Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Milka 14:17, 01 lip 2016

Madzenka napisał(a)
MOja mała Holandia na tyłach

Bardzo udana
butterfly 15:29, 01 lip 2016

Madżen, po paru dniach obserwacji i u mnie Ascot na prowadzeniu. Myslałam że MW będzie pierwsza a tu niespodzianka ale jaka miła i ładna.
Ascot trzyma kwiaty dłużej i nawet po paru dniach wyglądają jakby przed chwilą sie rozwineły, nie straszne jej ani słonce ani deszcz ani wiatr .
Dlatego dokupię drugą
frezja 17:04, 01 lip 2016

Marzenka, ile minut trwa u Ciebie podlewanie Florovitem z użyciem dozownika Substrala ? gdzies znalazłam
info, że 8 minut...u mnie ok.15. Co jest nie tak??
Madzenka 19:29, 01 lip 2016

frezja napisał(a)
Marzenka, ile minut trwa u Ciebie podlewanie Florovitem z użyciem dozownika Substrala ? gdzies znalazłam

Oj nie mam pojęcia... Jam nie inżynier wszystko u mnie na oko....

A po co sie stresujesz, podelwam jakbym lala szlaufem rosliny, wg mnie lepiej mniej niz przenawozić
19:57, 01 lip 2016
frezja napisał(a)

ja tego dozownika uzywam do podlewania gnojówkami ...nigdy do głowy mi nie przyszło żeby mierzyć czas ale wydaje mi się ze to zalezy od ciśnienia wody ...bo im mocniejszy strumień to szybciej opróżnisz zbiornik ...bo taki dozownik jest raczej zaprojektowany na rożcieńczenie nawozu w jakies proporcji 1:8 lub 1:10 ( ale nie wiem na ile jest mój )

Bogdzia 20:47, 01 lip 2016

Tez miałam ochotę przyciąc moja brzozę ale się bałam ale jak Ty przycięłas to i ja sie za nią wezmę.Zanim podasz Twoje top5 zawiadom sklepy bo wszyscy bedą chcieli je miec.
Madzenka 21:40, 01 lip 2016

butterfly napisał(a)
Madżen, po paru dniach obserwacji i u mnie Ascot na prowadzeniu. Myslałam że MW będzie pierwsza a tu niespodzianka ale jaka miła i ładna.
Ascot trzyma kwiaty dłużej i nawet po paru dniach wyglądają jakby przed chwilą sie rozwineły, nie straszne jej ani słonce ani deszcz ani wiatr .
Dlatego dokupię drugą

Na Ascot gapię się codziennie z okna kuchennego i zachwyca mnie niezmiernie, kwiaty, pionowy pokój, kolor i pbfitosć kwitnienia
Munstead ma u mnie chwilowa przerwę, czekam na kolejne tłoczenie
Madzenka 21:42, 01 lip 2016

Bogdzia napisał(a)
Tez miałam ochotę przyciąc moja brzozę ale się bałam ale jak Ty przycięłas to i ja sie za nią wezmę.Zanim podasz Twoje top5 zawiadom sklepy bo wszyscy bedą chcieli je miec.

W tym roku jest szał na Artemis (tez mam dwie sztuki kupione pod wpływem forum )
Madzenka 21:43, 01 lip 2016

eee_taam napisał(a)

ja tego dozownika uzywam do podlewania gnojówkami ...nigdy do głowy mi nie przyszło żeby mierzyć czas ale wydaje mi się ze to zalezy od ciśnienia wody ...bo im mocniejszy strumień to szybciej opróżnisz zbiornik ...bo taki dozownik jest raczej zaprojektowany na rożcieńczenie nawozu w jakies proporcji 1:8 lub 1:10 ( ale nie wiem na ile jest mój )

Cos wiele cech wspólnych chyba mamy
Madzenka 21:45, 01 lip 2016

Daneczka69 napisał(a)
Witam
No "chwilę" mnie nie było a tu, tu jest jakby luksusowo
Pozdrawiam serdecznie, jednocześnie uprzejmie donosząc, że powróciłam do podglądania
Gratuluję pięknego ogrodu, Madżenko

Daneczko a może już się ogród wykrystalizował i my moglibyśmy Cię podglądać?