Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi krokami bo własnymi ręcami... :*

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :*

Kuba 08:57, 19 cze 2015

a mi się wydaje że się przyjmie, ja bez korzeni wyrywałam z kostki siewki stipy i przyjęły się wszystkie, a co dopiero ukorzenione
widzisz Kasia ja chyba weszłam w etap luzu ogrodowego- bo mnie ani miodunka na bukszpanach nie przeszkadza ani przesadzanie stipy, pamiętaj tylko o wodzie- to najlepszy nawóz
lorka 08:58, 19 cze 2015

siakowa napisał(a)
Dziołszki a ja mam pytanie bo w związku z tą zaczętą a wyrychloną rabatą musiałam gdzies posadzić stipki bo wstyd się przyznac jeszcze tkwiły w doniczkach....taka mikra roslinka a korzonki to już dołem z doniczki wychodziły
ale do rzeczy...posadziłam je w miejsce tymczasowe i to ewidentnie za gesto z zamiarem przesadzenia za miesiąc w docelowe.....czy tak mozna stipe w lipcu przesadzać czy ja ukatrupię?

mysle ,ze wszystko mozna przesadzac tylko z głową.. w chłodniejszy dzien i z dużą ilością ziemi dookoła..
ja przesadzałam i magnolie właśnie kwitnącą i tulipany kwitnące ( hehe) i teraz ostatnio budleje dużą i wazne! codziennie dużo podlewać po takim szoku dla roślinyna razie nic mi nie padło ( budleje to w upał przesadzałam bo mi na drodze staneła) no dobra przyznam sie wykopałąm nawet agrest obsypany owocami i wsadzilam do duzej donicy.. na razie nie padł
a tak w ogole , to się witam, bo zaglądam tu sobie od jakiegos czasu ale cichaczem..
siakowa 09:07, 19 cze 2015

Kuba napisał(a)
a mi się wydaje że się przyjmie, ja bez korzeni wyrywałam z kostki siewki stipy i przyjęły się wszystkie, a co dopiero ukorzenione
widzisz Kasia ja chyba weszłam w etap luzu ogrodowego- bo mnie ani miodunka na bukszpanach nie przeszkadza ani przesadzanie stipy, pamiętaj tylko o wodzie- to najlepszy nawóz

to zazdrosze tego luzu....ja była juz blisko wejścia wten etap..ale ten tydzień spowodował znowu speed i prawie panikę...mus meliske zapazyć
ewa004 09:07, 19 cze 2015

Ty drżysz o stipę ja o moje trzmieliny na pniu .
Przesadzałam z konieczności dwa razy przy tym trochę za mocno obsypała mi się ziemia ale podlewam i oglądam codziennie czy już listki usychają
siakowa 09:08, 19 cze 2015

lorka napisał(a)

mysle ,ze wszystko mozna przesadzac tylko z głową.. w chłodniejszy dzien i z dużą ilością ziemi dookoła..
ja przesadzałam i magnolie właśnie kwitnącą i tulipany kwitnące ( hehe) i teraz ostatnio budleje dużą i wazne! codziennie dużo podlewać po takim szoku dla roślinyna razie nic mi nie padło ( budleje to w upał przesadzałam bo mi na drodze staneła) no dobra przyznam sie wykopałąm nawet agrest obsypany owocami i wsadzilam do duzej donicy.. na razie nie padł
a tak w ogole , to się witam, bo zaglądam tu sobie od jakiegos czasu ale cichaczem..

witam i ciesze się że sie w końcu ujawniłas zapraszam częściej ale tez głosnej bo takiego luzu musze teraz dużo czytac
siakowa 09:09, 19 cze 2015

ewa004 napisał(a)
Ty drżysz o stipę ja o moje trzmieliny na pniu .
Przesadzałam z konieczności dwa razy przy tym trochę za mocno obsypała mi się ziemia ale podlewam i oglądam codziennie czy już listki usychają

no skala rryzyka troche większa u Ciebie a przynajmniej droższa
choć moja sentymentalna bardziej bo to moje dzieci
Sebek 09:56, 19 cze 2015

Że stipami zrobiłbym jak radzi Kasia... Wykop je do doniczek i zakup znowu

A tamte rośliny trzymaj w cieniu, totalnym. Przeżyją, zwłaszcza jak będzie tak padać jak dziś
siakowa 09:57, 19 cze 2015

Sebek napisał(a)
Że stipami zrobiłbym jak radzi Kasia... Wykop je do doniczek i zakup znowu

A tamte rośliny trzymaj w cieniu, totalnym. Przeżyją, zwłaszcza jak będzie tak padać jak dziś

czyli krok do tyłu i krok do przodu ech
Juzia 10:37, 19 cze 2015

Młode stipy nie bardzo lubią ruszanie korzeni.
Swoje siewki jak przesadzałam to ostała mi się jedna.

Siewki co dostałam od Magdy... ze cztery tylko żyją.

W ogóle ten rok dla stip u mnie jest tragiczny
KasiaW76 12:07, 19 cze 2015

siakowa napisał(a)

no widzisz...mam zły tydzień, tydzień tępaka, wszytsko na szybko bez myślunku, bez konsulatcji jakbym na ogniu siedziaął...a to wszytsko przez ten urlop co za tydzień....co decyzja to nietrafiona....

Witaj w klubie. Wczoraj tez po omacku wsadzałam moje trawy i być może w nieprzemyślane układzie. Już nie mogłam na nie patrzeć jak się marnują w doniczce. Mam jeszcze milion innych rośli i chyba będę wszystkie upychała chaotycznie i bez pomysłu bo Ja to niestety nie mam zmysłu do komponowania rabat