Zabalowalam wczoraj na innych wątkach i o swoim zapomniałam
Margarete - wyjatkowo u mnie nie wiało, sama byłam zdziwiona
Irenko - zywopłot po 6 latach dojrzał !
Hogata wg mnie Gertruda z Tradescant będą bardzo dobrze wyglądać
Abiko moja Getruda zbierała się przez dwa sezony, dopiero w tym roku mi się podoba, cięłam ją mocno wiocną , nie tak po austinkowemu, tylko nad 5 oczkiem bo wiotka była
Pszczelarnia - wczoraj wykopałam jednego bezlistnego , w ogóle nie wypuszczał młodych korzonków a już dwa miesiące minęły, zapasowy również. Dobrze ze jednego więćej zapobiegawczo kupiłam.
Uziemiona - dziekuje za miłe słowa. Roze wiosna (w marcu) po cieciu dostały Azofoskę a w maju Yara Miła Complex. W lipcu dostana ostatnia dawke nawozu aby dac im siłę do drugiego kwitnienia. Ale pod warunkiem ze znajde czas, kupie nawóz i nie zapomne sypnąć

to trzecie nawozenie nie jest konieczne. Teraz będe znów dawac nawoz z mniejsza iloscia azotu a zdązą dawka potasu i fosforu na kwitnienie.
Kindzia na Alchymista w postaci pomyłki nie narzekaj
Ivo- w grabach posadziłam seslerie jeseinną
Zagajanka - z rózami nei odważyłam sie wyjśc za płot

tylko graby i lawenda przeszły przez ogrodzenie, rozsiały się same

Justi - zdecydowanei polecam Queen of Sweden, sztywna, niska, blady niemal biały róż. Czekam jeszcze na Geofa ale doczekac sie nie moge....Alnwick jest lekko brzoskwiniowa
Kasya - dla kolejnych księżniczek warto znależć miejsce
AgataP- fajna inspiracja, do zobaczenia
Jolanka - opuchlaki lubia wszystko ...a mam ich w tym miejscu duzo, bo rosła tam bergenia, ktorą baaardzo lubia. Mimo lania nicieni jesienia jest ich w rózach najwiecej, musze na dziady wieczorem z Calypso zapolować...