Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rozgardiasz w moim ogrodzie

Rozgardiasz w moim ogrodzie

boscolo 21:52, 23 wrz 2014

Tak wyszło poprostu zanim powstał fudament pod altankę one już tam były posadzone. Bedzie pasował tam swierk serbski i hortensje porosadzne po bokach jedna. Nich bedzie na srodku
Aga 09:37, 24 wrz 2014

Witam moze te tuje co masz z boku altanki przesadz za altanke i bedzie wtedy zasłonieta od drogi
boscolo 11:15, 24 wrz 2014

W sumie to jeszcze mam z 6-8 sadzonek tui , ale to sa takie male. Wolałbym, aby onej zaslaniały troche altanke. Myślałem o zakupie takich szmaragdów ok 180cm jakieś 6-7 sztuk wtedy problem z glowy.
Aga 12:30, 24 wrz 2014

Tak to tez dobry pomysł kupic odrazu wieksze efekt bedzie widoczny .Fajnie ze odwidziles moj watek u mnie cigle cos sie ziemia w ogrodzie nie lubie monotoniidlatego robie kilka rabat i staram sie zeby sie roznily stylem
Aga 12:30, 24 wrz 2014

Tak to tez dobry pomysł kupic odrazu wieksze efekt bedzie widoczny .Fajnie ze odwidziles moj watek u mnie cigle cos sie zmienia w ogrodzie nie lubie monotoniidlatego robie kilka rabat i staram sie zeby sie roznily stylem
boscolo 19:38, 29 mar 2015

Witam wszystkich!

Nadeszła wiosna przedemną dużo robty w ogrodzie . Posadziłem kilka roślin. Sporo jeszcze przedemną zostało. Mam kilka pomysłów. Przy nadarzającej okazji postaram się dać ftki. Musze jeszcze tylko korą wyscielić
Pozdawiam
aptu 09:22, 03 kwi 2015

Witaj, jak zobaczyłam ten Twój "rozgardiasz" od razu pomyśłałam o stworzeniu takiego zakątka na tym placu, może źle radzę, ale posadziłabym wyższe drzewa a wokół nich rabaty, w środku trochę trawnika, jakaś przytulna ławeczka, schowana pośród gąszczu, falista linia rabat, przy tujach od strony siatki np. hortensje, nasadzenia piętrowe od zewnątrz (coś przed thujami, potem jakieś wyższe drzewo, może jakaś brzoza, potem znowu coś niższego, jakieś kwiaty, tak, żeby w środku kryła się tajemnica i każdy był ciekawy co to za zagajnik i co tam znajdzie w środku jest. Taką mam fantazję, ale Ty pewnie masz inną, sorki poniosło mnie...
boscolo 14:33, 06 kwi 2015

Od zeszłego roku troche się pozmieniało. W niedługim czasie wstawie fotki. Zaczynam przesadzać rosliny ze srodka mam kilka koncepcji. Jednak budrzet mnie ogranicza. Mam z 10 szmaragdow do przesadzenia( musze je cofnąć o metr w stronę plotu jednak musze skuć z niego obsypujacy się tynk i zciągnać nowa warstwe) musze jeszcze zaplanować ok 5m ciagu roślin przy siatce
boscolo 18:52, 06 kwi 2015

Dziś porobiłem fotki w porównaniu z tym co było wcześniej dużo się zmieniło obecnie wygląda to tak:

Poprzednio

Huśtawka od tyłu jest obsadzona roslinami

Aga 18:59, 06 kwi 2015

Witam widze ze juz cos działasz w ogrodzie .