Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Makao_J 14:44, 20 wrz 2016

Świetny ten ogród. Trawy w każdej postaci nadają lekkości. Muszę to zapamiętać.

lojalna_ 17:54, 20 wrz 2016

Madzenka napisał(a)
Mój sobotni deszczowy ogrod
Tym razem bez komentarzy bo zaraz zmykam...

Ten kadr jest jak z Pinta )) wszystko juz takie dojrzałe )))
Milka 17:57, 20 wrz 2016

Marzenko, ale nam podlało, dobrze, że wyżej mieszkasz
Wszystko ci pięknie wymyło, zieleń aż kipi.
Joga jest fajna, koleżanka ciągnie mnie na wyjazd, na takie warsztaty jogi, chyba się skuszę
tulucy 22:03, 20 wrz 2016

inka74 napisał(a)
Marzenka a ty wsadzasz róże bezpośrednio w swoją glinę? U mnie też glina taka, że czasami godzinę jeden dołek kopię bo i szpadel i widły w ruch idą. Tylko ja duży i głęboki na jakieś 50 cm. Min. 15 cm głębiej niż doniczka. Na dno obornik z ziemią do róż i trochę mojej gliny spulchnionej widłami, potem ziemia z glina ale tej drugiej mniej zawsze i w to dopiero różę. Jedna róża - jeden worek 20 litrowy ziemi specjalnej mi idzie. Tak kiedyś wyczytałam i mi zostało. No urobię się przy tym po pas. I nie wiem, czy nie przesadzam...

Różyczki oglądam u ciebie z przyjemnością zawsze

To ja podziwiam zacięcie
Dołek robię, trochę dobra sypnę (głównie obornik i krowieniec) i koniec. W mojej szkółce pani powiedziała, że ma posadzone róże na gruzie pobudowlanym - i rosną jak głupie, tylko pierwszy rok był słabszy.
Ja też mam posadzone w jednym miejscu na kamieniach i glinie, ale jest ok.
jolanka 23:01, 20 wrz 2016

Piękne jak zawsze widoki Jak mi trawy nie przezimują to będzę wiedziala gdzie pojechać i zwinąc
bozga 23:04, 20 wrz 2016

Deszczu zazdroszczę a ogród wygląda pięknie
Kasia_CS 07:59, 21 wrz 2016

Madzenko, przyszlam tropem Williama Shakespeare'a, którego nota bene poznalam w Twoim wątku i mi zapadł w pamięć.. Kajetan, se masz go juz dluzej trochę. Jest w planie na mojej pierwszej różance A ze chciałabym ją zaplanowac tak porządnie, to mam kilka pytań, bo masz chyba każdą z róż, o ktorych myślę. Czy mogłabyś je opisac pod kątem długości kwitnienia- czy stale, czy z przerwami, czas trzymania kwiatow.. faktyczny pokrój krzaczka.

A chodzi o Williama wlasnie, Ascot, munstead i Queen of Sweden (nie pamiętam czy królową też masz
Warto zamówić je jeszcze tej jesieni? W sumie nie wiem jakie rośliny sa w przedsprzedazy jesiennej- czy w donicy czy goły korzeń.. bo nie wiem czy ryzykowac przed zimą jeszcze...
Gocha 14:52, 21 wrz 2016

Marzenko deszczu i ja zazdroszczę. U nas totalnie sucho i trzeba podlewać. Sadzić muszę sporo roślin a tu nie można wbić w ziemię łopaty. Trawy piękne, ML uwielbiam. Zresztą wszystko piękne. Pozdrawiam gorąco
Madzenka 22:02, 21 wrz 2016

nawigatorka napisał(a)
a Ty nie zmienilas im mniejsca już rok temu?

Chyba dwa lata temu , nie pamietam. Dosadzałam zawilce jesienią przed nimi ale nie wyrosły....
Madzenka 22:04, 21 wrz 2016

inka74 napisał(a)
Marzenka a ty wsadzasz róże bezpośrednio w swoją glinę? U mnie też glina taka, że czasami godzinę jeden dołek kopię bo i szpadel i widły w ruch idą. Tylko ja duży i głęboki na jakieś 50 cm. Min. 15 cm głębiej niż doniczka. Na dno obornik z ziemią do róż i trochę mojej gliny spulchnionej widłami, potem ziemia z glina ale tej drugiej mniej zawsze i w to dopiero różę. Jedna róża - jeden worek 20 litrowy ziemi specjalnej mi idzie. Tak kiedyś wyczytałam i mi zostało. No urobię się przy tym po pas. I nie wiem, czy nie przesadzam...

Różyczki oglądam u ciebie z przyjemnością zawsze

Wyłacznie dodaje ziemi ogrodniczej lub torfu odkwaszonego. Nie zawsze. Niech walczą, muszą twarde być nie miętkie jak nie dadzą radę zawsze je chętnie na trawy zamienię