Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi krokami bo własnymi ręcami... :*

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :*

malkul 20:17, 21 cze 2015

siakowa napisał(a)
Dziolszki a teraz tak rozumirm ze duze stipy to królewny...ale takie 10 cm 5 źdźbłowe panienki tez takie kaprysne?
A tu zakupowy falstart

te małe jeszcze gorsze!
gusiarz 20:21, 21 cze 2015

Ksik - "cycasty cytat" ode mnie
"gdybym robiła ognisko po raz kolejny, chyba niczego bym nie zmieniła. Ognisko palimy kilka razy do roku, nie częściej. Jak do tej pory komarów było masakrycznie dużo i nawet dym ich nie odstraszał. Ten rok pod tym względem jest fantastyczny - prawie bestii nie ma. Betonki jakoś bardzo się nie brudzą... czasem z kiełbaski dzieciaki nakapią tłuszczem, ale plamy po jakimś czasie same zanikają... chyba się wchłaniają. Jak się pobrudzi beton, bez problemów można go pomalować... Kolor - kwestia wyboru - może być i ciemnoszary. Popiół zmiatam na szufelkę. Blachy nie robimy.
Wszystko zależy od sposobu i częstotliwości użytkowania."

gusiarz 20:27, 21 cze 2015

Kasiu - ja mam dużo donicowych - trzymam cały sezon za szklarnią - w cieniu!!! i podlewam co jakiś czas.Nic mi nie padło. Ale tak naprawdę roslinkom to nie służy szczególnie tym z mocno rozrośniętymi korzeniami - szybko przesychają. Najlepiej je w cieniu zadołować w ziemi, z tymi doniczkami oczywiście
siakowa 21:29, 21 cze 2015

jazzy napisał(a)
Faaajne zakupy! idziemy w podobne kolory, a caradonna to mój must have
Zimno dzisiaj, trza cfeter przyodziać

W krotkim rękawku robilam i uciekalam jak padal deszcz
siakowa 21:32, 21 cze 2015

katiaxx napisał(a)
zakupy fajne, dobrze że kupiłaś - to zawsze przyspiesza robienie rabaty

Taaaa. . Zobilam 1/5
Tam gdzie nie bedzie kopane..

Czy szalwia,stipa i przetacznik na Pelnej calodniowej południowej patelni potrzebuje nawadniania czy raczej da sobie rade bez?
siakowa 21:35, 21 cze 2015

Ewkakonewka napisał(a)
Co tam wczoraj w tym nierozgarnięciu zmajstrowałaś?

Prafie skończyliśmy placyk,pół tony kamyka rozłożone, posadzilam część rabaty, i roslinki na ktore mialam.miejsce czyli biały przetacznik Kolo szalwi caradonny na podniesieniu i tawulki za brzozy.
siakowa 21:35, 21 cze 2015

malkul napisał(a)

te małe jeszcze gorsze!

Slyszysz to czasem? Ja czesto
siakowa 21:37, 21 cze 2015

gusiarz napisał(a)
Ksik - "cycasty cytat" ode mnie
"gdybym robiła ognisko po raz kolejny, chyba niczego bym nie zmieniła. Ognisko palimy kilka razy do roku, nie częściej. Jak do tej pory komarów było masakrycznie dużo i nawet dym ich nie odstraszał. Ten rok pod tym względem jest fantastyczny - prawie bestii nie ma. Betonki jakoś bardzo się nie brudzą... czasem z kiełbaski dzieciaki nakapią tłuszczem, ale plamy po jakimś czasie same zanikają... chyba się wchłaniają. Jak się pobrudzi beton, bez problemów można go pomalować... Kolor - kwestia wyboru - może być i ciemnoszary. Popiół zmiatam na szufelkę. Blachy nie robimy.
Wszystko zależy od sposobu i częstotliwości użytkowania."

Agus podziękował ślicznie czekam na nowe foty u Cie !!!!

nawigatorka 21:37, 21 cze 2015

siakowa napisał(a)

Taaaa. . Zobilam 1/5
Tam gdzie nie bedzie kopane..

Czy szalwia,stipa i przetacznik na Pelnej calodniowej południowej patelni potrzebuje nawadniania czy raczej da sobie rade bez?

U mnie wszystkie wymienione na patelni bez nawadniania i żyją i reklamacji nie skladaly
siakowa 21:40, 21 cze 2015

nawigatorka napisał(a)

U mnie wszystkie wymienione na patelni bez nawadniania i żyją i reklamacji nie skladaly

Ale podlewasz? Bo ja w tym miejscu i tak musze pociagnac nitke i zastanawiam sie czy nawadniajaca czy doprowadzajacą dalej..