Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

ewakatowice 09:52, 09 kwi 2015

Ensata napisał(a)
Żywica, 100 złm2, mówisz i masz

to czekam na Ciebie
lindsay80 10:06, 09 kwi 2015

Ensata napisał(a)
Kurcze, nie mogę doczytać o co chodzi z tą ścianą wodną, nie wspomne już, że jej nie widzę. Ale...jeżeli chodzi o kolor ściany, to natrysk polimocznikiem, ew laminat, tu możesz robić cuda, jak masz sprawnego małżonka, a widzę że bardzo, to może nałożyć sam i są to najniższe koszty. mata, na matę laminat, potem żelkot w kolorze, masz do wyboru kolor, plus struktura naturalnego kamienia np. Ja w temacie, bo walczę, z oczkiem

widzę, że jesteś bardzo w temacie, jakby co to uderzę z pytaniami, ale wszystko w swoim czasie
nawigatorka 10:08, 09 kwi 2015

I ja mam żagiel nad tarasem kupiłam tez na A.w ubieglymbroku i udało mi się znaleźć szary-działał ok,ale jeśli chodzi o deszcz to przed ulewa nie uchroni bo ten mój to taka siateczka a nie dakron. Tylko zaplanowanie miejsca przyczepienia i odpowiedniego naciśnięciu to sztuka trzeba się trochę nabierać z tym żalem. Wkleję później fotkę u mnie

Marzenko a możesz napisać na priv gdzie kupiłaś te reflektoryki bo ja mam takie wielkie reflektory.
agata19762 10:28, 09 kwi 2015

Ensata napisał(a)
dla znajomych, jak u mnie, oni z winem na tarasie, ja z pazurami w ziemi

u mnie jest podobnie
kamasja 11:10, 09 kwi 2015

Marzenko zaglądam i daję znak, aby się anonimowo nie zachwycać.
Madzenka 19:04, 09 kwi 2015

Juz wiem źe pleksi nie wchodzi w grę z woda... Zatem zostaje wariant stali nierdzewnej...więc jednak chyba przlożę na kolejny sezon....
Ani żywica, ani kamień nie wchodiz w grę, przemaluję moze na ciemniejszy szary aktulny tynk. Jesli ma coś zmieńiac to wyłacznie na coś lustrzanego co zmieni proporcje murku ze ścianą wodną. Mam za dużo kamienia w gabionach i ściana musi być z innego materialu, za dużo szarości a żadnego inengo koloru w tym miejscu nie pożądam. Dziekuje porady ale ja uparty człowiek jestem od kilku lat mam wizję mojej ściany, musze jednak uzbierać na stał nierdzewną

Co do żagla. - nawet nie myśle aby takie zadaszenie chroniło przed deszczem, ma służyć wyłacznie ochronie przed słońcem i zmianie proporcji domu dzieki pergoli z drugiej strony. Wszystko skonsultowane z architektem M sie łamie w kierunku stali ale koszty przeważyły szalę, będzie drewno i za rok rolety rzymskie , czyli harmonijka zwijana na noc.
Żagiel będzie zamawiany na allegro lub zakupię w Jysku Koszt ńiewielki, ma być biały bo są kanapy i donice białe na tym tarasie . Ja sie nie sprawdzi powędruje do ogrodu teściów

Ale musi powstac pergola a na pomiar sie z fachowcami nie moge umówić... Oby pergola powstała przed wrześniem.... Moje dwa lata walki z wszelkimi fachowcami w czasie budowy domu podpowiadają mi co nagle, to po diable, co ma być nie utonie... Pod warunkiem że to nie są pieniądze nieodpowiednio ulokowane tzn zainwestowane jako zaliczka....

Co do leżaka jako odpowiedż dla Małej Mi - zamierzm leżeć wieczorem , gdy juz brak światła nie pozwoli pracować w ogrodzie pić winko i gapić się na podświetloną ciurkającą ścianę wodną.....
Dla gosci są kanapy na tarasie kuchennym zdarzyło mi sie trzy razy latem tak poleżeć wieczorem. W tym roku planuję 5 x bo program naprawczy wdroźe

Lampki catalpa kupiłam kiedyś w zamierzchłych czasach w Castoramie. Dobrze ze zdjęcie nazwy firmy zrobiłam, poluję na drugi komplet od dwóch lat i nigdzie nie ma..... Ale jak siebie znam to je upoluje i od razu zakupuę x 2

Melduję, ze jest już +15 stopni, tulipany i hiacynty startują do góry. Zamowłam w innym miejscu czosnki główkowate i. Chyba ide je teraz posadzic. Zrobic fotki?
Mysza 19:14, 09 kwi 2015

No Marzenko fotki, fotki poprosimy
malkul 19:16, 09 kwi 2015

Madzenka napisał(a)
Juz wiem źe pleksi nie wchodzi w grę z woda... Zatem zostaje wariant stali nierdzewnej...więc jednak chyba przlożę na kolejny sezon....
Ani żywica, ani kamień nie wchodiz w grę, przemaluję moze na ciemniejszy szary aktulny tynk. Jesli ma coś zmieńiac to wyłacznie na coś lustrzanego co zmieni proporcje murku ze ścianą wodną. Mam za dużo kamienia w gabionach i ściana musi być z innego materialu, za dużo szarości a żadnego inengo koloru w tym miejscu nie pożądam. Dziekuje porady ale ja uparty człowiek jestem od kilku lat mam wizję mojej ściany, musze jednak uzbierać na stał nierdzewną

jest jeszcze coś takiego jak blacha aluminiowa PA11 symbol 5754 cena np. za wymiar 1,5mx3m to ok.170zł. netto
Ensata 19:24, 09 kwi 2015

jak masz w głowie, to nic innego nie wymyslisz, bo beda to półśrodki i będzie Cię trafiał szlag. Pleksi w ogole brzmi okrutnie Zbierałabym na blachę, zdecydowanie
ZielonaAnia75 19:50, 09 kwi 2015

Ojej chwilę mnie nie było a tu tyle stron do nadrobienia... i żagle i pleksi i fontanny, skąd Ty czerpiesz te wszystkie pomysły? Ja chyba nigdy nie nadążę za Specjalistkami Ogrodowiskowymi

A leżaczki kup i delektuj się swoim dziełem