Renata nie mam nawet pół zdjęcia. Kupiłam kwitnąca w donicy,posadziłam w te największe upały po 38 stopni i odchorowala i nie kwitła. Kolor ma zachwycający, nieokreślona jasna purpura
W tym roku zapowiedziałam M ze pod żadnym pozorem na przełomie czerwca i lipca nie jadę na urlop. Będę focić róże
I proszę aby wszyscy ogrodnicy to zdanie oprawili w ramkę bo czasami mam dość tłumaczenia dlaczego wcześniej zaczynam wszystkie prace. U nas wcześniej wiosna i później zima. Cytowalam kiedyś artykuł, że sezon u nas zaczyna się min 3 tygodnie wcześniej a kończy nawet miesiąc później niż w północno - wschodniej Polsce
Karolina problem polega na tym ze tnę jak żywopłot i się nie ceregielę. Absolutnie nie zwracam uwagi cz pod, czy nad liściem. Po prostu obcinam wszystko co wystaje poza obrys rabaty a u góry równam nożycami zywoplotowymi aby nic nie wystawalo. Odrastają jak goopie Jesli obetniesz jej górę pędu to wypuści niżej liście i się za geści.
Gdy jej nie ciełam miała liście tylko na końcach pędu. Teraz jest gęsta, tnę ja dwa razy w sezonie: wiosną po przymrozkach i latem
Zatem Hania i Karolina tnijcie bez ryzyka. Tnę zwykle z różami ale wcześniej też mi się zdarzało. ..