Irenko najważniejsze załapać bakcyla i trafić na dobrego nauczyciela. Gorąco polecam, wzmacnia kręgoslup do pracy w ogrodzie Mnie równeiz mocno odstresowuje
Z wymienionych przez Ciebie róż kazda kwitnie maksylanie 2 x w seoznie, William z nich zdecydowanie najobficiej i najdłuzej. Ascotjestvpiekna , ale ma najdłuższa przerwe. Queen u mnie nie raczy mnie zaczycić kwiatami ale w innych ogrodach jest godna polecenia.
Munstead to wyjątek, kwitnie nie mal cały sezon z małymi przerwami, ale ma jedna wade jest najbardziej podatna na plamistośc. Nie ma róży idelanej, dlatego mam każdą z nich William do tej pory przez 3 sezony miał wielkie kwiaty na wiotkich łodygach i kwiaty zwisały w dół. Dopiero w tym roku mocne pędy, ktore sa w stanie utrzymać kwiaty
Zdecydowanie polecam zamowienie golasek jesinią .Znawcy twierdzą ze sa to najmocniejsze i najlepsze krzewy. Ponadto wczesniej sie zaczynaja ukorzeniać niz róze wysyłane po 15.03
Wiosna sa juz troche przebrane .Jak nie zdążysz sie wyrobić to wiosna tez jest dobry termin, w tym roku dostałam tak dorodne sadoznki wiosna, ze byłam zaskoczona i zachwycona. Rzadko sie zdarza aby róze sadzone wiosna kwitły w tym samym sezonie obficie a moje wszystkie były obsypane kwiatami. Moge tym stwierdzeniem pochwalić Floribundę .
Macham do Was serdecznie i pozdrawiam grupowo. Dziękuje za odwiedziny ale w ciagu tygodnia mam program nalrawczy więc moge odpowiedziec tylko na pytania. Na wiecej nie znajdę czasu
Mam fajną koleżankę, motywuje mnie, na dodatek też amazonka
Z nią będziemy szaleć na wojażach, taki plan, dlatego w ogrodzie będzie coraz mniej roślin pewnie, bo mniej czasu mu poświęcę
Do Wojsławic jedziemy raczej, oby nic mi planów nie popsuło.
Nie wiem czy coś będę kupować, no ale jak trafi mnie coś, to kto wie