Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi krokami bo własnymi ręcami... :*

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :*

ren133 22:21, 08 sie 2018

A propos trawnika ... ja bym zrobiła wertykulację we wrześniu i sypnęła nawóz jesienny
Monia81 10:53, 09 sie 2018

Kasiu powiedz mi, bo masz przy ognisku za ławką tą rabatkę z piwoniami, widziałam że masz tam chyba połączenie piwoni z jarzmiankami, szałwią i cosik jeszcze??? chodzi mi po głowie podobna rabatka i jeszcze myślę o jeżówkach??? jesteś zadowolona u siebie z efektu, czy coś byś zmieniła??? buziaki
siakowa 09:45, 11 sie 2018

amelia_b napisał(a)
40 postów do przeczytania to musi się coś dziać, tak sobie pomyślałam no i jestem i się dzieje. Lubie tą porę u Ciebie.
ja też lubie ta pore roku zwlaszcza ze to wakacje buziaki
siakowa 09:49, 11 sie 2018

lindsay80 napisał(a)
świetne lipcowe pstryczki!

Czytam o zamieraniu seslerii, mam podobnie - kilka szt przed płotem już w zeszłym roku w połowie lata miało takie objawy, ale wiosną wystartowały normalnie, teraz znowu to obserwuję.
no bardzo ciekawe to zwlaszc, a ze nikt w ubiegltch latach z posiadaczy seslerii nie wspominal o takich objawach... Hmmmm... Moje malenkie podzielone nie beda mialy z czego odbic na wiosne bo padaja zupełnie
siakowa 09:50, 11 sie 2018

nicol21 napisał(a)
Fantastico i basta!
hehehe dziekuje
siakowa 09:53, 11 sie 2018

Jagodaa napisał(a)
I co z tą frontową rabatą? Skończona?

Cały ogród boski!

U mnie też sesleria częściowo "powalona", taka co rośnie w cieniu. W zeszłym roku też tak miała i wypadły dwie kępy. Niezbyt często ją obserwuję, bo też wydawało mi się, że tylko cięcie i o niczym poza tym nie trzeba myśleć.:/ kuuurdeee, a planowałam z niej zrobić przedogródek, żeby mieć święty spokój .
frontowa skończona choc to dosc nietrafne okreslenie hehehe pewnie będzie jeszcze meblowana dosadzana itd.
W zeszlym roku sesleria byla u mnie wzorowa. Hmmm. Mimo wszystko bym z niej nie rezygnowala.
siakowa 09:55, 11 sie 2018

ren133 napisał(a)

Jak patrzę na to zdjęcie to tak bardzo chcę śmiałka ale jak rdza szpeci mojego to nie wiem co zrobić ...ech

U Ciebie pięknie
zrobię Ci zdjecie z bliska mojego.
siakowa 09:57, 11 sie 2018

ren133 napisał(a)
A propos trawnika ... ja bym zrobiła wertykulację we wrześniu i sypnęła nawóz jesienny
wygrabilismy porządnie trawnik i dostal nawóz. Jest lepiej.
siakowa 10:01, 11 sie 2018

Monia81 napisał(a)
Kasiu powiedz mi, bo masz przy ognisku za ławką tą rabatkę z piwoniami, widziałam że masz tam chyba połączenie piwoni z jarzmiankami, szałwią i cosik jeszcze??? chodzi mi po głowie podobna rabatka i jeszcze myślę o jeżówkach??? jesteś zadowolona u siebie z efektu, czy coś byś zmieniła??? buziaki
jest tam piwonia jarzmiabki i wysoka szalwia caradonna oraz naparstnica i smialek. W trakcie kwitnienia jestem zadowolona ale u mnie zawsze jarzmianki łapią po przekwitnieciu grzyba chyba i teraz tez zlapala piwonia. Szalwia przekwitła wiec obecnie jest tam smialek i chore liacie wiec efekt łał dla mnie jest ale krótki. Mysle ze jeżówki moglyby wydluzyc atrakvyjnosc tej rabatki.
Monia81 20:52, 12 sie 2018

siakowa napisał(a)
jest tam piwonia jarzmiabki i wysoka szalwia caradonna oraz naparstnica i smialek. W trakcie kwitnienia jestem zadowolona ale u mnie zawsze jarzmianki łapią po przekwitnieciu grzyba chyba i teraz tez zlapala piwonia. Szalwia przekwitła wiec obecnie jest tam smialek i chore liacie wiec efekt łał dla mnie jest ale krótki. Mysle ze jeżówki moglyby wydluzyc atrakvyjnosc tej rabatki.

Dzięki wielkie buziaki