Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... » Edycja postu

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy...

jazzy 10:59, 09 lip 2015

Aśka, ja mocno wierzę w te moje biedne cisy Bronię je i zasłaniam własną piersią, kiedy mój M ma dosyć ich widoku i zbliża się z łopatą żeby je wykopać i wyrzucić

Jola! Ja nadal nie kumam co z tą ręką

Ewa, ja lałam ten mój fragment florovitem, ale nie pomogło. Musze rozsypać yara mila, może pomoże...

Renia, kosiłam już z 4-5 razy Pierwszy raz 21 dni od posiania

Olucha, nie mam jakoś ostatnio czasu na nic... M ma ulop i działamy trochę ogrodowo, a trochę towarzysko i rozrywkowo
Wieczorami padam na twarz
jazzy 11:02, 09 lip 2015

babka napisał(a)

Rozumiem, ze pracujesz nad rzeczką ? nie mogę się doczekać efektu Znowu wszystkich zastrzelisz
Buziolki

"Rzeczka" hihi, tak ten fragment rozpracowujemy
Muruje się murek i donica, a potem będziemy układać rzeczkę
Konieczki 11:24, 09 lip 2015

jazzy napisał(a)

Ewa, ja lałam ten mój fragment florovitem, ale nie pomogło. Musze rozsypać yara mila, może pomoże...

A nie zawszcześnie nawóz? Ja dopiero po dwóch latach coś tam sypnęłam, dwa tygodnie temu koniczynke potraktowałam chwastoxem i czekam czekam - ale już mam placki. Chyba zrobię wertykulacje, aerację dosieję i zobaczymy (ale to po donicach - czyli wierzę za za 2-3tyg)
babka 11:30, 09 lip 2015

No właśnie, kiedy nawozić młody trawnik ? Czytam różne opinie na ten temat. Żon się upiera, że już trzeba a ja boję się, że spalę.

Donica, murek... dzieje się
Konieczki 12:29, 09 lip 2015

babka napisał(a)
No właśnie, kiedy nawozić młody trawnik ? Czytam różne opinie na ten temat. Żon się upiera, że już trzeba a ja boję się, że spalę.

Donica, murek... dzieje się

Ból w tym że jeszcze się nic nie dzieje
babka 12:30, 09 lip 2015

Dzieje tylko po kryjomu
Magda70 12:33, 09 lip 2015

jazzy napisał(a)

Nowego, hm... Coś tam się kroi, ale to dopiero jesienią chyba...
Pokazywałam niedawno takiego pina i planuje go skopiować

A pokaż go jeszcze raz??? bo chyba przeoczyłam...
Magda70 12:35, 09 lip 2015

jazzy napisał(a)

Piwo warto zapodać ślimakom np. po deszczu, kiedy naprawdę sporo ich wyłazi. Najlepiej w kilku miejscach to piwko im zafundować
A jak jest susza, to one aż tak nie buszują i wtedy można z solniczką zrobić obchód
A dodatkowo fusy z kawy wysypać wokół roślinek

nie mam fusów...ja kawy nie piję a eM tylko sypaną ale za to ulepek....
jazzy 14:16, 09 lip 2015

Konieczki napisał(a)

A nie zawszcześnie nawóz?

babka napisał(a)

Dziołchy! Trzeba nawozić już! Od pierwszego koszenia już właściwie należałoby. Ja się boje nawozów w granulkach, bo one jak nie do końca rozpuszczone, to potrafią spalić trawę
A nie wiem czy są dobre nawozy w płynie. Chyba jest specjalny florovit do trawników.
MAD 14:24, 09 lip 2015

jazzy napisał(a)

Dziołchy! Trzeba nawozić już! Od pierwszego koszenia już właściwie należałoby. Ja się boje nawozów w granulkach, bo one jak nie do końca rozpuszczone, to potrafią spalić trawę
A nie wiem czy są dobre nawozy w płynie. Chyba jest specjalny florovit do trawników.

Zawsze możesz zwykłym florovitem oblecieć. Mój "trawnik" wokół rabat polewanych florowitem szaleje. Chyba florovit mu służy.