Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 14:28, 19 mar 2016

lindsay80 napisał(a)
Marzenko, wiesz w jakim stężeniu używać miedzian w płynie do oprysku ogrodu?

Edytko zgodnie z zalecaniami na opakowaniu. Jaki kupiłaś? W proszku czy w płynie?
lindsay80 14:30, 19 mar 2016

Madzenka napisał(a)

Czekam aż M zwałuje trawnik, skróci i wyczesze siano

mój też właśnie siano wygrabia, matko ile tego jest
lindsay80 14:32, 19 mar 2016

Madzenka napisał(a)

Edytko zgodnie z zalecaniami na opakowaniu. Jaki kupiłaś? W proszku czy w płynie?

W płynie, już się doszukałam podpowiedzi Waldka, połowa ogrodu już skropiona, po obiedzie reszta.
MirellaB 15:35, 19 mar 2016

Madzenka napisał(a)

Koniecznie, Tytus to moj drugi pies ale poprzednio miałam bardzo żwawą i duza bokserkę. Tytus nawet gdy wpadnie w rabate duzych strat nie robi ale przy płocie lata jak szalony. U mnie moze penetrować przedpłocie i cały bok z żwyopłotem grabowym ale najbardziej interesuje go przedpłocie, tam wiecznie siedzi i biega wzdłuz ogrodzenie. Przez żwyopłot cisowy z gabionami nic nie widzi dlatego nie pcha sie na rabaty
Ale o tym dyskutowałam mocno z projektantka tworząc plan architektury. Mimo ze starciłam kilka metrów kwadratowych na nasadzenia i dziwnie ta przestrzeń pomiedzy płotem a gabionami wygląda to ja i Tytus jesteśmy zadowoleni a przeciez marza mi sie dwa buldożki

Jak my się wybudowaliśmy i wszystko w środku zrobiliśmy (bardzo szybko) to niestety nam kasy zabrakło na projektowanie ogrodu przez fachowca i wykonanie przez firmę.
Wówczas jeszcze nawet nie znałam Ogrodowiska. Sama wymyślałam tak jak umiałam, a że nie mam polotu w takich sprawach to mam ogród jaki mam.
Teraz jak finansowo się poprawiło to to co możliwe poprawiam i zmieniam.
W następnym domu zajmą się już tym profesjonaliści, ale ja już dokładnie będę wiedziała czego oczekuję

Psy miałam zawsze i mieć będę, a teraz mam szalone wariaty to i ogród pod nich trochę zmieniam. Ten wybieg przy płocie gdzie najwięcej się dzieje to koniecznie do wyłożenia kostką. Wiem, że ładnie to wyglądać nie będzie, ale wolę kostkę niż totalnie zryty trawnik

Dwa buldożki super Ciekawe tylko czy Tytus by był zadowolony?
MirellaB 15:40, 19 mar 2016

Madżenko czy to już czas na wertykulację i aerację trawnika?
Dorotka 17:46, 19 mar 2016

Marzenka nie wiesz może kto na ogrodowisku ma taras zadaszony płytami poliwęglanymi na konstrukcji z drewna?
frezja 17:48, 19 mar 2016

MirellaB napisał(a)
Madżenko czy to już czas na wertykulację i aerację trawnika?

U mnie już "po"..
Lukasz2013 17:52, 19 mar 2016

frezja napisał(a)

U mnie już "po"..

Proszę o radę czy mam robić wertykulacje i areacje u mnie jeśli możecie zerknąć. Trawnik mam 6 rok nigdy nic z nim nie robiłem oprócz grabienia po zimie. Nie jest zły a machina leży w pudle nówka nie rozpakowana ale nie chce pogorszyć sytuacji z góry dzięki za info. Świeże fotki z dzisiaj u mnie.
Pola 17:53, 19 mar 2016

Dorotka napisał(a)
Marzenka nie wiesz może kto na ogrodowisku ma taras zadaszony płytami poliwęglanymi na konstrukcji z drewna?

Moja weranda ma częściowo takie zadaszenie
MAD 17:54, 19 mar 2016

Madzenka napisał(a)

U mnie ta roznica że o 2 w nocy mnie corka obudziła, bo wróciła z imprezy Na szczęscie mieszkamy an wsi to musi na imprezy jeżdzic samochodem Dawniej bym nie spała aż wróci !
Nie martw sie jeszcze kilka lat i będzie luzik

Z tą rzeźbą to po chwili się domyśliłam.

Jeszcze tylko z 10-15 lat.