Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 17:39, 02 lip 2016

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Madżenko róże jak marzenieCuuudownieWygooglałam te co planujesz i powiem że się zaraziłam

Małgosiu ja jeszcze nic nie planuje, zakupy będą impulsowe na razie oglądam podziwiam potem kupuje co innego
Madzenka 17:44, 02 lip 2016

Margarete napisał(a)
Odrobiłam zaległości u ciebie i po kilka razy wracam do fotek. Różanki śliczne, obfite ale i pozostałe zakątki piękne. Moja selseria młoda więc z zazdrością patrzę na twoje wielgachne kępy.
Co do rankingu róż to u mnie MW przed Ascot. Moja Ascot chyba za bardzo ocieniona bo miała słownie : trzy kwiaty a teraz nic. Wypuściła wysokie pędy tak na 150 cm i nic...

To dziwne, bo moja Ascot juz rok temu zaraz po sadzenia zachwycała pięknym kwitnienie. Mam takie doświadczenie ze wszystkimi róźami Tantau, zdrowe, ciemnozielone piękne liście , pędy sztywne i cudownie kwitną.
Ale na podsumowanie przyjdzie czas jesienią albowiem czeka nas jeszcze drugie tłoczenie
U mnie w tym roku rozczarowanie dwiema dwuletnim sadzonka mi Munstead - wiotkie, słabo kwitną, w przeciwieństwie do swojej starszej siostry. Musze sprawdzić gdzie je kupowałam. To tylko potwierdza fakt, że jakość podkładki i szczepienia jest bardzo istotne
Madzenka 17:46, 02 lip 2016

Rench napisał(a)

Soczysta zieleń trawnika i ciemna zieleń liści ,aż nieprawdopodobne,kiedy to oglądam w ten upalny ranek

Co to za różyczki różowe,śliczne ?

jak to JAKIE? To najsłynniejsza NN na forum z premedytacją nie napiszę do żadnej Szkółki aby ją zidentyfikować

zieleń trawnika dzięki nawadnianie a poza tym ostatnio u nas tropikalne deszcze przechodzą
Madzenka 17:48, 02 lip 2016

Juzia napisał(a)

Justyna i nie rozcieńczasz tych gnojowek przed wlaniem do dozownika????

w imieniu Justyny zapytam a po co? Przecież dozownik przed aplikacja rozciecza. Tak samo robie z płynnym Florowitem lub Biohumusem
Madzenka 17:49, 02 lip 2016

AgataP napisał(a)
Uważnie czytam zestawienia rankingowe róż... będę bezdusznie wykorzystywać opinie

Wykorzystuj bez skupułów
Madzenka 17:50, 02 lip 2016

kasja83 napisał(a)

I mówisz, że w rzeczywistości wygląda jeszcze lepiej???Niemożliwe-cudne zestawienie!!!

nom, gapię się na nią codziennie
Kasya 17:53, 02 lip 2016

Madzenka napisał(a)

dzisiaj absolutnie nie ogrodowo. Mam 15 rocznicę śmierci taty, wracam właśnie od mamy. Uprzedzam od zachodu idzie ochłodzenie i silne opady

do ciebie juz doszly te opady? bo ja chcialam grilla jutro..i nie wiem do ktorej mam czas ...na sniadanie czy na obiad ?
Madzenka 17:53, 02 lip 2016

iwonadm napisał(a)
Hej zakwitła mi bailando i chyba podobna jest do Twojej nn

Bailando jest jej najbliższą, rób proszę zdjęcia zwłaszcza w fazie rozwijania paków, zanim kwiat całkiem dojrzeje i potem w trakcie przekwitania . Bo w tej fazie moja NN jest całkiem inna od wszystkich posiadanych przeze mnie róż
Madzenka 17:55, 02 lip 2016

Kacha123 napisał(a)
Uff! Nadrobiłam! Jestem zachwycona Twoimi kompozycjami różanymi! I resztą ogrodu też, oczywiście

Z nitkowatością walczę chemią, dolomitem i nawozem do trawników z mchem. Nawadnianie mam ustawione na rano i dezynfekuję nóż do kosiarki. Działa

czyli za kwaśna gleba, kapelusze grzybów tez sterczą w trawniku ale wbrew pozorom wcale źle nie wygląda
Madzenka 17:56, 02 lip 2016

Kasya napisał(a)

do ciebie juz doszly te opady? bo ja chcialam grilla jutro..i nie wiem do ktorej mam czas ...na sniadanie czy na obiad ?

w górach zaczęło juz o 14, u mnie aktualnie leje a dojeżdżam do domu