Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Ewkakonewka 09:52, 26 mar 2015

Napia napisał(a)
Kulkowo siż zrobiło
Ładne trawki.

Któraś napisała, że rozplenica Hameln w pierwszym sezonie urosła do 70 cm. Może mnie zaskoczą też Kulki turlam i szukam tego właśnie miejsca dobrego jedynego
Zeta 09:53, 26 mar 2015

Buksiki superaśnie ...wianki wiosenne ...wreszcie ktoś pokazał.....kurczę wiosna idzie wszyscy cosik robią
Ewkakonewka 09:59, 26 mar 2015

Malgosik napisał(a)
Twój ogród powinien się nazywać KULKOWY
Są na każdej rabacie, co daje pewną spójność.
Ale widzę, że gleba niezbyt ciekawie wygląda bez "posypki". Czarnoziem to chyba nie jest? Hi hi.
Jak na swoją, szarą popatrzę, to aż serce boli. Mus ładować do dołka dużo dobrej ziemi.

Trochę się nazbierało niechcący zupełnie tych kulek
Ziemia akurat na zdjęciu jest dosypana obca bo różnica poziomu była niwelowana, ale tam gdzie jest moja własna to gliniasto nie wiem jaka, ale z reguły ma konsystencję masła i jest okrutnieee ciężka
Ewkakonewka 10:24, 26 mar 2015

Zeta napisał(a)
Buksiki superaśnie ...wianki wiosenne ...wreszcie ktoś pokazał.....kurczę wiosna idzie wszyscy cosik robią

Oj cosik nas pogoda chyba przystopuje od dzisiaj, a ja chciałam jutro w wir wpaść z kopaniem i grabieniem
Malgosik 13:34, 26 mar 2015

Ewkakonewka napisał(a)

Trochę się nazbierało niechcący zupełnie tych kulek
Ziemia akurat na zdjęciu jest dosypana obca bo różnica poziomu była niwelowana, ale tam gdzie jest moja własna to gliniasto nie wiem jaka, ale z reguły ma konsystencję masła i jest okrutnieee ciężka

Ja glina jak masło to nie jest tak źle chyba, gorzej jak z niej jest kamień twardy. Koniecznie trzeba przekopać nasypaną ziemię z rodzimą. A to masło jest ciemne, czy pomarańczowe/żółte?
Betka 14:42, 26 mar 2015

Za kulkowało się Fajnie to wszystko wygląda Nie dogonię Cię z kulkami hihihi
A ja pozazdrościłam Ci tego kopania i dzisiaj jak się dorwałam to szpadelka to przekopałam pół ogródka hihihi Moje 3 kuleczki zostały na miejscu
Pozdrowionka zostawiam
Madzenka 18:24, 26 mar 2015

Zakulkowalaś się na całego lubue to
Ewkakonewka 19:47, 26 mar 2015

Malgosik napisał(a)

Ja glina jak masło to nie jest tak źle chyba, gorzej jak z niej jest kamień twardy. Koniecznie trzeba przekopać nasypaną ziemię z rodzimą. A to masło jest ciemne, czy pomarańczowe/żółte?

Nie, nie źle nie jest Masło jest raczej ciemne O przekopaniu to już mowy nie ma bo nasadzone, itd, ale to już z 10 lat temu było nawiezione chyba, generalnie na jakość ziemi to raczej narzekać nie mam powodu
Ewkakonewka 19:55, 26 mar 2015

Betka napisał(a)
Za kulkowało się Fajnie to wszystko wygląda Nie dogonię Cię z kulkami hihihi
A ja pozazdrościłam Ci tego kopania i dzisiaj jak się dorwałam to szpadelka to przekopałam pół ogródka hihihi Moje 3 kuleczki zostały na miejscu
Pozdrowionka zostawiam

Pogoda ewidentnie sprzyjała dzisiaj jeszcze więc pewnie miałaś suuuuuper fajny dzień Tak bym chciała jutro przekopać pół ogródka Puki co poprawiłam kulki w odwrócone L i wycięłam trawy bo już rosnąć zaczęły i znowu ciemno
Ewkakonewka 19:57, 26 mar 2015

Madzenka napisał(a)
Zakulkowalaś się na całego lubue to

To Twoja wina/zasługa Niepotrzebne skreślić Ciągle mam przed oczami Twoje kulki z kostrzewą siną I patrz jeszcze tylko kostrzewę podzielę i czekam na taki efekt u siebie, tylko kiedy jest odpowiedni czas na dzielenie kostrzewy?