Madżen, po paru dniach obserwacji i u mnie Ascot na prowadzeniu. Myslałam że MW będzie pierwsza a tu niespodzianka ale jaka miła i ładna.
Ascot trzyma kwiaty dłużej i nawet po paru dniach wyglądają jakby przed chwilą sie rozwineły, nie straszne jej ani słonce ani deszcz ani wiatr .
Dlatego dokupię drugą
Marzenka, ile minut trwa u Ciebie podlewanie Florovitem z użyciem dozownika Substrala ? gdzies znalazłam
info, że 8 minut...u mnie ok.15. Co jest nie tak??
ja tego dozownika uzywam do podlewania gnojówkami ...nigdy do głowy mi nie przyszło żeby mierzyć czas ale wydaje mi się ze to zalezy od ciśnienia wody ...bo im mocniejszy strumień to szybciej opróżnisz zbiornik ...bo taki dozownik jest raczej zaprojektowany na rożcieńczenie nawozu w jakies proporcji 1:8 lub 1:10 ( ale nie wiem na ile jest mój )
Tez miałam ochotę przyciąc moja brzozę ale się bałam ale jak Ty przycięłas to i ja sie za nią wezmę.Zanim podasz Twoje top5 zawiadom sklepy bo wszyscy bedą chcieli je miec.
Na Ascot gapię się codziennie z okna kuchennego i zachwyca mnie niezmiernie, kwiaty, pionowy pokój, kolor i pbfitosć kwitnienia
Munstead ma u mnie chwilowa przerwę, czekam na kolejne tłoczenie