Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :)

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :)

Ensata 13:40, 22 maj 2015

Trawnik wyglada dobrze, przesadzasz, a róże tak skromnie pokazałaś Cykaj więcej
Rench 15:05, 22 maj 2015

Hogata -tak też zamierzam. Pomiędzy nią rosną małe sadzonki żurawek,żeby było cokolwiek po jej ścięciu,ale nie wiem czy nie zadusi ich ta kocimiętka

Ewa777 - te z doniczek spokojnie posadź przy pergolach.
A te z gruntu jak nie mają jeszcze pączków ,ja bym przesadziła z dużą bryłą,opóźni to trochę kwitnienie,ale na drugi sezon będą już zasiedziałe,a nie od nowa będą się musiały przyjmować.

popcorn - cena tych w doniczkach jest minimalnie wieksza niż z gołym korzeniem.
zbigniew_gazda -zatem zarażony jak nic

Pszczelarnia - wszystkie róże lubię,ale najbardziej te o kształcie piwoniowym
W naszych stronach to chyba tylko arboretum w Bolestraszycach jest.

Ensata -trawnik na zdjęciu w miarę dobrze wyszedł,bo tak robiłam,żeby dziury nie wyszły. Ale generalnie jest masakryczny
Róże póki co małe,szału nie ma. Pokazywać będę sukcesywnie
agata19762 15:58, 22 maj 2015

Rench napisał(a)
Wczesniej byłam zła na te tulipany,ale niech rosną. Nawet fajnie na fotkach się prezentują

Porażka z tymi pomyłkowymi cebulowymi w ostatnim sezonie.

Renia piękne są
agata19762 16:09, 22 maj 2015

Renia ja też kupiłam w tym roku róże w sumie aż dwie Louis odier...
te róze wcześniej sadzone pączków mają moc już nie mogę się doczekać
mszyc mam dużo, robiłam przedwczoraj wieczorem oprysk, a w nocy przyszła burza
i nici z roboty ...
zaglądam do Ciebie po cichutku

Ensata 16:33, 22 maj 2015

Piękne tuliapny
Dorota123 21:38, 22 maj 2015

U Ciebie chyba cieplej, kwitną Ci róże i clematisy. U mnie mają tylko pączki, muszę uzbroić się w cierpliwość, a ja z tych niecierpliwych jestem.
Madzenka 00:42, 23 maj 2015

Rench napisał(a)
ewsyg -teraz fajnie ta kocimiętka wygląda,ale nie wiem czy za miesiąc nie będzie jak jeden wielki kołtun, zobaczy się

Ensata -jeszcze nie ma co pokazywać,trawnik który wypaliłam jesienią straszy,lawenda nie odbiła do wyrzucenia.
A deszcz pada teraz i przymusowe siedzenie w domu na dodatek,kiedy mam wolny dzień i mogłabym podziałać

To tak jak u mnie z tarwnikiem i lawendą. Przedobrzyliśmy
Madziarzeszow 07:03, 23 maj 2015

Renia u mnie lawendy połowa poszła aut , jestem wściekła bo myślałam ,że w tym roku moja obwódka różanki będzie prawie gotowa .... mam ochotę zrezygnować z lawendy , tylko z czego obwódkę zrobić ? Tyś różana , szałwia , bukszpan ?
LewOgrodowy 09:13, 23 maj 2015

bdan napisał(a)
Renia masz zdjęcia tych rózyczek? Po ile płaciłaś za artemisy?

Gdzie kupowałaś, bo jezeli
http://www.floribunda.pl/artemis-id-175.html to niby niedostępna.

Ja kupowałam u nich artemisa za 19,50.

Renia, ale piękne dostałaś te sadzonki. Cream Abundance też mam, sadziłam jesienią, też z F. Ładnie się zebrał po zimie, te wiosenne jakby drobniejsze, jeszcze bez widocznych pączków. A masz Leonardo da Vinci? Kupiłam tydzień temu na kiermaszu u nas. : )
Rench 14:59, 23 maj 2015

agata19762 -Na zdjęciu nawet fajnie wyszedł,ale z Parrotów to najbardziej mi się podobają White i Black
Możesz do mnie zaglądać głośno tez
Dorota123 -u Ciebie też zakwitną kiedy tylko słoneczko się pokaże
Ensata - tak ,były nawet fajne te tulipany w tym roku,chociaż bardzo nieprzewidywalnie sobie zakwitały

Madzenka - do trawnika przyznaje sie bez bicia,moja robota, ale lawendę wykończyły mi mroźne wiatry

Madziarzeszow -tez własnie dumam czym ją zastapić. Myślę nad szałwią niską albo nad bodziszkiem korzeniastym.
LewOgrodowy -mam Leonardo da Vinci,już w tamtym sezonie mnie zachwycał,mimo taki maluszek był,ale obsypany kwiatkami