Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój mały zakątek :D

Mój mały zakątek :D

mateuszmichn 18:49, 17 paź 2015

Gardener27 napisał(a)
Mateusz bardzo fajnie pokombinowałeś z tym chodnikiem Nikt takiego nie ma
Zastanawiam się nad doborem roślin na nowej rabacie Czyścieć i bergenia to dobre połączenie ?

Ojj ale fajnie słyszeć takie słowa Chociaż tak to prawda, cegłę mało gdzie widać, częściej królują różnego rodzaju kostki.

Hmmm sam nie wiem czy to połączenie jest dobre. Myślę, że te rośliny ze sobą kontrastują, więc nie powinno być źle.
Zobaczymy jak to będzie wyglądało w przyszłym sezonie. Może faktycznie będzie potrzebna zmiana.
Wiesz to nasadzenia było spowodowane też tym, że miałem akurat te rośliny u siebie. Lepiej posadzić to, niż nic. A jeśli nie będzie się podobało, to wtedy będę powoli zmieniał na coś innego.

Fajnie, że zadałeś takie pytanie.
Może inni odwiedzający napiszą co uważają na temat takiego połączenia. Z chęcią przeczytam co myślicie, bo może serio nie jest to zbyt trafiony duet
W końcu nie mam takiego doświadczenia jak większość z was
19:03, 17 paź 2015
chodnik przyszłam oglądać ...no muszę powiedzieć....ach...och....i coś tam jeszcze ..ale mowę mi odjęło ...chodniki z cegły są ponadczasowe żadna moda ich nie pokana

rabata przychodnikowa/półłukowa/przyschodkowa za wąska (albo mi sie tak wydaje)...nad nasadzeniami jeszcze pomyśl przez zimę bo do cegły ta tuja czy co tam widzę obok samochodów wyglada kiepsko
mateuszmichn 19:15, 17 paź 2015

eee_taam napisał(a)
chodnik przyszłam oglądać ...no muszę powiedzieć....ach...och....i coś tam jeszcze ..ale mowę mi odjęło ...chodniki z cegły są ponadczasowe żadna moda ich nie pokana

rabata przychodnikowa/półłukowa/przyschodkowa za wąska (albo mi sie tak wydaje)...nad nasadzeniami jeszcze pomyśl przez zimę bo do cegły ta tuja czy co tam widzę obok samochodów wyglada kiepsko

Dzięki wielki, za te pochwały za chodniczek. Chyba urosłem o 10cm od tych pochwał
No jest trochę wąska ta rabata. Jednak jeśli zrobiłbym szerszą, to z trawnika nie byłoby koła, więc wymuszone wszystko rozmiarem działki i zabudowaniami

Ale chodzi tobie, że ta tuja jest brzydka z wyglądu, czy ogólnie że taka roślina tam nie pasuje?
Mi się wydawało że fajnie wygląda tam w planie jest płot za tą tuja
05:48, 18 paź 2015
bardziej o typie rośliny myślę

ale nasadzenia musisz przemysleć całościowo
mateuszmichn 11:11, 18 paź 2015

eee_taam napisał(a)
bardziej o typie rośliny myślę

ale nasadzenia musisz przemysleć całościowo

Ok. Dzięki za opinie. Napewno przemyśle albo najpierw zobaczę co z tego będzie latem
lojalna_ 18:16, 18 paź 2015

Mati a gdzie fotki jesienne?
mateuszmichn 18:18, 18 paź 2015

lojalna_ napisał(a)
Mati a gdzie fotki jesienne?

Nie ma czego focić
nicol21 19:19, 19 paź 2015

Chwilę mnie nie było u Ciebie ale nie próżnowałeś tylko działeś. Ciekawa jestem jak już roślinki się usamodzielnią i podniosą to wtedy będzie fajnie widać, teraz zdjęcia pod słońce coś u mnie marnie pokazują co tam zdziałałeś, ale na tyle na ile widzę to myślę że będzie zupełnie przyjemnie.

Prezent dla dziadków super! Ja myślałam że to zdjęcie jest!!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
mateuszmichn 20:23, 19 paź 2015

nicol21 napisał(a)
Chwilę mnie nie było u Ciebie ale nie próżnowałeś tylko działeś. Ciekawa jestem jak już roślinki się usamodzielnią i podniosą to wtedy będzie fajnie widać, teraz zdjęcia pod słońce coś u mnie marnie pokazują co tam zdziałałeś, ale na tyle na ile widzę to myślę że będzie zupełnie przyjemnie.

Prezent dla dziadków super! Ja myślałam że to zdjęcie jest!!

Dzięki za odwiedzinki. No zobaczymy jak to będzie wyglądało jak urośnie.
Nie to nie zdjęcie tylko ołóweczek
mateuszmichn 20:32, 23 paź 2015

Dzisiaj miałem bojowe zadanie
Za tydzień święto zmarłych, no i właśnie musiałem zrobić wieniec
Wieniec na grób pradziadka. Zawsze robię na ten jeden grób jakąś powiedzmy kompozycje, to jest na cmentarzu wojskowym i nawet długo nie stoi, bo gdzieś tydzień po 1 listopada harcerze wszystko sprzątają.
Myślę, że wyszło ładnie dlatego chciałem pokazać

Wszystkie materiały, z mojego ogródka, no oczywiście oprócz kwiatów, bo te że sklepu