisał(a)
Hej Jazzy! Nowy image?

W temacie ślimaków to przy cenniejszych albo bardziej podatnych na zeżarcie roślinach sypię granulki. A na wolnołażące mam mało humanitarny sposób... Spaceruję czasami po ogródku z solniczką i solę delikwentów. Działa szybko i skutecznie. Wyśluzowują się dranie i wysuszają. Wiem, okropna jestem.
Dziękuję dobra kobieto, idę po solniczkę!!!
Kasia73 15:27, 01 lip 2015

Ja też solę
Konieczki 16:46, 01 lip 2015

Ty a do kogo tak machasz?
jazzy 17:25, 01 lip 2015

beta napisał(a)
oo Jazzy...jaka figurka...cześć

Hehe, cześć
jazzy 17:31, 01 lip 2015

jalos napisał(a)

niezłe
Ja normalnie ich nie widzę (niewiele mam im do zaproponowania do żarcia), wyszły po ostatnich ulewnych deszczach, ale pełzały po wiklinie, którą mam z jednej strony na ogrodzeniu.
Oczywiście mówimy o tych ślimakach bez skorupy?
Bo tych ze skorupą mam trochę, ale nawet nie zaobserwowałam (bo stołówka kiepska u mnie) czy one też wyżerają rośliny?
Patent z piwem zastosuję, jesli tylko ruszą z inwazją do mnie.

Ślimaki (tak, te bez domku)z reguły lubią cień i wilgoć. Cały dzień siedzą w zaroślach albo pod ziemią. Ostatnio jak plewiłam, to odkrywałam całe skupiska ich jajek, blee...
U mnie też wielkiej wyżery nie mają, ale już pokazały mi jak kochają hortensje, jeżówki i runiankę.
Nie ruszają miskantów, werbeny, bambusów, bukszpanów...
jazzy 17:33, 01 lip 2015

Ensata, Ewa, ja psa nie posiadam jeszcze, więc tylko M czasem marudzi, że mu piwo marnuje
MAD, Kasia, też solą je traktuje, a w zasadzie wysyłam M na wieczorny obchód z solniczką
Aśka, no do Was macham
jazzy 17:36, 01 lip 2015

iwka napisał(a)

no nieźle

musiałam edytować bo pędzicie jak szalone

Cmokam