Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi krokami bo własnymi ręcami... :*

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :*

magnolia 10:20, 12 lis 2014

Wieloszka napisał(a)
Kasia, nie będzie smutno z samym bukszpanem przy wjeździe - będzie bardzo elegancko i z klasą. Jeśli jeszcze się wahasz - głosuję za bukszpanem solo I jeszcze w kwestii brabantów - szybko rosną i można je ciąć, ale są takie bardziej ażurowe niż inne ekrany. W tym miejscu, gdzie zaplanowałaś ekran z brabantów dałabym cisy, w najgorszym razie smaragdy (od razu duże sztuki i przycięte "na wymiar"). Brabanty z bliska nie prezentują się najlepiej, a to widoczne miejsce. Ale Ty decydujesz
Lecę obejrzeć filmik

bukszpan solo wg mnie bedzie b. ładny. narazie, póki buksy małe i chude można im cos w nogi wsadzić. Tewz myślę że nie bedzie nudno.

Brabanty są kłopotliwe- mają niciekawą zieleń, znacznie szybciej wiązą owoce a to daje odcień brązu i sa mało zwarte.

jak nie cisy i nie smaragdy , polecam graby, albo nawet derenie cięte w żywopłot ( jeśli nie jusi być wysoki bardzo)- bedziesz miała czerwień pędów zimą
siakowa 11:54, 12 lis 2014

no wlasnie o tym bukszpanie tak myslalam ze dam mu buciki a jak podrosnie to zawsze moge te butki mu zdjac ale na wiosne ten drugi rząd moze dam choc.jak.mi sie spodoba bukszpan z butkami to moze byc.juz tam za duzo na drugi rząd...

aga- mowisz ze bedzie z klasa i elegancko... no wlasnie tak chyba nie chce choc mocno mnie namawiacie

teraz o brabantach - myslalam o szmaragdach bo wkolo maja byc szmaragdy. ale one tak w kulke rosna ze musialybybyc bardzo duze zeby z nich kwadratowy formowany zywoplocik powstal totez pomyslalam o brabantach. minus szmaragdow to powolny wzrost to samo cis choc jest pieeekny

magnolio- szukajac zywoplotow z derenia trafilam na ogrodowisko zauroczyly mnie doorenbosy na tle z
tle zimowych dereni tylko czy znich taki idealny klocek wytne? i ciecie chyba 4 razy w sezonie

oj mam do myslenia...
jazzy 12:15, 12 lis 2014

siakowa napisał(a)
...
aga- mowisz ze bedzie z klasa i elegancko... no wlasnie tak chyba nie chce choc mocno mnie namawiacie ...

Miałam takie wewnętrzne przeczucie, że tak nie chcesz
siakowa 13:08, 12 lis 2014

jazzy napisał(a)

Miałam takie wewnętrzne przeczucie, że tak nie chcesz

ze niby Ci to od razu nie pasowalo do mnie?

a no elegancka to w pracy jestem a na codzien zwykly szowiżdżoł
siakowa 13:32, 12 lis 2014

a propo dereni zakochałam sie wtedy w tym zdjęciu:
http://ogrodydlawszystkich.pl/Zimowe-kompozycje-w-ogrodzie-139.html
siakowa 13:49, 12 lis 2014

a teraz chcialam Wam pokazac jaki poekny kolor ma jakas tam odmiana prosa rozgowego
magnolia 13:54, 12 lis 2014

to co pokazujesz jest piekne i nietrudne do osiągniecia.
Może nie musisz się trzymać wizji ostro wycietego żywopłotu, może podcinany szpaler derenia i brzozy będą ciekwsze?

magnolia 13:55, 12 lis 2014

siakowa napisał(a)
a teraz chcialam Wam pokazac jaki poekny kolor ma jakas tam odmiana prosa rozgowego

niestety te czerwonawe lubią się wywalać. Prosto się trzymają odmiany o wyraźnej cesze ( od cechy) pionowej- Warior i Heavy metal
gusiarz 14:01, 12 lis 2014

I kolejne doradzające... u ciebie gości sama śmietanka Ogrodowiska
Jeśli pytasz (u mnie) o donicę-rabatę podwyższoną przy murze - mam tam słońce tylko latem od południa. Troszkę cienia dają buki... jak się rozrosną, będzie go więcej. Czy chodzi o coś innego?
siakowa 14:04, 12 lis 2014

gusiarz napisał(a)
I kolejne doradzające... u ciebie gości sama śmietanka Ogrodowiska

oj nawet nie wiesz jak Wam wszytskim jestem wdzięczna za miliony wskazówek :* :*