Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :)

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :)

20:26, 20 cze 2016
lubię tu przychodzic zakazów sobie nie wyznaczam raczej nakazuje sobie tu bywać

o Chopinie czytam ...coś mnie nie powala ...nie ciąć? zrobie próbę nie cięcia albo słabego cięcia
jolanka 21:11, 20 cze 2016

Uwielbiam Twoje róże
Szykuję się na Święto Róż do Końskowoli, może zobaczę cos fajnego - oczy nacieszę na pewno, czy będzie można coś kupić? nie wiem
MarekW 23:32, 20 cze 2016

Reniu jestem pod wrażeniem tyle pięknych róż podziwiam i szczękę zbieram z podłogi Intryguje mnie ten Jan Paweł II z motywów wiadomych pasował by do mojego ogrodu może na jesieni o nim pomyślę. Dlaczego Johan Wolfgang Ci nie leży? Ze swej strony polecam Albrechta Durera śliczna róża wielkokwiatowa pomarańczowo żółta w środku i bardzo trwała a i Mary Annn jeśli nie masz też śliczna, muszę sfocić i pokazać
Rench 12:09, 21 cze 2016

Kasiek - Udało się rozszyfrować
Urszulla - Może kiedy zmienię miejscówkę mojemu Wolfgangowi,to też stanie sie terminatorką

Milka - Kardynałka nie lubię,bo takie kwiatki jak na zdjęciu ma tylko jednego dnia,w kolejne już się rozwalają,takie niechlujne te kwiatki się robią.

Już trzeci rok jest u mnie i cały czas ma wiotkie pędy.

Odnośnie cięcia Chopinów,to one same wymuszają u mnie niskie cięcie,bo przemarzają im pędy,nawet w te 2 ostatnie zimy-niezimy.

Bogdzia - Moje też w pierwszym kwitnieniu do metra dorastają,można się napatrzeć na te wspaniałe kwiaty z góry,ale już w drugim wyciągają się do 2m.

07_Rene -Zapach musisz sobie wyobrazić
W obecnej chwili ,wieczorem mieszają się zapachy róż,lilii i maciejki....
Odnośnie Edenki,trzymała kwiaty do wczoraj,nie wiem czy to pod wpływem upałów,czy ciężaru w pełni rozkwitłych kwiatów,wczoraj odkryłam,że wszystkie miały opuszczone główki. Ale i tak jest wspaniała.

Pszczelarnia - Nie wiem dokładnie ile, ale ponad 100

Madzenka - Nie wszystkie zachwycające,niestety mój Otello mimo,że ma słońce dopiero po południu i tak mu przypaliło płatki, muszę mu zmienić miejscówkę.
I Spirit of Freedom też zaszczyciła raptem jednym kwiatkiem i to marnym,a czekam na nią już drugi sezon Ale co tam,poczekam jeszcze

Gruszka_na_w... - tak,Gospel pokazała w tym sezonie swoje piękno.

eee_taam - zapraszam,zawsze i wciąż

jolanka - Gdyby nie to,że już wcześniej miałam zaplanowany wypad w góry,też bym pewno pojechała na to Świeto różane do Końskowoli.
Miałam ochotę na wypad do Forst,ale nie miałam z kim,do dziewczyn z Łodzi za daleko mam,żeby się z nimi wybrać A mój eM tylko na góry daje się namówić,żadne krzaki go nie interesują
Rob dużo zdjęć
Myślę,że skoro tamte szkółki sprzedają obecnie róże w donicach przez internet,to i na wystawę przytargają coś fajnego w ramach reklamy

MarekW - Marku,masz też dużo wspaniałych róż.
Dopiero kiedy u Ciebie zobaczyłam Winchester Cathedral z różową pręgą,obejrzałam dokładnie swoją i też odkryłam taki znak charakterystyczny,ale delikatniejszy
Tak,Jana Paweła II musisz mieć a masz różę klasztorną ? Też fajna i pachnie
Uetersener Klosterrose

Rench 12:37, 21 cze 2016

Z nowo rozkwitnietych
Clair Renaissance

Baron ,nie tak spektakularny,jak w ubiegłym roku,ale piękny i tak

I Pashmina

I tak na szybko,bo zaraz do pracy pędzę, żarówki z innej części posesji

Zdjęcia robione wieczorem i lampa rozświetla kolor,ale to prawdziwe,pomarańczowe żarówy

Kasya 12:38, 21 cze 2016

Renia, napisz prosze ktore najdluzej trzymaja kwiaty
Ewik 12:57, 21 cze 2016

Renia kolejna porcja sliczności jak w zeszłym roku byłam zauroczona spirit to w tym róże mają mnóstwo dużych kwiatów i wiszą smetnie, spirit w tym wiedzie prym i zamiast mezniec wypuszcza kolejne pędy.
Madzenka 06:59, 22 cze 2016

Wiesz ze dla mnie foty moga byc nawet w nocy
Wiosna kupiłam Spirit golaskę, wsadziłam do donicy, obsypana jest pakami, za chwile bedzie kwitła. Wiec wszystko zalezy od jakosci sadzonek
Rench 10:31, 22 cze 2016

Kasya - wydaje mi się,że najdłużej trzymaja First Lady i Pashmina.
Długo się rozwijają z paków i zanim przekwitną,to też długo trwa.

Ewik - Specjalnie posadziłam Sprit przy podporze,ale nie ma za wiele co podpierać na jakim stanowisku rośnie u ciebie?

Madzenka -Akurat ta sadzonka była śliczna,dostałam ją w ramach reklamacji ubiegłego lata,w doniczce,kwitła kilkoma kwiatami,a u mnie coś jej nie pasi,,.
Natomiast Baronowa Stefania rośnie obok niej i jest obsypana pąkami w nieprawdopodobnej ilości.

-
Rench 10:48, 22 cze 2016

A to nowości,które ostatnio pokazały kwiatuszki
Charles de Nervaux ma nietuzinkowy zapach,wyczuwam nutkę anyżu

Schone Maid ma ogromniaste kwiaty

Minerwa

Eden Purple przestała obsychać zaraz po zakwitnięciu,może coś z niej będzie dobrego

Celebrating Life