Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 23:05, 10 cze 2016

I wreszcie doczekałam sie na lawendę.... Wprawdzie większa częśc jednorocznych ale są...

Bukszpany po cięcięciu... Jeszcze zostało mi ok 70% ....

Madzenka 23:09, 10 cze 2016

I zagdaka.. Gdybym nie widziała osobnika, który i rozgrzebał korę posądzałabym koty lub Tytusa. Macie jakieś typy? Dokładnie w tym miejscu skąd wykopałam bergenie i żurawki, czyli w poszukiwaniu opuchlaków.... Rozgrzebana kora, odkryta linia kroplujaca... CÓż to za szkodnik?

A tak przy okazji na zdjęciu widać tegoroczna seslerię a z boku tę sadzoną pod koniec lata 2014...
Rench 23:52, 10 cze 2016

Śliczne te czochy z pustynnikami.
Posadziłam 5szt i ani jeden pustynnik nie ma kwiatów,a takie dorodne kłącza miały.

Powiedz,czy twoja Royal Jubilee trzyma ładnie kwiaty?
Moje wszystkie niemal po ziemi merdają.

Margarete 01:15, 11 cze 2016

Obstawiam jakiegoś ptaszka- winowajcę rozgrzebanej kory....
Mam rację?
Margarete 01:23, 11 cze 2016

Madzenka napisał(a)
Marto nie czytałam o tym ale Fakt wybór Heidi znakomity, dla mnie to jedna z najpiękntniejszych róż , również z powodu tego niskiego wzrostu, przynajmniej nigdy nie wypuści dłuuugich batów

No i dla Ciebie dłuugo oczekiwane pierwsze kwitnienie Queen of Sweden
Ciekawe czy wygra miejsce w moim sercu z Alnwick Rose

Twoja szwedkka śliczna, moja młoda, sadzona jesienią ale 2 kwiaty już mam, wygląda zdrowo więc liczę na więcej.

Czochy z botanicznehp śliczne z tym pustynnikiem. Jak to Ogrodowisko zmieniło mój gust i postrzeganie otoczenia- kiedyś takie rośliny/kwiaty nieoczywiste jak pustynnik, czy tojeść, werbeną czy rutewka w ogóle by mi w oko nie wpadły a teraz zachwycam się nimi w kompozycjach...
Milka 07:10, 11 cze 2016

Marzenko, to kosy, nasi sprzymierzency
Szalwie tne tak ponizej kwiatostanu, za pierwszym lisciem, co rok i co rok kwitnie.
Jednak przyciete buksy super, biore sie za moje, jak sie wyrobie, jade dzis do mamy.
Kuba 07:20, 11 cze 2016

Też obstawiam kosa
U mnie jeszcze 90% bukszpanów niepocięte i żywopłot grabów ale obym do sierpnia zdążyła to będę zadowolona
I korci mnie żeby graby kolumnowo na walce uformować chociaż jeszcze się waham czy taki kształt będzie pasował do mojego ogrodu
Źyczę udanego sobotniego odpoczynku i ponieważ jestem dziś na służbie poproszę pięknie o obfitość zdjęć różanych
leon60 07:38, 11 cze 2016

u mnie tak jest każdego dnia kosy, szpaki, kwiczoły, sójki.... dobrze, że jeszcze żwiru nie przewracają
Madzenka 08:00, 11 cze 2016

Dziewczyny Bingo! To była kosowa a tak na marginesie kos taki przystojniak a kosowa szara myszka przy nim Kosy u mnie sie zadomowiły, trenują codziennie a Kosowa czyżby po tych trelach morelach musiała sie dobrze odźywiać? Cześć jej i chwała że lubi krewetki ogrodowe, bo w tym miejscu od lat mam inwazję opuchlaków..
Madzenka 08:03, 11 cze 2016

Kuba napisał(a)
Też obstawiam kosa
U mnie jeszcze 90% bukszpanów niepocięte i żywopłot grabów ale obym do sierpnia zdążyła to będę zadowolona
I korci mnie żeby graby kolumnowo na walce uformować chociaż jeszcze się waham czy taki kształt będzie pasował do mojego ogrodu
Źyczę udanego sobotniego odpoczynku i ponieważ jestem dziś na służbie poproszę pięknie o obfitość zdjęć różanych

Specjalnie dla Ciebie bedzie sesja. Bladawce czy purpury sobie życzysz? Wieczorem to ja sie zmęczę nie odpoczne
Mysle nad bukami czy robić z nich plaskie ekrany czy walce.

Miłej pracy Ewo, pewnie wiele osob będzie Ci dzisiaj wdzięczne za te służbę