Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Skąpana w słońcu

Skąpana w słońcu

ewsyg 21:12, 15 kwi 2015

Luki napisał(a)
Zakupy widzę udane Za Swoje Nigry płaciłem 80zł więc cena znośna jak na ładne drzewa z prostym pniem i w doniczce.
Bez piesków na pewno pusto... smutne, że muszą tak szybko odchodzić.

U mnie też są ładne Nigry. Cena jest albo ponad 30 zł, albo ponad 50. Muszę to sprawdzić i wiem, że mogę kupić u mnie. Czekam aż zakwitną żeby się upewnić, że to Nigry bo maja dziwną przywieszkę - Nigra, Pissardii. Te drugie już kwitną, więc to będzie Nigra.

Nasz Lordzik był z nami 14 lat i już był bardzo schorowany. Wiedzieliśmy, że to już niedługo, ale i tak żal.
ewsyg 21:13, 15 kwi 2015

Asiu, Iwonko dziękuję za miłe słowa.
barbara_kraj... 23:35, 15 kwi 2015

ewsyg napisał(a)

Korony są bardzo kapryśne. Zauważyłam, że one gorzej rosną w lepszej glebie. U mnie rosną w piachu z ziemią, nie maja dobrej gleby. Podobnież są mocno żarłoczne i nie lubią ścisku, muszą mieć przestrzeń. Po zaschnięciu nie lubią podlewania.

W piachu mają doskonały drenaż.
Ja swoje wykopię i przetrzymam w domu, tak jak zrobiłam to w poprzednim roku. Kwitły mi wtedy obficie, a teraz tylko trzy.

Edit: bardzo tanio te rh, warto było kupić.
laurowisnia 09:48, 16 kwi 2015

Więc u mnie mają za dobrze, jeszcze na jesień dokładałam tam kompost.
Tylko one w tym miejscu mają chronić przed nornicami, bądź tu mądry.
Milka 11:33, 16 kwi 2015

Ewa, wspaniałe zakupy i piękna wiosna, odejścia psiaków współczuje, wiem, jak to ciężko, dlatego ja wzięłam szczeniaka ze schroniska, pozdrawiam
ewsyg 17:33, 16 kwi 2015

barbara_krajewska napisał(a)

W piachu mają doskonały drenaż.
Ja swoje wykopię i przetrzymam w domu, tak jak zrobiłam to w poprzednim roku. Kwitły mi wtedy obficie, a teraz tylko trzy.

Edit: bardzo tanio te rh, warto było kupić.

Basiu, jak przesadziłam koronę to mi zmarniała. Najlepsze i niezawodne są w Biedronce. W dodatku są bardzo tanie, kwitną mi co rok. Kupiłąm też w ogrodniczym pomarańcz i czerwień. W tamtym roku nie kwitły a w tym jedna ma pąki.

Rh w tej cenie obecnie sa w Brikomarche. Cisy też tam kupiłam i tuje w bardzo rozsądnych cenach
ewsyg 17:35, 16 kwi 2015

laurowisnia napisał(a)
Więc u mnie mają za dobrze, jeszcze na jesień dokładałam tam kompost.
Tylko one w tym miejscu mają chronić przed nornicami, bądź tu mądry.

Agatko, u mnie też maja chronić a w tym roku widzę dziurki w piachu. Myślę,że sie już nornice do nich przyzwyczaiły. Teraz trzeba włosy ludzkie wkładać do dziur.
ewsyg 17:42, 16 kwi 2015

Milka napisał(a)
Ewa, wspaniałe zakupy i piękna wiosna, odejścia psiaków współczuje, wiem, jak to ciężko, dlatego ja wzięłam szczeniaka ze schroniska, pozdrawiam

U nas otwarli nowe schronisko dla zwierząt i już tam byłam. Też planujemy wziąć psa ze schroniska. Wstrzymaliśmy się ze względu na Lorda, żeby miał spokój. Nowy, młody psiak mógłby mu dokuczać a on zasłużył na spokojną emeryturę. To było kochane psisko. Wszystkie były kochane. Teraz tak pusto na placu i jakos nie spieszno nam do schroniska. Wciąż się kręci łza w oku.
ewsyg 17:47, 16 kwi 2015

Dzisiaj w pracy zaskoczyło mnie drzewo rosnące pod oknem. Rano było czarne a pod koniec pracy już zaczęło się zielenić. Wracałam z pracy i zauważyłam, że magnolie też poczyniły duże postepy od wczorańszego dnia. Jutro będą całe rozkwitnięte. Jaki to piękny widok
barbara_kraj... 20:52, 16 kwi 2015

Ewo, kiedy korony pokazują się w Biedronie, w sierpniu czy wcześniej?