Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 11:36, 03 lip 2016

frezja napisał(a)

Już wyjaśniło się, dysza była przytkana. Teraz jest, jak producent przykazał
czyli 8 minut.
Marzenko, tak też robiłam , ale końca tego nie było

Wg mnie to znakomite urządzenie ułatwiające pracę, dlatego zdziwiłam sie tej dyskusji juz sie wszystko wyjaśniło
Madzenka 11:38, 03 lip 2016

MirellaB napisał(a)

Madżenko to jest piękne zdjęcie
Czy długo róże z jeżówkami tak będą kwitły czy róże ustąpią miejsca jeżówką?
Miłej niedzieli

To zalezy od teminu kwitnienia róz. William jak typowa Austinka juz u mnie przekiwta a ata bladorózowa NN niedawno zaczela. Zatem jezowki będa z NN. Potem wszystkie roze przekwitna i będa same jezówki co tez pieknie wyglada. Ale pamietaj ze przez rózami mam seslerie jesienna, ktora ten misz masz nasadzeniowe tonuje
Madzenka 11:39, 03 lip 2016

Juzia napisał(a)

Ale biohumusem nie spalisz roślin, florovitem też chyba ciężko....a gnojówką już można.
Tak mi się wydaje

Nie stosowałam gnojówki to nie odpowiem. Ja tylko popaliłam granulowanymi nawozami rosliny, gdy za malao je rozpuszcza a potem nadchodza upału. Juz kilka razy tak zrobiłam. W tym roku z tego powodu nie miałam szałwi i lawendy na rózance....
Madzenka 11:41, 03 lip 2016

Kindzia napisał(a)

Ja nie tnę delikatnie Chlastam na 30-40 cm i tak rosną jak głupie. Dwa i pół tygodnia temu cięłam Candlelight, widziałaś, nisko, już odrasta...

Majtkowe mi się znalazły, mam w buszu lilii...ale białe na salonowej zniknęły, nie przeżyły jesiennej rewolucji najwidoczniej.

Kindzia pisałam o BRZOZACH (przestrzegam przed ostrym cieciem brzoz) . róze tne niemiłosierne, zwłaszcza te ktore są mocne i wypuszczają długie pędy
Madzenka 11:43, 03 lip 2016

Sebek napisał(a)

Ja wczoraj po jakichś 20 minutach stania z tą konewką odpuscilem i podlalem hortensje bez rozcienczania. Myślałem, że magiczna siła szybciej pójdzie, bo biohumus i florovit zatykaly sitko, ale nic z tego... Przynajmniej mam pewność, że nie wypalę roślin

Tez tak zrobiłam trzy tygonie temu z hortensjami, potem lałam ze dwa razy konewka z sama woda i myslalam ze git. Na drugi dzien palilo ostre słonce i przez ten nawóz wszystkie liście sa przypalone, wygladaja maskarycznie. Lenistwo nie popłaca
jolanka 12:02, 03 lip 2016

Zdjęcie rabaty różanej różowo-bordowo-jeżówkowo i czego tam jeszcze nie ma cudne, kolory przepięknie się uzupełniają. szkoda, że nie przez caly sezon
monteverde 12:03, 03 lip 2016

Marzenko kochana co tak mało zdjęć z tak pięknego ogrodu? same pisanie u mnie lało całą noc do 10.00 rano a niebo nadal zaciągnięte, hortensja Beauty ma sporo połamanych łodyg przez to, że kwiatostany są b. duże i nie wytrzymały takiej ilości wody, no ale trudno, a jakie róże chcesz wywalać? pozdrawiam serdecznie
Margarete 12:20, 03 lip 2016

U mnie też fajnie popadało, nareszcie.Żadne inne nawadnianie i podlewanie nie da roślinom tego co porządny deszcz. Od razu trawnik zyskał na soczystości

Jak u ciebie hortensje? U mnie Anabelki będą mniejsze to chyba skutek suchej zimy, wiosny i generalnie suszy. VF pod lasem dopiero zawiązują pąki, a nowa Diamond Pink na pniu za momencik zakwitnie. U ciebie wszystko szybciej to już pewnie za chwilę będzie hortensjowo...
Juzia 12:49, 03 lip 2016

Madzenka napisał(a)

Nie stosowałam gnojówki to nie odpowiem. Ja tylko popaliłam granulowanymi nawozami rosliny, gdy za malao je rozpuszcza a potem nadchodza upału. Juz kilka razy tak zrobiłam. W tym roku z tego powodu nie miałam szałwi i lawendy na rózance....

Dlatego pytałam Justyny czy rozcieńcza dodatkowo gnojówki....bo biohumusem i wyciągami i wywarami leję konewką bez rozcieńczania. Florovit też lekko rozcieńczałam
kasja83 13:02, 03 lip 2016

Madzenko pomocy!!!Coś dolega moim grabomZajrzyj do mnie-wrzuciłam fotki.