Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi krokami bo własnymi ręcami... :*

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :*

malkul 12:43, 14 sty 2016

i ja jestem ciekawa co Waldek odpisze

Kasiu jak suszarka?
polinka 12:53, 14 sty 2016

Kasiek jeszcze taka mała wątpliwość mnie naszła
Masz młody ogród, w tamtym roku dopiero sadziłaś rośliny, może nie używać wcale chemii? Ogród jeszcze nie przyzwyczajony do sztucznych środków...
Masz fajny początek do stosowania naturalnych nawozów i ochronnych specyfików, nie musiałabyś stopniowo eliminować chemii tylko na dzień dobry zaczynasz z przyjaznymi wywarami, gnojówkami itd.

Pewnie narażę sie kilku osobom ale mój ogród przez poprzedni sezon nie widział sztucznych nawozów, ciężkich środków na grzyby, przędziorki itp. i jak widziałaś wszystko świetnie sobie radzi
siakowa 13:51, 14 sty 2016

polinka napisał(a)
Kasiek jeszcze taka mała wątpliwość mnie naszła
Masz młody ogród, w tamtym roku dopiero sadziłaś rośliny, może nie używać wcale chemii? Ogród jeszcze nie przyzwyczajony do sztucznych środków...
Masz fajny początek do stosowania naturalnych nawozów i ochronnych specyfików, nie musiałabyś stopniowo eliminować chemii tylko na dzień dobry zaczynasz z przyjaznymi wywarami, gnojówkami itd.

Pewnie narażę sie kilku osobom ale mój ogród przez poprzedni sezon nie widział sztucznych nawozów, ciężkich środków na grzyby, przędziorki itp. i jak widziałaś wszystko świetnie sobie radzi

też tak bym chciała jeśli Waldek powie że nie uśmierce 200 grabów i grusz za kilkaset złotych to będę mieszać ważyć i przelewac
siakowa 13:54, 14 sty 2016

malkul napisał(a)
i ja jestem ciekawa co Waldek odpisze

Kasiu jak suszarka?

aaaaaaaaaaaaaa mam cykora ale wczoraj zrobiłam pierwsze suszenie próbne...tzn na 90 % moich ubrań pisze ze się nie nadaje do szuszarki...wiec zrobiła pranie i wybrałam to co się nadaje i to czego mi nie szkoda a reszte wywiesiłąm zwyczajnie...i to co wrzuciłą do suszarki...piszczaąłm jak wyjmowałam mięciutkie, suchutkie, nie pogięte..nawet jeansowe spodenki były tak miękkie jakby tydzień w nich chodził a majtusie jakby używane już były
magnolia 14:00, 14 sty 2016

[ majtusie jakby używane już były

hm, to dobrze? bo brzmi niejedoznacznie
malkul 14:01, 14 sty 2016

ja dzis piszczę
wyciągam już trzecie

notabene wkładam wszytsko!
jedyny wyjątek to koszulki moego meża bo po paru razach jak z L zrobiłam mu S to amm zakaz)))
malkul 14:02, 14 sty 2016

magnolia napisał(a)

nei lubisz przechodzonych?
siakowa 14:06, 14 sty 2016

magnolia napisał(a)

w sensie mięciutkie cieplutkie żaden płyn do płukania nie dawał takiego efektu zawsze się czuło że cos wyprane świeżo
siakowa 14:08, 14 sty 2016

malkul napisał(a)
ja dzis piszczę
wyciągam już trzecie

notabene wkładam wszytsko!
jedyny wyjątek to koszulki moego meża bo po paru razach jak z L zrobiłam mu S to amm zakaz)))

mysle ze z jakies dwa tygodnie i będę już odwazna ..będę dodawać za każdym razem coś a dzielisz bawełna w cooton i osobno syntetyki????? bo np. jeansy i grube dresy to na programie jeans poodbno najlepiej.
siakowa 14:09, 14 sty 2016

i oświadczam ze moja aktywność przy robieniu prania od wyjecia z kosza do wsadzenia do szafy( poza czytaniem instrukcji i metek co odpadnie po jakims czasie ) przy jednym praniu trwała.....5 minut