Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

MagdaBaj 21:32, 17 mar 2016

Jeśli sama robiłaś ten ogród ...to naprawdę jesteś genialna! Jeśli mogę to będę podglądać i uczyć się ...Choć ciężko ...jeszcze dużo przede mną...Wiosna idzie zapał wraca na szczęściePozdrawiam Magda.
ewa004 21:38, 17 mar 2016

I mnie się udało oprysk zrobić i donice
Woadnij zobaczyć może zgodniesz czyje donice były moja inspiracją
oliwka 21:46, 17 mar 2016

Marzenko, zastanawiam się co posadzić w nogach mojej róży piennej w donicy. W ub. roku miałam hortensje i bluszcz, ale to nie było najlepsze rozwiązanie

Może jakieś trawy, żurawki jak myślisz ??? Róża bezimienna o różowych kwiatach
bozga 22:04, 17 mar 2016

Trochę się uspokoiłam jak zobaczyłam Twoje evergoldy, ja swoje najpierw ciachnęłam a dopiero poźniej zaczęłam się zastanawiać czy można. Masz niesamowity wręcz porządek w ogródku
Madzenka 22:26, 17 mar 2016

Witajcie kochani. Melduję , ze nad ranem było -3 , sprawdzałam o 5:20 bo sie dzisiaj za wczesnie obudziłam. Czyżby wiosna nadchodziła? Bo ja tak zwykle mam przed przestawieniem czasu
Piekne słonce dzisiaj było, eh szkoda że przed zachodem słońca z pracy nie wrociłam...
Byłam dzisiaj w południe na chwile w centrum Wrocławia i melduje , ze krzaki juz maja zieloniuteńkie listki, forsycje za chwilę pękną i pewnie zakwitna pierwsz wisnie. Ah jak ja lubie wiosne.
W ciemnosciach widziałam, że moje krokusy wyłaża i jest szansa na niebieską rzeczkę w weekend. Zakazuję jakichkolwiek deszczy!

Co do roslinek w donicach i przymrozkow, bez problemu daja radę, ale moje hiacynty i tulipany w donicy stoja w miejscu. Czyżbym przed Wielkanocą naparwdę miała biegac z suszarką?

Magnoli nigdy nie okrywam , chyba ze macie bardzo młode egzemplarze, ale przy takich słabych mrozach gdy jeszcze nie kwitna nie ma potrzeby. Dopiero gdy zakwitna aby nie stracić kwiatów w jedna noc, można je okryć. Ale moje juz spore więc tego nicgdy nie robię

Madzenka 22:29, 17 mar 2016

oliwka napisał(a)
Marzenko, zastanawiam się co posadzić w nogach mojej róży piennej w donicy. W ub. roku miałam hortensje i bluszcz, ale to nie było najlepsze rozwiązanie

Może jakieś trawy, żurawki jak myślisz ??? Róża bezimienna o różowych kwiatach

W nogi rózy bezwględnie polecam trawki - carexy z grupy comans: beatles, montany, amazon mist lub frosted curls. Mają cieniutkie liscie o zupełńie innej fakturze niz róze i będzie to fajnie wyglądało. Ewentulnie stipa jesli róze wysoko szczepione lub carex praire fire - on ma taki nietypowo ciemno -zielony przeplatany miedzianymi wloskami

Hortensje zdecydowanie do roz nie polecam.

Jesli róze bladorozowe polecam szławię poprzetykane trawami

Jesli masz żółte róze lub brzoskwiniowe to fajnei wygladały z brązowymi carex comans lub limonkowymi : elata, everillo
Madzenka 22:33, 17 mar 2016

Magdabaj, Ovejablanca, Lamaze - witam po raz pierwszy i po dłuższej nieobecnosci. Zapraszam częsciej coby wiedziec kiedy co ciąc, pryskać i co atakuje ogród
Odwiedzę Was w weekned
ana_art 06:42, 18 mar 2016

zapewne wiosna idzie u mnie chłopaki zaczęli wcześniej wstawać... z ciekawości zerknęłam w zdjęcia i u mnie 9.03.2014 już kwitły krokusy w runiance, w ubiegłym roku mam pierwsze zdjęcia z 23.03, a teraz jeszcze ich nie widać . Rok temu 25.03 kwitły już joanny i iryski i pick wiki, teraz jeszze ciiiisza
oliwka 09:25, 18 mar 2016

Marzenko, czy ty masz u siebie barwinki ??? widac juz piekne niebieskie fale w ogrodach Wroclawia
Kasik 09:26, 18 mar 2016

U nas powinno być podobnie, a jednak krokusy mam już w pełni kwitnienia. Myślę, że tu gra role jeszcze ich odmiana. Iryski rozkwitły i na tym koniec. Tulipany jak zaklęte doszły do pewnych rozmiarów i czekają.
Wiśnia rzeczywiście prawie gotowa i ona najszybciej oko ucieszy.

W donicach Marzenko jak zwykle- wiosennie i pięknie.