Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

08:29, 30 kwi 2016
wstawiłam foty zatyczkowanych grabów ...trochę to śmiesznie wygląda ale M się naszkolił w internecie i tak zrobił ) oby to było skuteczne ..pierwsza większa burza będzie testem

pokażesz twoje tyczki?
Madzenka 08:37, 30 kwi 2016

Zana napisał(a)
Marzenko a jak już wykopałaś te hortensje z tym robactwem, to jakoś je czyściłaś? U mnie tego dziadostwa co prawda nie ma, ale jak czytam wątki to nabieram przekonania, że to tylko kwestia czasu.

Nie czyściłem, te które znalazłam zgniotłam ale za bardzo w korzeniach nie grzebałam. Skoro tyle lat wytrzymały z opuchlakami dadzą tez teraz radę
Madzenka 08:37, 30 kwi 2016

Bogdzia napisał(a)
Ja tez lubię powolną i niezbyt ciepłą wiosnę ale ta jest przeraźliwie zimna a tego juz nie lubię.

Ja tylko nie lubie przymrozków...
Madzenka 08:38, 30 kwi 2016

blyxa napisał(a)
Protestuję przeciwko zimnej wiośnie bo moje tulipany nigdy nie zakwitną.

A plany na weekend ambitne - życzę aby pogoda dopisała.

Taki plan działan tzn że bedzie lajtowo!
Madzenka 08:39, 30 kwi 2016

Sebek napisał(a)
A pisałem, by sadzic po 15tym! Ja jeszcze kompozycji nie zmieniam - lenia mam

Zawsze sadze w kwietniu tylko z powodu remontu stanęły w innym miejscu niz zwykle.. Zawsze stawiam w zacisznym miejscu pod domem i tam przymrozek ich nie chwyta
Madzenka 08:40, 30 kwi 2016

inag napisał(a)
Marzenka, piszesz że w weekend tniesz laurowiśnie. Czym to robisz jak mogę spytać? Bo ja swoje tnę bardzo radykalnie nożycami akumulatorowymi i wszystko idzie ok. tylko okropnie mnie denerwują później te poszarpane listki.Tak samo u Ciebie się kaleczą?

Moje tne bardzo radyklanie bo te cholery rosna jak szalone..... Nozyce żywopłotowe akumulatorowe ładują sie od w wcozraj. Tylko te miniaturowe Gajo tne nozycami zywopłotowymi tak samo jak bukszpany
Madzenka 08:43, 30 kwi 2016

MirellaB napisał(a)
Obcięłam nożycami akumulatorowymi moje aurera nana i jedna tak jest poszarpana, że się modlę aby odbiła. Chciałam ją po zimie odświeżyć cięciem i niestety usycha

A co to jest aurera nana? Też laurowisnia? W młodości laurowisnie tne delikatnie, gałązka po gałązce. Ale moj zywopłot z laurowisni ma juz ponad 2 M wysokosci a gęstość ponad 1 M. Musze go bardoz radyklanie ciąc
Madzenka 08:48, 30 kwi 2016

Kuba napisał(a)
nie wierzę że w weekend zrobisz tylko tyle pewnie jakąś małą rewolucyjką na rabatach nie pogardzisz

Ewo teraz juz kończy sie czas przesadzania, zawsze w takim tempie pracuje wiosna, a potem jesienia gdy zaplanowane rewolucje mozna wykonać. Teraz nadchodzi czas strzyżenia, peilęgnacji, nawozenia i na reszcie odpoczywania
Rewolucji do jesieni juz moj ogród nie potrzebuje. Poza tym nadchodzi zawsze taki moement ze mam przesyt prac ogrodowych, jestem zmęczona i zdemotywowana. I czuje ze teraz taki moment nadchodzi, czas na odpoczynek.
Najbardziej lubie pracować w ogrodzie bez planu, czyli nic na siłe, robie tylko to na co mam ochotę
Madzenka 08:54, 30 kwi 2016

ren133 napisał(a)

Jednym słowem w weekend majowy będziesz odpoczywać I to jest dobry pomysł
Czytałam, że werbenę będziesz rozdawać Byłabym chętna jakby co

Renatko z przykrością zapowiadam nic nikomu nic nie wysyłam.
Z przyjemniscią podzielę sie roslinami w czasie osobistych spotkań, i tu nie ma sie co krygować tylko trzeba mi sie przypominać, jak będziemy jechać na jakies spotkanie porobię sadzonki werbeny i przywiozę.
agata19762 09:01, 30 kwi 2016

Marzenko Twój plan na weekend bardzo mi się podoba !!!
Też mam taki...leniuchowanie.
Wczoraj szalałam w kuchni szarlotka, ciasteczka maślane i paszteciki do barszczu.