Ha ziemniaki odmianowe jako nowy trend ogrodowy

Niestety stonka ziemniaczana pewnie by u nas zagościła.
Melduje, ze opuchlakami sie nie przejmuje, po kilku latach walki nicieniami nie jest ich tak duzo, ale w tym roku będe pryskać dorosłe osobniki bo nigdy tego nie robiłam.... W poprzednim ogrodzie tez miałam opuchlaki i pedraki i łysiał mi plackami... Ale miałam tak mały ogród , ze sie tym nie przejmowałam. A jak mnie znacie to rewolucje ogrodowe to nic nadzwyczajnego dla mnie
Kretów nie mam za to ptaki urzędują u mnei na tarwniku i rabatach, ze az miło. Chyba maja sporo jedzenia. Co mnie cieszy bo ptaki uwielbiam i widzę, ze z roku na rok jest ich coraz więcej. Teraz wiosną szaleją w gałęziach drzew.
Fotki będa jutro bo w weekend leniuchuje w domu wiec mozecie liczyc na duuuużo fotek.
Pojawiły sie i rozkwitają purpurowe tulipany.mtyle ich sadziłam a jakos ilosc tulipanów w tym roku nie jest imponująca... Na dodatek wiekszośc ubiegłorocznych porazona jest grzybem, wyrywam profilkatycznie zaraz pop przekwitnięciu. Niektore tylko liscie wypuścicly. Zasadniczo to kwitną tylko tegoroczne.
Na weekend zaplanowane:
- ciecie laurowisni
- cięcie części kulek bukszpanowych
- czyszczenie oczka wodnego bo straszy....
Zatem na tyle wolnych dni niewiele pracy
Powinnam jeszcze okna umyc bo po remoncie wszytsko zakurzone...ale nie ma opcji, nie chce mi sie!
Przydałoby sie jakiś wianek na drzwi zrobic... Bo dzisiaj zdjęłam wielkanocny...
Ps. Wszytskie białe pelargonie mi zmarzły.... Jutro trzeba nowe kupic....
Ale mimo wszytsko lubie taka powolna zimna wiosne. Jakoś wszytsko wolniej wyłazi, tulipany długo kwitną,