Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:))

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:))

Mysza 16:16, 08 kwi 2016

amelia_b napisał(a)
Dziękuję Gosiu za zdjęcia i za radę

Fajnie, że mogłam cokolwiek doradzić
Mysza 16:18, 08 kwi 2016

MirellaB napisał(a)
Gosia widziałam zdjęcia Twoich FC u Amelii. Moje też są takiego koloru, tylko mniejsze i myślałam, że jest po nich, że przemarzły. Czy Twoje wypuszczając zielone źdźbła?

Mirelko na tych zdjęciach jak sobie popatrzyłam to pomyślałam, coś suche...pobiegłam sprawdzić i od dołu zieleniejąMam nadzieję, że będzie dobrze.
MirellaB 22:34, 08 kwi 2016

Gosia byłam dzisiaj w DP. Już wiem jak tam dojechać. W poniedziałek będę
Obeszłam, ale to wielkie jest Niektóre roślinki maciupkie, ale ceny bardzo przyzwoite Dwie rośliny mam na liście zakupów szałwię odmiana Deep Blue i białe rozchodniki Może też Cię te roślinki zainteresują?
Pola 10:21, 09 kwi 2016

Mysza napisał(a)

Joluś widziałam
Pomyślałam, że może najpierw wkomponuję brzozę w donicę i zobaczę.Tj zobaczę, które miejsce jest odpowiednie

I tak zrób, bo trzeba dobrze przemyśleć miejsce drzewa.....byliny przesadzisz i nic się nie dzieje, a z drzewem większy problem, chodź ja w tym roku przesadziłam klona japońskiego.....wypuścił liście więc mi ulżyło
frezja 11:40, 10 kwi 2016

Mysza napisał(a)
Szukałam ostatnio bukszpanów na obwódkę
Dzisiaj kupiłam.Zależało mi na malutkich sadzonkach ze względu na wiśnie i rurki od nawadniania.
Kupiłam sztuk 70

Gosiu, jakie masz nawodnienie ? myślę nad czymś prostym, oby bez przekopywania ogrodu..czy jest coś takiego ?
frezja 11:43, 10 kwi 2016

Mysza napisał(a)
Pomyślałam sobie szybciutko posadzę hi hi.
Ale aby wyszło w miarę w łuku to musiałam trochę czasu poświęcić

Było...

Ten fragment rabaty z podestem tarasowym przypomina mi mój kawałek
u Ciebie kostka na równi z gruntem, u mnie natomiast wyżej z powodu nierówności i zastanawiam się, czy jeszcze nie podnieść..
frezja 11:52, 10 kwi 2016

Mysza napisał(a)

Ewuś staram się jak mogę
Ostatnio chodzi mi po głowie posadzenie jakiegoś drzewa przy samym tarasie...hm tylko nie wiem jakie??Brzoza doren. hmm..będę myślała

No widzisz...ja posadziłam Marikeny i bardzo jestem zadowolona a już na samą myśl, że takie piękne będą listki mordka się śmieje codzienne oględziny dają taką radość, że już, że za momencik
frezja 11:54, 10 kwi 2016

Mysza napisał(a)
Marta dopytywała ostatnio o bratki.

kolor donic wyśmienicie pasuje do kostki...szukam też czegoś takiego...ślicznie
Mysza 12:25, 10 kwi 2016

MirellaB napisał(a)
Gosia byłam dzisiaj w DP. Już wiem jak tam dojechać. W poniedziałek będę
Obeszłam, ale to wielkie jest Niektóre roślinki maciupkie, ale ceny bardzo przyzwoite Dwie rośliny mam na liście zakupów szałwię odmiana Deep Blue i białe rozchodniki Może też Cię te roślinki zainteresują?

Mirelko kupię sobie taką szałwię
Teraz to się zastanawiam czy nie kupić jej zamiast żurawek.Hmmm....muszę pomyśleć.
Do zobaczenia jutro
Mysza 12:27, 10 kwi 2016

Pola napisał(a)

I tak zrób, bo trzeba dobrze przemyśleć miejsce drzewa.....byliny przesadzisz i nic się nie dzieje, a z drzewem większy problem, chodź ja w tym roku przesadziłam klona japońskiego.....wypuścił liście więc mi ulżyło

Joluś my wsadzaliśmy ośmioletniego klona i mam nadzieję, że w tym roku w końcu będzie ładniejszy.Znalazłam fajną inspirację z brzozą w donicy
Chyba tak zrobię