Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rozgardiasz w moim ogrodzie

Rozgardiasz w moim ogrodzie

Gardenarium 20:16, 17 wrz 2014

Nie sadzi się chaotycznie drzew w trawniku, a robi rabaty, zdejmuje darń i wtedy sadzi na rabatach. Ja tutaj w chaosie nie umiem doradzić drzew

Tujom nie pomoże żaden środek, trzeba je podlewać, sypanie się starych przyrostów jest naturalne, ale wzmaga się gdy tuje mają zbyt sucho Podlewaj, płać za wodę, a nie za niepotrzebne chemikalia ogrodnicze

Brązowy nalot na świerku Conica, to przędziorki, opryskaj Talstarem albo innym srodkiem przędziorkobójczym, ale świerk już zostanie taki brzydki.

Instagram Ogrodowiska
boscolo 20:22, 17 wrz 2014

głównie zależy mi przy altance jak ją zasłonić od drogi i z boku to co jest niech już będzie. Coś z tym zrobie.

Mam pytanie odnosnie tui aera nana. Jaka powinna byc odległość od szmaragdów po szerokości
Toszka 20:35, 17 wrz 2014

Jak zostawisz ten "lasek" tak jak jest to załamię się i popłaczę Trzeba je wykopywać i przesadzać w inne, fajniejsze dla nich miejsce. Błagaj Danusię o pomoc - ufam, że nie odmówi... jak to Ona-Dama Ogrodów
boscolo 20:38, 17 wrz 2014

Heh innego wyjscia nie mam.gdybym tu trafił wcześniej do takiego stanu migdy bym nie dopuścił
Toszka 20:48, 17 wrz 2014

To są małe krzaczki i drzewka - przesadzenie im nie zaszkodzi
Toszka 20:50, 17 wrz 2014

i jeszcze jedno - nie jesteś pierwszym (nie pochlebiaj sobie), który błędy popełnił... i nie jesteś pierwszym, który w porę się zreflektował, że coś nie tak... Będzie dobrze, nie martw się
boscolo 17:57, 21 wrz 2014

Co do zdjęcia 2 na 2 stronie zaplanowałem od drogi posadzić posadzić od prawej strony klon bordowy, 2 derenie z czerwonymi gałązkami i na koniec klon zielony. Chcę przedłużyć poźniej te nasadzenia w lini prostej o 2 świerki przesadzone z centralnej częsci dzialki pózniej pęcheżnice bordowe ze 3 tuje yelow ribbon berberys bordowy
boscolo 19:38, 23 wrz 2014

Mam pewną koncepcje co do rozsadzenia kilku roslin. Została ona podpatrzona u jednej z pań na forum. Przedstawia sie w ten sposób:

Zamiast buku dam świerk serbski obsadze go hortensjami tak jak na obrazku. Z miskantów pewnie zrezygnuje, ale chce dodać coś z tych roślin, które będe musiał przesadzić:
2 kulki podbne do dancia
2 jałowce skalne
Jałowiec płozny

Jesli da się coś wcisnąć to bedzie dobrze zniknie troche tego buszy ze srodka podwórza.. poniżej przedstawiam miejsce rabaty. Obiecuje, że usunę darń i będe się słuchał
Gardenarium 20:03, 23 wrz 2014

boscolo napisał(a)
głównie zależy mi przy altance jak ją zasłonić od drogi i z boku to co jest niech już będzie. Coś z tym zrobie.

Mam pytanie odnosnie tui aera nana. Jaka powinna byc odległość od szmaragdów po szerokości

Normalnie to co najmniej metr.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 20:06, 23 wrz 2014

Nie umiem ci doradzić, nie wiem po co są te tuje po prawej, daleko od kostki

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies