pewnie jest tak jak piszesz. o giełdzie krakowskiej trudno znaleźć bieżące informacje.znam kilku zapaleńców giełdowych ale raczej mojego pokroju czyli pojechać, popatrzeć - raz, może dwa na rok

ale cały rok żyją myslą, że bedzie fajna wycieczka - trzeba rano wcześnie wstać i takie tam

mam nadzieje, że znajdzie się ktoś kto na Balickiej bywa częsciej.
gdyby bywać częsciej to można by sobie wyrobić jakąś orientację ale w moim przypadku szkoda mi trochę czasu.
wolę pojechać do szkółki ale tam znów ceny "zawodowe"

zazwyczaj kupuję w dużej szkółce w Starym Saczu (myślę, że zainteresowani łatwo sobie wygooglają)
kupowałam tuje Szmaragd, hortensje Limelight, Magnolie, Berberysy "sky rocket" i "maria", bukszpanowe kule i śliwę wisniową. rośliny są dobrej jakości, minusem - ceny i kontakt telefoniczny. dzwoniłam kilka razy żeby zapytać o dostępność i ceny ale o cenach nie udzielają informacji telefonicznie. W przeciwieństwie np. do Państwa Szmitów, od których informacje i cennik miałam w przeciągu pół godziny.
może ktoś poleci jaką sprawdzoną szkółkę/gospodarstwo w Małopolsce? gdzie warto pojechać?
Wojakowa, Myślenice, I krzywaczka - słyszałam ale nie byłam. Może ktoś? coś?
Trzeba będzie ściągnąc do wątku Sylwię

Jej ogród to jeden z ulubionych na forum i w końcu leży w Małopolsce, może nam coś podpowie