Tydzien wolnego
W nocy spimy i snimy o ogrodzie
Jemy na tarasie i jedną ręką pokazujemy co gdzie zasadzić
Na inne czynnosci za zimno w ogrodku
Mozna wszystko na raz robić ale nerwówka czasami sie wkrada bo maly ciągnie za rękę ja wlasnie trzymam pion itp wszystko na szybko...i to jest ten moment kiedy trzeba dac sobie na wstrzymanie
Ale wlasnie skonczyly sie nasadzenia ktore trzeba bylo na szybko na wariata...teraz tylko przyjemnosci
Dziewczyny czy ma ktoras linie kroplujacą tak zrobioną DIY? Tak bez wiekszego wydatku? Wiem ze co tanie to drogie ale w sumie im wiecej roslinek w ogrodI to zaczynam sobie przypominac ile czasu zajmowalo podlewanie trawnika w zeszlym roku...a na dodatek buksy wolalyby byc podlewane w korzenie a nie po lisciach ze zraszacza...i coraz wiecej argumentow....i tak sobie mysle czy by noe zrobic narazie prowizorki....
Ja mam zamiar robić prowizorkę dla żywopłotu cisowego na skarpie, bo podlewanie go to koszmar. Z konewki wszystko płynie na dół, łącznie z ziemią. Może przy okazji rozciągnę na rabatę niżej z brzozami, Grackami i kłosownicą. Na razie tak tylko, połączoną z wężem.
No ja wstepnie myslalam nawet nad rozcianieciwm węży gdzie sie da...i tylko w momencie podlewania podlaczac do zaworka....nawet bym w zwyklych wezach dziurki mogla zrobic . Tylko pewnie az taka prowizorka by nie przeszla bo podejzewam ze na koncu ranaty ciśnienia juz nie bedIe