Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :)

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :)

zbigniew_gazda 07:24, 05 cze 2015

Witam różaną dziewczynę i podziwiam. Lato u Ciebie.
Ala106 08:10, 05 cze 2015

Róże w pięknym rozkwicie.
Cudowne.
Ech, piwonie też.
U mnie jeszcze pączki.
Miłego dzionka.
olaw 08:38, 05 cze 2015

Na wzdychałam się na różami i piwoniami...uwielbiam te zapachy
bdan 08:50, 05 cze 2015

To aż niemożliwe, że te zdjęcia róż są z tego roku Widać, że wszystkie różyczki zdrowiuteńkie, i życzę, że by tak pozostało.
Odnosnie róz odpisałam u siebie.

Napisz proszę jak dokarmiasz swoje róże, w jakich terminach i czym. Muszę też swoje posadzone w zeszłym roku zacząć nawozić i nie mam pojęcia czym najlepiej.
Kasik 08:50, 05 cze 2015

Moje różyczki dopiero pomału startują, a u Ciebie już kolorowo. Cudny, różany ogród- zachwycać się można na okrągło. Zaraziłam się od Ciebie Chopinami i znalazłam miejsce na nie u siebiet, tylko dlaczego zamawiając 9 kolejnych róż nie ma wsród nich Chopina?

Ot... pokręcona natura. Kolejne zakupy w przyszłym roku- nie omieszkam.
monia 11:13, 05 cze 2015

Róże piękne ja na razie nie mam czym się chwalić u mnie wszystko później. Oj Reniu mam dla Ciebie zagadkę i bylabym wdzięczna za podpowiedź. W zeszłym roku przypadkiem trafiłam na opuszczone gospodarwstwo. W gąszczu traw i krzaków zauwarzyłam róże piękne wielkie około 2m. Po pewnynm czasie niestety ktoś kupił gospodarwstwo i zrównał wszystko z ziemią. Ale róże się nie poddały ze wszystkich stron powychodziły małe, poółączone siecią wielu korzeni. Udało mi się szczeonąć i zaczeły kwitnąć mama wsadziła na rabatę na dziedzińcu i się zastanawiam czy ona mi też nie zrobi psikusa i wszystko zawali w okół jak puści korzenie nie widziałam tak ekspansywnej róży. Jak będę wyruszać na rowerek cykne zdjęcia jak się rozrasta. Nie wiem co za gatunek i do jakich ją zaliczyć róż. Jak widziałam stary egzemplarz przed ścięciem 2m i łodyki jak pnie około 10cm. Cykne zdjęcie i wkleje zaczęła kwitnąć i radość wielka
mira 16:27, 05 cze 2015

Renia od dziś otwierają się po kolei róże nie wszystkie bo mają rożne terminy kwitnienia ale pierwszy strzał i Tuscany tez mam taką podkulkowaną - cunie.

Ja tego sadźca kupiłam dla ciemnej plamy liści i nawet nie wiem czy pachnie. Będę testować co to warte i zobaczymy - to bylina późnego lata i taką też mi chodzi.

pozdrawiam
Rench 22:02, 05 cze 2015

zbigniew_gazda - tak Zbysiu,lato się zaczeło na dobre. z dnia na dzień upalniej
Ala106 -zakwitna i u Ciebie,jeszcze chwilka. Moje tez niektóre jeszcze w powijakach

olaw - pracowac teraz w takim pachnącym ogrodzie to sama przyjemność,że nie wspomnę o błogim leniuchowaniu na leżaczku

bdan - Przyznaje się bez bicia,mam dobrą ziemię i nawożę sporadycznie,czym akurat mam pod reką i kiedy sobie przypomnę. Teraz mam Biohumus na tapecie
Nowe róże też piękne wybrałaś
Kasik -może akurat to pominięcie go nie było złe, on jest spektakularny tylko w pierwszym kwitnieniu,w drugim wyrasta do 2m,trzeba na stołek wyłazić,żeby fotkę cyknąć
Ja stopniowo zastępuję Chopiny innymi białymi,ale akurat ostatnia wymiana nie była trafiona,White Gruss an Aachen źle wygląda na miejscu po Chopinie, zobaczymy jak sie spisze Artemis

monia - polecę do ciebie na zwiady zaraz
U Ciebie też będzie różana eksplozja niebawem
Mira - Tak,Tuscany jest obłędna,żadna moja fotka nie oddaje jej piękna,może Tobie się uda
Zatem czekam na wyniki testowania tego czekoladowego sadzca
Rench 22:09, 05 cze 2015

Dzisiaj mnie zachwyciła Summer Song,muszę ją Wam pokazać,ma przeslicznie upakowane płatki

ewsyg 22:10, 05 cze 2015

Rench napisał(a)
ewsyg - Ja u Ciebie buszuję,a Ty u mnie

I obie na róże czekamy tylko moje leniuszki. Chyba im wody brakuje bo susz mam ogromny

Kwiat rozwija nowa róża queen of england. Ma ładny kształt pąka w kolorze mocnego różu. Dziwny ten rok, jem truskawki z mojej hodowli a róże jeszcze nie kwitną