Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi krokami bo własnymi ręcami... :*

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :*

siakowa 11:31, 25 lip 2018

Magda70 napisał(a)
Kocham stipę w takiej masie. Bomba! cudnie to wygląda.

Strasznie się cieszę, że u nie się rozmnaża jak szalona
ja tez ja uwielbuam choc najbardziej w momencie kiedy ledwo zaczyna kwotnac i blyszczy jak szalona wtedy.. Teraz troche kołtuniasta
babka 14:12, 25 lip 2018

Rzadko ostatnio bywam a jak jestem to celowo omijam między innymi Twój wątek bo wychodzę z niego poturbowana psychicznie
Dziś wpadłam bo by mnie zezarlo i znów pożałowałam, no kuna jak pięknie !
Dobrze że chociaż tego grzyba masz w trawie
Żart oczywiście
Kasia a co to jest ta zielona trawa tuż ,za rozplenicami ?
siakowa napisał(a)

Buziaki zostawiam i czekam na cd.frontowej
babka 18:15, 25 lip 2018

A jeszcze o tym grzybie słówko, powiedz kiedy podlewasz trawnik, rano czy wieczorem ?
siakowa 21:30, 25 lip 2018

babka napisał(a)
Rzadko ostatnio bywam a jak jestem to celowo omijam między innymi Twój wątek bo wychodzę z niego poturbowana psychicznie
Dziś wpadłam bo by mnie zezarlo i znów pożałowałam, no kuna jak pięknie !
Dobrze że chociaż tego grzyba masz w trawie
Żart oczywiście
Kasia a co to jest ta zielona trawa tuż ,za rozplenicami ?
Buziaki zostawiam i czekam na cd.frontowej

Przepraszam

Za rozplenica jest hakone marca zwykla zielona bez odmiany
siakowa 21:32, 25 lip 2018

babka napisał(a)
A jeszcze o tym grzybie słówko, powiedz kiedy podlewasz trawnik, rano czy wieczorem ?
z grzybem zaczelo sie w zeszlym. Sezonie we wrzesniu bo xaly calusienki wrzesien u nas padalo... I wtedy nie zareagowalam... Po zimie bylo pelno plesni posniegowej ktora tyljo. Wygrabilismy grabiami bez porzadnej wertykulacji.... I jak widac samo nie przeszlo.... A podlewam zwykle rano i zeszly sezon bylo to idealne bo trawnik byl jak zyleta.
amelia_b 10:22, 26 lip 2018

40 postów do przeczytania to musi się coś dziać, tak sobie pomyślałam no i jestem i się dzieje. Lubie tą porę u Ciebie.
lindsay80 12:20, 31 lip 2018

świetne lipcowe pstryczki!

Czytam o zamieraniu seslerii, mam podobnie - kilka szt przed płotem już w zeszłym roku w połowie lata miało takie objawy, ale wiosną wystartowały normalnie, teraz znowu to obserwuję.
nicol21 18:43, 31 lip 2018

Fantastico i basta!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Jagodaa 15:36, 08 sie 2018

I co z tą frontową rabatą? Skończona?

Cały ogród boski!

U mnie też sesleria częściowo "powalona", taka co rośnie w cieniu. W zeszłym roku też tak miała i wypadły dwie kępy. Niezbyt często ją obserwuję, bo też wydawało mi się, że tylko cięcie i o niczym poza tym nie trzeba myśleć.:/ kuuurdeee, a planowałam z niej zrobić przedogródek, żeby mieć święty spokój .
ren133 22:17, 08 sie 2018

siakowa napisał(a)
trawa zaatakowana przez grzyba :/

a najgorsze ze zaczynają padac mi seslerie.... zwłaszcza na nowej rabacie przed domem...juz chyba 5 wywaliłam zdechłych, nic pod korzeniami nie mają...poprostu usychają....

Jak patrzę na to zdjęcie to tak bardzo chcę śmiałka ale jak rdza szpeci mojego to nie wiem co zrobić ...ech

U Ciebie pięknie