Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi krokami bo własnymi ręcami... :*

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :*

siakowa 22:27, 02 lip 2018

KasiaBawaria napisał(a)

2 masz? To zapodaj dwa Chodzilo mi o ten z funkiami

Ahh to sesleria. To wiem juz jak moja bedzie wygladac. Dlugo juz u ciebie rosnie?Bo sie zastanawiam, kiedy sie spodziewac takich efektow przecudnie jest.
2 jak dopadne aparat znowu tl specjalnoe dla ciebie beda sesleria chyba 3 sezon ma.
Iwk4 23:00, 02 lip 2018

Kasia, ja dziś przez te fotki nic nie zrobiłam, co było w planach. Najpierw foty twego ogrodu - zakochałam się w twych kostkach. Jako że lubię wiedzieć co i jak, więc sobie wygooglowałam twój ogród i znalazłam plan kostek - i ogrodu na stronie 160. Potem zaczęłam szukać podobnych stylów i się natknęłam na tablice na Instagramie

andy stedman garden design

Potem to juz przepadłam na dobre. A że coś mnie od wczoraj bierze, to tym oglądaniem tak się zmęczyłam, ze zasnęłam i śniły mi się takie ogrody Zmęczyłam się znowu, więc już przy kawie na pobudzenie wytłumaczyłam sobie, że dziś zimno i do ogrodu juz nie poszłam. U fryzjera dziś byłam, to na telefonie dalej oglądałam pismo obrazkowe z twojego ogrodu, aż mi telefon padł. No wiec wszystko przez twój ogród i te cudne foty - czuję się usprawiedliwiona nicnierobieniem dziś.
Buziaki. I od czasu do czasu czekam na więcej. Dziękuję za ten cudny pokaz i leniwy poniedziałek
siakowa 23:12, 02 lip 2018

malgol napisał(a)
Matko, człowiek od rana się napatrzy na takie cuda i pracować potem nie może
Kasiu, powiedz jakie to białe jarzmianki masz z trawami i te jeżówki rózowe bardzo mi się podobają...jak maja na imie?
yez tak zawsze mam jak sie napatrze na inne ogrody albp wnetrza biale jarzmianki dostałam.. Nie wiem jakie to a jezowki znajde
siakowa 23:13, 02 lip 2018

KasiaBawaria napisał(a)

Bardzo prosilabym o nazwy roslin na tej rabacie
Jarzmianka, ale jaka? Bergenia, hakone i ta druga trawka to rozlepnica`?
jarzmiankę dostalam... Jakaś zwykła chyba. A ta druga trawa to rozplenica
siakowa 23:20, 02 lip 2018

nicol21 napisał(a)

no tak, kolorek już teraz się pojawił. Super jest nawet w całości na zielono
ta rabata przy dużym oknie jest super. też czekam aż zdradzisz co to za trawa tam rośnie. czyżby sesleria jesienna? Już tylko podziwianie u innych mi zostaje bo miejsca u mnie brak kompletnie.
lubie ten okresowy brak kolorow oczy na chwile. Odpocznśą i zateskniaa trawka tu akurat carex Montana
siakowa 23:20, 02 lip 2018

leon60 napisał(a)

chyba carex montana
ha poznalas czy pamiętasz ?
siakowa 23:37, 02 lip 2018

Iwk4 napisał(a)
Kasia, ja dziś przez te fotki nic nie zrobiłam, co było w planach. Najpierw foty twego ogrodu - zakochałam się w twych kostkach. Jako że lubię wiedzieć co i jak, więc sobie wygooglowałam twój ogród i znalazłam plan kostek - i ogrodu na stronie 160. Potem zaczęłam szukać podobnych stylów i się natknęłam na tablice na Instagramie

Potem to juz przepadłam na dobre. A że coś mnie od wczoraj bierze, to tym oglądaniem tak się zmęczyłam, ze zasnęłam i śniły mi się takie ogrody Zmęczyłam się znowu, więc już przy kawie na pobudzenie wytłumaczyłam sobie, że dziś zimno i do ogrodu juz nie poszłam. U fryzjera dziś byłam, to na telefonie dalej oglądałam pismo obrazkowe z twojego ogrodu, aż mi telefon padł. No wiec wszystko przez twój ogród i te cudne foty - czuję się usprawiedliwiona nicnierobieniem dziś.
Buziaki. I od czasu do czasu czekam na więcej. Dziękuję za ten cudny pokaz i leniwy poniedziałek
Iwonka to ja Ci tez dziekuje za. Podróż sentymentalna po moim wątku troche sie pozmoenialo w tej donicy ale baza jest az jestem pod wrazeniem jak bylam konsekwentna a ibspiracja byl ogrod charlotterowe gardens. Ciekawe czy znajdziesz który buziaki
Iwk4 23:59, 02 lip 2018

Hmm, inspiracją było kila projektów, ale to mi coś mówi:
http://charlotterowe.com/wp-content/uploads/2016/05/plans-large-2-1024x550.jpg

I to ...
https://www.gapphotos.com/images/LargeWebPreview/0546/0546133.jpg
Iwk4 00:02, 03 lip 2018

Tak swoją drogą, szkoda, że wcześniej tak niewiele wiedziałam... Nadal niewiele wiem, ale ciut więcej, niż 3 lata temu..., 10 lat temu,...
Johanka77 07:09, 03 lip 2018

Iwk4 napisał(a)
Hmm, inspiracją było kila projektów, ale to mi coś mówi:
http://charlotterowe.com/wp-content/uploads/2016/05/plans-large-2-1024x550.jpg

I to ...
https://www.gapphotos.com/images/LargeWebPreview/0546/0546133.jpg

Ojej! Iwka! Jakie cudeńka znalazłaś