Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi krokami bo własnymi ręcami... :*

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :*

Konieczki 07:15, 22 kwi 2017

Siaka a garnca ze zlotem nie szukalas przy tak cudnej teczy
siakowa 10:29, 22 kwi 2017

Konieczki napisał(a)
Siaka a garnca ze zlotem nie szukalas przy tak cudnej teczy
szukałam ale te bajki to sciema
Magda70 15:23, 22 kwi 2017

a może źle szukałaś
siakowa 16:27, 23 kwi 2017

Magda70 napisał(a)
a może źle szukałaś
chyba nie chciałam kusić losy już wystarczająco skarbów w życiu znalazłam
iwonkap 19:21, 23 kwi 2017

siakowa napisał(a)
Witam tyle paplaniny tu jest....współczuję ognisko z krawężników sprawdza się dosonale. Pamiętaj żeby nie robić z tych grubszych bo one podobno pręty w sobie mają i pod wpływem temp mogą strzelić.

Daję radę, czasem przewijam na podglądzie
to podpytam jeszcze - palenisko ma 1 x1 m ? i w jakiej odległości od paleniska masz siedziska ? czymś masz zabezpieczone dodatkowo te krawężniki ? osadzone na betonie ?
bleebla 19:23, 23 kwi 2017

Niesamowita tęcza!!!
AnnaCh 19:37, 23 kwi 2017

Czytam Twój wątek w częściach i zaczynam różnie, teraz od końca
Doszłam do problemu z kominkiem, czy znalazłaś problem smrodu? Moja koleżanka z pokoju z pracy miała ten sam problem, jak rozpalała, duszący, chemiczny smród. Rozwalili pół ściany, pozakładali jakieś dodatkowe rury, a problem był maleńki. Otóż Panu, który montował kominek spadł kawałek tej srebrnej taśmy do uszczelniania na wkład, jak rozpalili i wkład się nagrzał, to to tak śmierdziało. Śmieć wyjęty i po problemie
siakowa 22:06, 23 kwi 2017

iwonkap napisał(a)

Daję radę, czasem przewijam na podglądzie
to podpytam jeszcze - palenisko ma 1 x1 m ? i w jakiej odległości od paleniska masz siedziska ? czymś masz zabezpieczone dodatkowo te krawężniki ? osadzone na betonie ?
tak 1x1. Siedziska hmmm musiałabym zmierzyć ale jakiś metr niecały. Krawężniki na żywioł.niczym mo zabezpieczane. Nawet ho Ś na betonie tylko w żywej ziemi bo pomysł był kwestia potrzeby chwili goście się zapowiedzieli m ognisko a ogniska nie było i powstało na chwilę tzw wieczna prowizorkam. Ale mimo że w ziemi to nic.sie nie podnosi po zimie wiec.zostanie
siakowa 22:06, 23 kwi 2017

bleebla napisał(a)
Niesamowita tęcza!!!
prawda dziś była.znowu
siakowa 22:08, 23 kwi 2017

AnnaCh napisał(a)
Czytam Twój wątek w częściach i zaczynam różnie, teraz od końca
Doszłam do problemu z kominkiem, czy znalazłaś problem smrodu? Moja koleżanka z pokoju z pracy miała ten sam problem, jak rozpalała, duszący, chemiczny smród. Rozwalili pół ściany, pozakładali jakieś dodatkowe rury, a problem był maleńki. Otóż Panu, który montował kominek spadł kawałek tej srebrnej taśmy do uszczelniania na wkład, jak rozpalili i wkład się nagrzał, to to tak śmierdziało. Śmieć wyjęty i po problemie
hejo nie znalaam Al i nie szukałam. W sumie w tej mroźnej zimy palilismy kilka razy może z tydzień. Rozwalanie kominka by kosztowało za duzo żeby tydzień palić bez smrodu