Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna » Edycja postu

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

_Martini_ 09:37, 21 sie 2016

Dzięki za odzew w sprawie ciemnych roz. Przeczytalam też to, co napisałaś Juzi. Baardzo mi to wszystko rozjasnilo w głowie. Leo w tym miejscu ma tylko 0,6 a w innym 1m. Ten niższy ma dużo towarzystwa i pewnie dlatego taki jest. Ogólnie widzę że moj ogród idzie w kierunku biały i bordowy. Zmęczył mnie już troche żarówiasty Leo sam w sobie i muszę go trochę ocieplić.

Deszcz, deszcz... a wieczorem podlewałam 1,5godz i kommary mnie zjadły.

Edit: myślisz ze Doktorka mogę dac na trejaż? Zdjęcia w necie mówią że on może byc potwór.
_Martini_ 09:51, 21 sie 2016

Madzenko, kazdy ma czasem takiego lenia lub spadek formy. To nic złego, organizm sie upomina, takie jego prawo, a my powinniśmy go słuchać. Lepszy nawet najdłuższy leń niz stan melancholijno depresyjny który mnie często dopada z powodu braku słońca. Właśnie nadchodzi ten czas. Ale potem znów będzie dobrze, więc glowa do góry
Juzia 09:51, 21 sie 2016

Madzenka napisał(a)

Najciemniejszy Souvnir Docteur du Jamian, ale złapał u mnie grzyba... Ale u mnei w tym roku kazda róza za wyjatkiem Ascot ma grzyba

Dlaczego nie Ascot?

Gardeners jest bardziej żarówiasty, nie jest tak ciemny jak Tradescant czy MW. Tak samo sie zapowiada Soul. GF jest u mnei trzeci seozn, bardzo słabo kwitnie i jest niski, Soul sie lepiej zapowiada ale na ocenę Soul musisz poczekac do nastepnego sezonu
Zamist GF bardziej polecę Prince (choć u mnie sie trafił słaby ale Rench ma cudownego) a tak samo żarówiasta purpura to np Darcey Bussel - obficie kwitnie i jest jasniejszy od MW ale to podobny kwiat, nawet nie choruje.

Juzia a Ty Falstaffa nie chcesz? Jest cudowny!

No jakoś Falstaff mnie nie przekonuje. I na fotkach wydaje się być najjaśniejszy z tych wszystkich wyżej wymienionych. Czy się mylę?

Ascot nie

Darcey już zamówiony

To chyba Soul...zaryzykuję

Dziękować!

Sebek 10:31, 21 sie 2016

Madzenka napisał(a)

Sebek czekam na fotki, ale ogród taki nieprzygotowany był..... Dzieki za wizytę.
Następnym razem umowimy sie w niedziele , ogród będzie wycackany po sobocie, ciasto upiekę i nigdzie sie nie bedę spieszyć
Mam nadzieje ze mamy nie zgubiłeś?

Kasia nikt nie lubi być singielką

A ja wróciłem o w pół do drugiej z imprezy i... dopiero wstałem Zaraz się ogarnę!
Madzenka 10:31, 21 sie 2016

Mylisz się Falstaff jest pięknym ciemy. Sebek wczoraj robił fotki, może dzisiaj pokaze

Soul nie wyrokuję, czekam i liczę na jej urodę ale jest na pewno jasniejsza od Falstaff

I tak patrze na Tradescant ktora wciąż nie kwitnie to nadal moja fawortyka jest MW
Madzenka 10:32, 21 sie 2016

_Martini_ napisał(a)
Dzięki za odzew w sprawie ciemnych roz. Przeczytalam też to, co napisałaś Juzi. Baardzo mi to wszystko rozjasnilo w głowie. Leo w tym miejscu ma tylko 0,6 a w innym 1m. Ten niższy ma dużo towarzystwa i pewnie dlatego taki jest. Ogólnie widzę że moj ogród idzie w kierunku biały i bordowy. Zmęczył mnie już troche żarówiasty Leo sam w sobie i muszę go trochę ocieplić.

Deszcz, deszcz... a wieczorem podlewałam 1,5godz i kommary mnie zjadły.

Edit: myślisz ze Doktorka mogę dac na trejaż? Zdjęcia w necie mówią że on może byc potwór.

Doktorek na trejaż to znakomity pomysł.
Czekam az przestanie padac, będe działac w ogrodzie mam powera i pomysł
Madzenka 10:39, 21 sie 2016

Sebek napisał(a)

A ja wróciłem o w pół do drugiej z imprezy i... dopiero wstałem Zaraz się ogarnę!

Madzenka 10:39, 21 sie 2016

Kasik napisał(a)

Marzenko- my zamawialiśmy tuje tutaj
http://www.tuje-wolsztyn.pl/oferta.html

z dowozem i posadzeniem. za posadzenie -trzy lata temu płaciliśmy po 3 zł od sztuki. Kupowaliśmy malutkie dzis są piękne i ani jedna nie padła.

bez posadzenia też można- pan sprzedający wcześnie w rozmowie telefonicznej bardzo miły i rzeczowy. jestem bardzo zadowolona.

wstawię u siebie zdjęcia jak było i jak jest.

Wielkie dzięki, juz lecę
Juzia 10:44, 21 sie 2016

Madzenka napisał(a)
Mylisz się Falstaff jest pięknym ciemy. Sebek wczoraj robił fotki, może dzisiaj pokaze

Soul nie wyrokuję, czekam i liczę na jej urodę ale jest na pewno jasniejsza od Falstaff

I tak patrze na Tradescant ktora wciąż nie kwitnie to nadal moja fawortyka jest MW

Mi Tradescant bardzo ładnie kwitną....ale na prawie czerwony

Serio Falstaff ciemniejszy????
No to myślę dalej...
noemi 10:50, 21 sie 2016

Madzenka napisał(a)
I ogłoszenie z prośba o pomoc. Szukam dla mojej siostrzenicy thuj szmaragd, wysokośc ponad 1 M. Potrzebuje oczywiście w dobrej cenie , najlepiej kopane z gruntu ( po 15 wrzesnia). Jakie macie doswiadczenia z tymi thujkami z marketów, czy przetrwały lato?
Doslnoslazaczki i lubużanki (???) czy macie sprawdzone tanie, dobre zrodło thuj?

Moje są od Stefana . Kupowałam małe , bo tak polecał na moje trudne warunki . Poza przycinaniem , nic przy nich nie robię a rosną tfu tfu ... miał małe i duże . Z marketów nie polecam. Rodzicom podały.