Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 07:40, 13 sie 2016

JulkAd napisał(a)

Wczoraj mnie na plewienie wzięło, jedna strona za mną, dzisiaj nie idę mowy nie ma ...śliwki smażę ...miłego weekendu i sadzenia

To dobry objaw miałaś. Mnie jakoś na plewienie nie chce wziąć...
Kindzia 07:41, 13 sie 2016

Margarete napisał(a)
Przyjdę po wekendzie na kontrolę...sprawdzę czy i jak i gdzie posadzone..
Buziaki!

Dobra Małgosiu Już zaczęłam...

Buziol
Kindzia 07:42, 13 sie 2016

Donia72 napisał(a)
Lawendę to jak ścinasz? Same kwiaty czy raczej krótko na jeża?

Nie dam rady samych kwiatów...zajęło by mi to parę dni. Mam prawie 50 krzaczorów Jedna osoba zbiera rękami wszystko do kupy, druga nożycami ciach...i już I następny krzaczor...
Kindzia 07:43, 13 sie 2016

Bogdzia napisał(a)
Macham.

Kindzia 08:50, 13 sie 2016

jolanka napisał(a)
Kasiu to Ty jesteś kibic sportowy ja też uwiebiam siatkówkę

Zapraszam w takim razie na dzisiejsze zdjęcia

Kibic pełną gębą to może za dużo powiedziane, ale kibic siatkarski to tak I denerwuję się bardzo...drę się niemiłosiernie I poświęcam się...bo jak inaczej nazwać oglądanie siatkarzy do pierwzej w nocy a rano do pracy mus iść...

Przyjdę
Kindzia 08:56, 13 sie 2016

Wczoraj po południu trochę ogrodowo się udzielaliśmy. M skosił trawę i zabraliśmy się za przygotowanie miejsca do sadzenia floksów. A to wiązało się z podzieleniem i przesadzeniem w inne miejsce białej tawułki, przesunięciem niskiego, białego marcinka, wyplewieniem miejsca pod floksa. I już. Rosnie sobie.
Dzisiaj przywrotnik i Red Baron. Muszę najpierw oporządzić te sadzony od Bogusi. Czyli porozdzielać sobie i dopiero posadzić.
Alchymist dostał małpiego rozumu...mus go powiązać, bo niedługo wjechać do domu nie będzie się dało...i cięcie hakuro + lawendy jeszcze Mam nadzieję, że zdążę
09:04, 13 sie 2016
Kindzia napisał(a)
Wczoraj zostałam obdarowana przez Bogusię Przywlekłam Red Barony, przywrotnika i pięknego, różowego floksa Czyli sadzenie dzisiaj

Jeszcze mnie cięcie lawendy czeka...ale plewienia w dalszym ciągu nie planuję...

Miłego weekendu

a ja tylko plewię i dosadzam bylin żeby ograniczyć luz ......mama sie smieje ze niedługo to plewić będziemy też w listopadzie.

normalny człowiek końcem czerwca robi ostatnie plewienie ..i ma spokój do wiosny ...a u mnie w tym roku masakra chwast mi zjadł bodziszki sadzone z m-c temu
boguslawa_ma... 20:21, 13 sie 2016

Kasiu prawie wszystko uporządkowałam,trawy zrobiłam 4 szt jeszcze sąsiadka się na kawałek załapała ,dziury zasypałam i wyczyściłam ścieżki,teraz myślę nad tą główną rabatą,jutro odpoczywam bo rąk nie czuję.
Ty też chyba masz wszystko posadzone ,a starczyło ci chociaż,jeszcze zawilca miałam ci dać.
Kindzia 12:51, 14 sie 2016

eee_taam napisał(a)

a ja tylko plewię i dosadzam bylin żeby ograniczyć luz ......mama sie smieje ze niedługo to plewić będziemy też w listopadzie.

normalny człowiek końcem czerwca robi ostatnie plewienie ..i ma spokój do wiosny ...a u mnie w tym roku masakra chwast mi zjadł bodziszki sadzone z m-c temu

U mnie na bylinowych nie mam możliwości dosadzania...mogę zamieniać tylko Ale w przyszłym roku...coś się znajdzie. Dalie ograniczę, miejsce będzie
Nie ma się co śmiać, w październiku nie raz plewiłam jeszcze. Ale w listopadzie nie
Chwasty szaleją w tym roku, mam wrażenie, że bardziej niż zwykle. Ale mniej plewię niż zwykle...
Kindzia 12:53, 14 sie 2016

boguslawa_madejska napisał(a)
Kasiu prawie wszystko uporządkowałam,trawy zrobiłam 4 szt jeszcze sąsiadka się na kawałek załapała ,dziury zasypałam i wyczyściłam ścieżki,teraz myślę nad tą główną rabatą,jutro odpoczywam bo rąk nie czuję.
Ty też chyba masz wszystko posadzone ,a starczyło ci chociaż,jeszcze zawilca miałam ci dać.

To faktycznie poszalałaś Posadziłam wszystko wczoraj Starczyło, akurat było
Zawilca? To chyba tylko w dziury na rodkowo-azaliową...gdzie indziej nie da rady wepchnąć...