Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mazury moja miłość - zakładamy ogród

Mazury moja miłość - zakładamy ogród

Agatek 12:29, 04 maj 2015

AnnaCh napisał(a)

Ja już mam całkiem sporą, ciekawe dlaczego nie wzeszła?
Uwielbiam rukolę i sieję co roku

ano siałam i nic jakieś kiepskie nasiona miałam chyba ale tak totalnie nic nie wzeszło
iwka 12:46, 04 maj 2015

Tą miksturą podlewa się jednorazowo w marcu i ona jest dobra na uwiąd powojników
Megi1 13:51, 04 maj 2015

Agatek napisał(a)

Dzięki ja już mam z 9 sztuk, dostałam
Mam takie ładne ciemne i jasne zielone. Sąsiad zrobił sobie ogrodzenie z berberysów i tnie je od przypadku do przypadku i u niego te krzaki są strasznie brzydkie takie rzadkie i bez listków i boję się, że to efekt tego cięcia.

Witaj Agatko, ja mam berberysy bordowe thunbergii Atropurpurea,przy frontowym ogrodzeniu,na zewnątrz, bo chcę mieć z nich żywopłot, na wiosnę mają żółte kwiatki, a potem czerwone owoce, (damowa wyżerka dla ptaszków) i dlatego cięcie -ostre-wykonuję w sierpniu, żeby się zagoiły ranki na zimę, ładnie się zagęszczają, nie ma z nimi problemu, ale rzeczywiście bez rękawic, grubych, nie podchodź
Pozdrawiam
KasiaW76 17:32, 04 maj 2015

Agatka doszły, niedoszły ważne aby był grzeczny

Agatek 17:42, 04 maj 2015

KasiaW76 napisał(a)
Agatka doszły, niedoszły ważne aby był grzeczny

haha tak to jest najważniejsze
Agatek 17:43, 04 maj 2015

iwka napisał(a)
Tą miksturą podlewa się jednorazowo w marcu i ona jest dobra na uwiąd powojników

czyli teraz już stanowczo na nią za późno
Agatek 19:08, 04 maj 2015

Megi1 napisał(a)

Witaj Agatko, ja mam berberysy bordowe thunbergii Atropurpurea,przy frontowym ogrodzeniu,na zewnątrz, bo chcę mieć z nich żywopłot, na wiosnę mają żółte kwiatki, a potem czerwone owoce, (damowa wyżerka dla ptaszków) i dlatego cięcie -ostre-wykonuję w sierpniu, żeby się zagoiły ranki na zimę, ładnie się zagęszczają, nie ma z nimi problemu, ale rzeczywiście bez rękawic, grubych, nie podchodź
Pozdrawiam

w sumie moje rosną już 3 lata i jakoś specjalnie nie poszły w górę może nie będzie z nimi tak źle
Megi1 21:58, 04 maj 2015

musisz je ciąć, u mnie też są ok czterech lat i w tej chwili są do połowy ogrodzenia, ale ja wlaśnie je ciacham, bo chcę, żeby mi się zagęściły, nie wiem może ziemia ma tu dużo do powiedzenia, ale ja mam kiepską..... będzie ok.
Agatek 08:57, 05 maj 2015

Mam kolejną zagadkę
W biedronce kupiłam hosty, posadziłam i co mi wyrosło
Może wiecie
iwka 09:04, 05 maj 2015

Agata Tobie "coś" urosło, ja też kupiłam kilka sztuk takich samych i jeszcze nic nie wyrosło!
Były później też w donniczkach, ładne już rozrośnięte tylko nie wiem jak się nazywają. Kupiłam 5 sztuk i po podziale wyszło 12