Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:))

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:))

Mysza 19:25, 12 maj 2015

Juzia napisał(a)
Magnolia na środku....azalie porozrzucane i w azalie możesz dać trawki. Np amazon mist, frosted curls albo bronze form lub bronzitę. Odstawiam te dwie ostatnie, bo z różem ładnie wyglądają

Justynko zaraz sprawdzę w necie jak te trawki wyglądają.Pewnie są ładne, tylko czy je u mnie dostanę...mogę zamówić, choć wolę widzieć roślinki.
Pomysł wydaje się fajny.
Mysza 19:28, 12 maj 2015

Juzia napisał(a)

A po cholercię tyle ich kupowałaś???

Justynko bergenie i hosty miałam.
Kupowałąm 7 azali, ale jak przyszło do płacenia to M stwierdził, że dobijemy do okrągłej sumki i dobraliśmy.No i teraz mam.
Mysza 19:30, 12 maj 2015

Milka napisał(a)

Dałabym w środek, 3 powtórzenia miejsca azalii, dokupiłabym jeszcze białych, do tego hosty z bergenią i z traw coś zwiewnegoa na brzegu zimozielone trawy

Irenko dziękuję za pomysł.Też myślałam aby dokupić białych azali,ale jak przekwitną to będzie bardzo zielono i sama nie wiem.
Czyli trawy do towarzystwa
Mysza 19:33, 12 maj 2015

szemusia napisał(a)
I ja stawiam na trawy - mogą być carexy jako obwódki, a z tyłu jakieś wyższe, może miskanty? Takie falujące dobrze się skomponują z azaliami...

Może faktycznie miskanta mogłąbym dać za magnolią tylko czy nie będzie tego już za dużo?

Jakaś duża ta rabata.
Mysza 19:36, 12 maj 2015

MirellaB napisał(a)
Gosiu fajne zakupy, ale tego kupiłaś, ogród to studnia bez dna Cisy kupiłaś tam gdzie Ci pisałam?
Nic Ci nie doradzę, tyle koncepcji mi się każda podoba
Czekam na zdjęcia gotowych rabat

Cisy kupiłam w mojej ulubionej szkółce, gdzie już byłaśI koło mnie w ogrodniczym część.Oj Mirelko to faktycznie studnia bez dna, ale jeśli są fajne efekty to warto.
Teraz trzymaj kciuki za cisy oby się przyjęły.Muszę zamówić korę.
Mysza 19:39, 12 maj 2015

ewa004 napisał(a)
Juzi pomysł fajny ,azalie z FC mnie się bardzo podobają
Dzisiaj nawet sfociłam u siebie
Jak zobaczysz to usunę

Nie mam z szerszej perspektywy ,ale według mnie slicznie

Ewuś nie likwiduj zdjęcia.
Fajnie, że je wstawiłaś to mam lepszy pogląd jak to mogłoby wyglądać.
U Ciebie są piękne.
Mysza 19:41, 12 maj 2015

ela_z napisał(a)
Ja bym posadziła azalie przed cisami w rzędzie plus trawki. Magnolia mi tam jakoś się nie widzi.
Cisy ładniutkie. Jakie to bo nie doczytałam
Pozdrawiam

Ela te cisy to Hilli.
Zaraz spróbuję coś rozrysować.
Mysza 19:47, 12 maj 2015

Juzia napisał(a)
Magnolia na środku....azalie porozrzucane i w azalie możesz dać trawki. Np amazon mist, frosted curls albo bronze form lub bronzitę. Odstawiam te dwie ostatnie, bo z różem ładnie wyglądają

Justynko a czy te trawy bronze są cały czas w takim kolorze, czy w sezonie są zielone??
U nas widziałam trawę buchanani, może też byłaby dobra??
Mysza 20:55, 12 maj 2015

Narysowałam wersję z trawami.Myślicie, że trzeba dodać białe azalie?

Anusia 21:35, 12 maj 2015

Wow! Taki zakup, zaszalałaś Trudno jest mi cokolwiek doradzić. Mi osobiście podobaj a się proste układy, chociażby szpaler z azali. Magnolię ciężko umieścić na tym odcinku i właściwie posadziłabym ją w miejscu rh. To tylko moje zdanie. Pozdrawiam z Żuław