Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

tusiawka 22:29, 13 lut 2016

U mnie już się chodzić nie da. Czosnki bardzo wystrzeliły przez ten rydzień. Oczywiście jak zwykle coś zdeptałam, bo zapomniałam gdzie posadiłam.
ewa004 22:34, 13 lut 2016

standard

ren133 22:47, 13 lut 2016

Madzenka napisał(a)
Jak pogoda sie utrzyma to za tydzien wycinam molinie, hakone, red barona i carex golden bowles. Bo za dwa tygodnie już tam nie wlezę, bo wszędzie tam powtykałam nazcyzy....

Właśnie dopiero teraz zdałam sobie sprawę jak to trzeba wszystko planować jak się ma tyle cebulowych w ziemi A bezpiecznie będzie już teraz ciąć trawy?
Madzenka 09:54, 14 lut 2016

Renata zależy jakie trawy. Np Carex nie ruszam poza tymi które całe wymarzły : Montana i Golden Bowles. Wycinam te które całe zima usychają np molinie, hakone. Przyciskam już seslerue które wcześnie ruszają. Miskanty i rozpalenice raczej dopiero w marcu. Pozostałe carycy dopiero gdy bedzie ciepło
Madzenka 09:55, 14 lut 2016

tusiawka napisał(a)
U mnie już się chodzić nie da. Czosnki bardzo wystrzeliły przez ten rydzień. Oczywiście jak zwykle coś zdeptałam, bo zapomniałam gdzie posadiłam.

Rusza wszystko w zawrotnym tempie, tak jak rok temu
wodzyn 09:58, 14 lut 2016

Nawet nie wiesz jak mi pomogłaś!!! Zarówno wskazówkami, jak i tym wpisem u mnie. Ochłonęłam i mi lepiej. Już wiem co muszę kupić teraz, co przesadzić a z czym poczekać i przespać się choćby do następnej, a może jeszcze następnej wiosny
Dzięki
Madzenka 15:56, 14 lut 2016

Marto sama sie dziwię, ze tak często sie stresujemy ogrodem, trudne staja sie wybory, co kupić, co zmienić.
Nie ma pospiechu, warto powoli pomysleć, kupic dopiero gdy jesteś pewna, ogród nie zająć nie ucieknie Niekiedy działamy pod presja forum. A róze mozesz sadzic z doniczek przez caly sezon.
Madzenka 16:00, 14 lut 2016

Czy ktos moze mi doradzić sekator elektryczny lub inne nożyce, którymi bez wysilku będę mogła ciąc mikanty, róże i lawende wiosną. Zwyklym sekatorem nie daję rady, nie chce sie nabawic kontuzji. Akumulrotowe nozyce (Bosch, Gardena) nie daja rady z grubszymi lędami. Dlatego zastanawiam sie nad sekatorem z akumulatorem. Znalazłam tylko Boscha lub profesjonalne za 6,5 tys dla plantacji winorosli Czy ktos ma, uzywa takie urzadzenie. Jakie macie opinie nt temat.
Madzenka 16:19, 14 lut 2016

Kopiuję aby doczytać
https://www.kordes-rosen.com/media/pflegetipps/KORDES_Pflanzanleitung_Web.pdf
MirellaB 17:50, 14 lut 2016

Moje trawy małe, więc bez problemu sekatorem obetnę w tym roku, a jak będą już mutanty to piłą spalinową zetnę i po sprawie.

Madżenka ja nie umię ciąć w zgrabne kulki. Już Ci w zeszłym roku o tym pisałam. Twoje fotorelacje znam, inne pomocne artykuły również, ale mi nie wychodzi nawet dzisiaj próbowałam na tujce danica i d..a.
Czy nożycami akumulatorowymi lepiej by mi szło?